13339600_982126438502829_4602073184443407043_n

Οι σπουδαστές Fashion Design του ΑΚΤΟ Αθήνας & Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους, σε ένα εντυπωσιακό fashion show, που θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 22 Ιουνίου, ώρα 20:00 στον ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως) με οικοδέσποινα τη γνωστή παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου.

Πρωτότυπο design, άψογη τεχνική, μοναδικοί συνδυασμοί υφασμάτων & υλικών και δυναμικές στιλιστικές παρεμβάσεις που αναδεικνύουν την ξεχωριστή προσωπική σφραγίδα κάθε απόφοιτου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολουθήσουν το show των νέων δημιουργών. Το show αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες.

* Στην πρώτη οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΤΟ παρουσιάζουν δημιουργίες εμπνευσμένες από τo κίνημα της Art Nouveau και από τους βασικούς εκπροσώπους της τον Gustav Κlimt και Alfons Mucha. Τα χρυσά φουτουριστικά μοτίβα στα πορτραίτα του πρώτου και οι αιθέριες νύμφες των σχεδίων του δεύτερου, αποτελούν την έμπνευση των σπουδαστών, οι οποίοι συνδυάζουν μεταξωτά αέρινα υφάσματα με σπειροειδή σχήματα μεταφέροντας την ατμόσφαιρα της Art Nouveau σε μια συλλογή γεμάτη κίνηση και πολυτέλεια!!! * Στην δεύτερη θεματική ενότητα με θέμα: Shakespeare in fashion, οι σπουδαστές του Β΄έτους (Κολεγιακό πρόγραμμα & Open Learning ) ,εμπνέονται από το έργο του μεγάλου δραματουργού, που το 2016 συμπληρώνονται 400 χρόνια από τον θάνατο του. Η collection βασίζεται σε 4 επιμέρους άξονες αναφοράς, όπως: Ο σκοτεινός Σαίξπηρ , Ο έρωτας και ο Σαίξπηρ, Το παιχνίδι των μεταμορφώσεων , Ο Σαίξπηρ ως προσωπικότητα. Το design του σύγχρονου δημιουργού μόδας, συναντά ένα πολύπλοκο σύμπαν βίαιων και καταστροφικών χαρακτήρων αλλά και ερωτευμένων εφήβων ή απατημένων ενηλίκων , μεταμφιεσμένων κοριτσιών σε αγόρια και το αντίστροφο, έκπτωτων ηγεμόνων και εγκληματιών , ποιητών και γελωτοποιών ,μυθικών πλασμάτων και ιδανικών ηρώων, προτείνοντας μια αντισυμβατική ενδυματολογική ερμηνεία. * Στην τρίτη θεματική ενότητα τελειόφοιτοι του προγράμματος ΒΑ (Ηοns ) Degree in Fashion Design / AKTO Middlesex University, θα παρουσιάσουν την προσωπική τους collection, η οποία είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης Διπλωματικής τους εργασίας. H θεματολογία των projects ερευνά πεδία όπως: Tην αλληλεπίδραση αστικού περιβάλλοντος και φύσης μέσα από το έργο του Gaudi , την έννοια της φωλιάς ως καταφύγιο προστασίας , την ομορφιά των freaks show, τα ψυχεδελικά prints σε εξώφυλλα δίσκων δεκαετίας ΄60-΄70, Tην έννοια του ΄΄μοναδικού΄΄ ως γνώρισμα της Haute Couture, την έμπνευση από την τσαρική Ρωσία, την ιερότητα της ελιάς παρούσα στο ελληνικό τοπίο, Tον συμβολισμό του τριαντάφυλλου στην Πεντάμορφη και το Τέρας, τους μη αναμενόμενους συνδυασμούς του αντρικού σακακιού, την συνεύρεση ζωγραφικής και μόδας, τον Ρυθμό και τον Όγκο, το πάντρεμα Δυτικού και Ιαπωνικού design, To empowering fashion, την έμπνευση από την Αφρικανική street art, τον κύκλο της ζωής μέσα από την τέχνη της Frida Kahlo, την τεχνική Indigo, την low brow art, την σχέση Μόδας και Jazz, τα εκπληκτικά pop-ups βιβλία.

Ο ΑΚΤΟ είναι το μεγαλύτερο κολέγιο Τέχνης & Design στην Ελλάδα. Mε την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex προσφέρει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταπτυχιακά και προπτυχικά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor και Μaster. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι στον ΑΚΤΟ λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα σπουδών Σχεδιαστών Μόδας, που είναι επικυρωμένο από Ευρωπαϊκό κρατικό Πανεπιστήμιο.