Ποια ήταν η τελευταία φορά που σήκωσες τα μάτια σου ψηλά και είδες τα σύννεφα και το θέαμα ήταν καλύτερο από την οθόνη στο κινητό σου σου; Ή όταν είδες το ηλιοβασίλεμα χωρίς κανέναν και τίποτα να σε ενοχλεί; Για πολλούς από εμάς, μάλλον πάει καιρός. Όσο κι αν απολαμβάνουμε αυτές στις στιγμές, οι ατέλειωτες λίστες όλων εκείνων που έχουμε να κάνουμε καθημερινά μας αποσπούν την προσοχή. Έτσι, χάνουμε τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας. Σε σημείο που δεν καταλαβαίνουμε καν πότε και αν συμβαίνουν. Δε ζούμε ποια τη στιγμή.

Όσο μεγαλώνουμε, είναι φυσιολογικό να συνηθίζουμε πράγματα που σαν παιδιά μας ενθουσίαζαν, διότι δεν τα βλέπουμε για πρώτη φορά. Όπως τοπία, εικόνες της καθημερινότητας ή ακόμα και ήχοι.

Από τη μία, είναι ωραίο να αισθανόμαστε άνετα και οικία με τον περίγυρό μας. Aλλά δεν είναι άδικο να χάνουμε έτσι τη μαγεία; Είτε είναι η μοναδικότητα ενός δέντρου είτε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Ή η μυρωδιά από το φρεσκοκομμένο γρασίδι ένα καλοκαιρινό απόγευμα ή ακόμα και η αγκαλιά της μαμάς… Υπάρχουν αμέτρητες στιγμές στη ζωή μας που πρέπει να εκτιμήσουμε. 

Ο κόσμος είναι γεμάτος από όμορφες και γεμάτες έμπνευση στιγμές. Tο να δημιουργούμε ένα θαύμα δεν είναι μόνο μία άσκηση για να νιώθουμε καλά, αλλά μία στάση ζωής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μπορούμε να ζήσουμε στο τώρα, τη στιγμή. 

Σύμφωνα με τον Albert Einstein,

“Υπάρχουν δυο τρόποι για να ζήσεις. Μπορείς να ζήσεις σαν τίποτα να μην είναι θαύμα ή μπορείς να ζήσεις σαν το οτιδήποτε να είναι ένα θαύμα.”

Ακόμα κι αν η έκπληξη του να ζούμε ξανά και ξανά μαγικές στιγμές έχει ξεθυμάνει, δεν είναι δύσκολο να την επαναφέρουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε έναν νέο τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα. Σαν να είναι η πρώτη φορά. Κάθε στιγμή είναι μοναδική και ξεχωριστή, δεν συμβαίνει δεύτερη φορά, έτσι κάθε φορά που βλέπουμε κάτι είναι η πρώτη και η τελευταία. Δεν είναι μαγικό;

Μόλις το καταλάβουμε αυτό, θα έχουμε μεγαλύτερη περιέργεια για όλα εκείνα που θεωρούμε δεδομένα και θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τη μαγεία ακόμα και στα πιο απλά πράγματα. Ένα ποτήρι νερό δεν είναι απλά ένα ποτήρι νερό, είναι ένα υλικό που υπήρχε πριν από εμάς από την εποχή των δεινοσαύρων. Ο καιρός δεν είναι απλά “καλός” ή “κακός”, αλλά ένα φαινόμενο που καμία άλλη μέρα δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο. Τα πρόσωπα των φίλων μας αντανακλούν όχι μόνο τις ιστορίες τους αλλά και τις ιστορίες των προγόνων τους. Όταν ανοιχτούμε σε αυτό, ο κάθε άνθρωπος και το κάθε μέρος που θα συναντάμε θα έχει μία μοναδική μαγεία.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι βαριέσαι και θα θέλεις να ανοίξεις το Instagram ή το Facebook για να περάσει η ώρα, θυμήσου τι πραγματικά έχει αξία. Πως το πιο μαγικό κομμάτι είναι ακριβώς μπροστά σου. 


Πηγή: Darling Magazine Μετάφραση: Εύα Τόλιου Images: Tanja Heffner