Ένα τακτοποιημένο σπίτι είναι κάτι σαν όαση μετά από μια κουραστική μέρα. Ναι, το να επιστρέφεις μετά το γραφείο σε ένα ακατάστατο σπίτι είναι ακόμα ένας παράγοντας άγχους. Στο μεταξύ, το σαλόνι είναι ένας χώρος που δε μπορείς να αποφύγεις. Έτσι, έχεις την ανάγκη να τον αφήνεις όσο πιο συμμαζεμένο γίνεται. Έχεις σκεφτεί όμως ότι υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις και καταλήγει να φαίνεται ακατάστατο;

Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις στο σαλόνι σου, και καταλήγει να φαίνεται πιο ακατάστατο από ό,τι είναι. Κι ας το συμμάζεψες το προηγούμενο βράδυ.

Instagram/thishouse5000

Καλώδια σε κοινή θέα

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να μπορεί να καταστρέψει με τόση ευκολία έναν χώρο ευκολότερα από τα μπερδεμένα καλώδια πίσω από την τηλεόραση. Αν παρατηρώντας αυτή τη στιγμή το σαλόνι σου εντοπίζεις καλώδια να ξεπετάγονται παντού, κάνε το καμουφλάρισμά τους το project της εβδομάδας. Υπάρχουν τρόποι να τα καλύψεις και να τα συγκεντρώσεις σε ένα σημείο. Σε ό,τι έχει να κάνει με φορτιστές και καλώδια gadgets, επένδυσε σε ένα καλάθι, που να κλείνει κατά προτίμηση.

Ζαρωμένα μαξιλάρια

Αυτό μπορεί να σου ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά αλήθεια, σε ένα προσεγμένο σαλόνι, τα τσαλακωμένα μαξιλάρια δίνουν μια αδιάφορη ως ακατάστατη αίσθηση. Η λύση είναι απλή: Πριν ξαναβάλεις τα μαξιλάρια στον καναπέ, την πολυθρόνα ή την καρέκλα του σαλονιού σου, τίναξέ τα ώστε να ξαναβρούν τη φόρμα τους.

Πολλά, μικρά πράγματα

Αυτό αφορά όλα τα αντικείμενα, από τηλεκοντρόλ μέχρι διακοσμητικά. Τις περισσότερες φορές, το να τοποθετείς πολλά, μικρά πράγματα σε μια μεγάλη επιφάνεια, κάνει το χώρο να φαίνεται πιο ακατάστατος. Σκέψου τη διαφορά που είδες στο μπάνιο σου όταν έβαλες όλα τα προϊόντα καθαρισμού σου σε ένα καλαθάκι, αντί να τα έχεις αραδιασμένα μπροστά στον καθρέφτη. Είτε χρησιμοποιήσεις ψάθινα καλάθια, είτε κουτιά αποθήκευσης, θα δεις διαφορά στο σαλόνι σου και λιγότερο χάος στο μυαλό σου.

thelovelydrawer.com

Πολλά παρόμοια διακοσμητικά

Less is more και αυτό ισχύει και στη διακόσμηση. Ναι ΟΚ, μπορεί να αγόρασες το ίδιο βάζο σε τρία διαφορετικά μεγέθη, γιατί σου άρεσε σαν συλλογή, αλλά δημιουργείς χάος. Για να το σώσεις, μπορείς να τα τοποθετήσεις και τα τρία μαζί στο coffee table σου, αποφεύγοντας όμως να βάλεις οτιδήποτε άλλο πάνω σε αυτό. Το τσάι ή ο καφές σου εξαιρούνται.

Το σαλόνι σου φαίνεται ακατάστατο για αυτούς τους τέσσερις λόγους
homahomy.com
Featured image: Diana Paulson