Το Eco papercuts home είναι ένα οικολογικό διαμέρισμα 78τμ. στο Airbnb με χειροποίητα, χάρτινα έπιπλα και αντικείμενα το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα και ως showroom.

Ο σχεδιαστής Αλέξανδρος Παπαδόπουλος τα δημιούργησε συνδυάζοντας δύο βασικά στοιχεία: Τη λειτουργικότητα και τα οικονομικά ανακυκλώσιμα υλικά. Εξερευνώντας τις δυνατότητες που έχει ένα χαρτόνι, μας συστήνει έναν νέο κόσμο όπου η ποιότητα συναντά την προσιτή τιμή. Κάθε αντικείμενο είναι χειροποίητο και αυτό είναι που το κάνει μοναδικό.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα και διαθέτει υπνοδωμάτιο, μεγάλο και φωτεινό σαλόνι και τραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο

Ο σχεδιασμός του καταλύματος είναι επηρεασμένος από το βιομηχανικό στυλ. Στο ταβάνι κυριαρχεί το εμφανές σκυρόδεμα (μπετόν), ενώ τα χρώματα του χώρου είναι το λευκό και το γκρι. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στα έπιπλα papercuts να είναι οι πρωταγωνιστές του διαμερίσματος, ενώ ταυτόχρονα είναι αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Τα προϊόντα papercuts είναι μια σειρά οικολογικών επίπλων και αντικειμένων όπου είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από χαρτόνι. Aναπτύσσουν τεχνικές για τη μετατροπή του χαρτονιού σε ανθεκτικά έπιπλα, φωτιστικά και αξεσουάρ καθημερινής χρήσης. Ο σχεδιασμός τους είναι απλός, σαφής, με καθαρές φόρμες και επικεντρώνεται κυρίως στην τέχνη της κοπής του χαρτιού η οποία εξελίχθηκε σε όλο τον κόσμο για να υιοθετείται από διαφορετικούς πολιτιστικούς τύπους. Λόγω του καθαρού σχεδιασμού τους τα αντικείμενα μπορούν να βρουν τη θέση τους παντού μέσα στο χώρο. Τα βρίσκουμε σε εκθέσεις, στο showroom και εδώ.

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού των επίπλων και του διαμερίσματος είναι εντυπωσιακό μιας και έχει δημιουργηθεί ένας χώρος καθαρός, λιτός με σαφή οικολογική συνείδηση, προβάλλοντας έτσι έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Σκρόλαρε για να δεις τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Info: papercutshome.comqrator.com/papercuts Images: el.airbnb.com