Αιγόκεροι εν δράσει Savoir Ville

Όταν καλείσαι να μιλήσεις για το ζώδιό σου τα πράγματα συνήθως είναι πολύ πιο απλά απ’ ό,τι περίμενες. Ξέρεις φυσικά ότι θα μιλήσεις με τα καλύτερα λόγια για το πολυαγαπημένο σου ζώδιο, γιατί πολύ απλά το ζώδιό σου είναι το καλύτερο ζώδιο του κόσμου, υστερεί σε ελαττώματα και υπερέχει σε θετικά χαρακτηριστικά. Δε δέχεσαι άσχημη κουβέντα για αυτό και είσαι έτοιμη να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι κάθε φορά που σου λέει ο φίλος σου να μην πλένεις τα πιάτα αμέσως μόλις φάτε σαν –μανιακός με την καθαριότητα- Παρθένος. Ή όταν η φίλη σου γίνεται υπερβολικά συναισθηματική σαν Καρκίνος ή υπερβολικά σκληρή σαν Αιγόκερως. Και κάπου εδώ σταματάω και μένω στη λέξη Αιγόκερως: το καλύτερο ζώδιο στον κόσμο όλο.

Ένας Αιγόκερως είναι πιστό σκυλί. Πιστό στη σχέση, στη φιλία, στη δουλειά. Έτοιμο να πέσει με τα μούτρα σε ό,τι αναλαμβάνει και ακόμη πιο έτοιμο να σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Διακρίνεται για τη σταθερότητά του, εκτός αν έχει ανάδρομο Ερμή ή πανσέληνο οπότε εκεί θα σε κάνει να υποφέρεις με την αναποφασιστικότητά του. Αν είσαι Καρκίνος το πολύ πολύ να κλαίτε μαζί. Ένας Αιγόκερως, όμως, θα γίνει υπέρμετρα ψυχρός όταν νιώθει ότι απειλείται η εμπιστοσύνη του ή έχει κλονιστεί η καλά προγραμματισμένη του ζωή. Ένας Αιγόκερως, τέλος, θα σου κανονίσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις στο πι και φι. Όσο δηλαδή θα του πάρει να ανέβει ψηλά στα μάτια σου.

Βέβαια, ο Αιγόκερως είναι ο παρεξηγημένος του ζωδιακού κύκλου. Μπορείς εύκολα να νευριάσεις με την τελειομανία του και τους ψυχαναγκασμούς που τη συνοδεύουν όπως τότε σε εκείνες τις εξεταστικές που δε σηκωνόσουν από το γραφείο αν δεν παπαγάλιζες το βιβλίο της ιστορίας σαν τη Ντάλια στο πάρα πέντε ή σαν δημοσιογράφο δελτίου ειδήσεων που διαβάζει στο autoque χωρίς ανάσα. Ή όταν αποφασίζεις να βγεις έξω, αλλά δε θα το κάνεις αν δεν τσεκάρεις τις πρίζες και τους διακόπτες του σπιτιού 354 φορές. Και πάλι δε θα ήσουν απόλυτα σίγουρος/η ότι όλα είναι εντάξει. Και τιμωρώντας τον εαυτό σου ξεκινώντας από την αρχή για τυχόν σαρδάμ. Όσο για την τελειομανία του; Η αλήθεια κρύβεται κάπου στις λεπτομέρειες, εκεί δηλαδή που αποφασίζεις να βάφεσαι καρτερικά με αποτέλεσμα να στήνεις τις φίλες σου, πιο καρτερικά και από το αστικό που περιμένεις στη στάση προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου πως θα φτάσει στο επόμενο δευτερόλεπτο.

Με τον Αιγόκερω θα γελάσεις. Γενικότερα του αρέσει να αυτοσαρκάζεται και να τσαλακώνει τον εαυτό του (ναι ναι υπάρχει και αυτή η εκδοχή του ζωδίου!) ειδικά όταν νιώθει άνετα με αυτόν που έχει απέναντί του. Όταν δε αυτός ο κάποιος είναι ένας ακόμη Αιγόκερως τα πράγματα περιπλέκονται. Θα γελάσεις τόσο πολύ που ό,τι κι αν έχεις φάει μέχρι τότε θα πάει στα θυμαράκια. Γιατί αυτού του ζωδίου του αρέσει το καλό και το πολύ φαγητό. Όπως τότε που έτρωγε μακαρόνια με σάλτσα πέστο από την κατσαρόλα στις 3 το βράδυ γιατί πεινούσες ή τότε που βγήκε έξω για φαγητό και έπιανε την κοιλιά του.

Όπως και να ‘χει αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο σίγουρα έχεις καταλάβει πως είσαι άξιος της μοίρας σου. Έχεις δύο φύσεις, μία που καταπιέζει τον εαυτό της και προσπαθεί να ξεφύγει έχοντας ως διέξοδο το χιούμορ και μία που αποδέχεται τη φύση της και προχωρά έτσι. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις ή και στις δύο να θυμάσαι πως το τέλειο δεν πρέπει να είναι πάντα τέλειο και πως θα υπάρχει πάντα γλυκό στο ψυγείο.