Δύο πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς κατατάσσουμε στις μεγάλες μας αγάπες: Καφές και παγωτό. O Coffee Ambassador των Starbucks Ελλάδας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος το περιγράφει τέλεια: «Είναι απλά δύο εξαιρετικά συστατικά που διαθέτουν καλή γεύση το κάθε ένα ξεχωριστά αλλά όταν τα βάζεις μαζί… το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό».

Υλικά για έναν καφέ

  • 2 μπάλες παγωτό βανίλια
  • ¼ κούπας  ζεστού espresso ή καφέ φίλτρου από τον Starbucks Kenya ή Guatemala Antigua
  • Ξύσμα σοκολάτας για τη διακόσμηση
  • Μία πρέζα θαλασσινού αλατιού
  • Μισή κουταλιά της σούπας λικέρ Grand Marnier (προαιρετικό)

Οδηγίες

Σέρβιρε δύο μπάλες παγωτού βανίλια σε ένα γυάλινο μπολ. Ρίξε πάνω στο παγωτό ζεστό espresso ή καφέ φίλτρου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ατμού γύρω από το παγωτό. Σε αυτό το σημείο αν θέλεις πρόσθεσε προαιρετικά και το λικέρ. Πασπάλισε με τα ξύσματα σοκολάτας και ολοκλήρωσε το ρόφημα προσθέτοντας το αλάτι.

Έξτρα συμβουλες από τον Παναγιώτη::

  • Πρόσεξε τη γεύση: Σκέψου τις γεύσεις που θέλεις να αναδείξεις στον καφέ σου και επίλεξε το παγωτό με βάση αυτές. Για παράδειγμα, ο Starbucks Caffè Verona® διακρίνεται για την καβουρδισμένη γλυκύτητα και τις νότες του σκούρου κακάο. Η πρόταση του Παναγιώτη είναι: Να δοκιμάσεις να τον συνδυάσεις με παγωτό βανίλια, σοκολάτας ή καραμέλας και προσθέσεις στην κορυφή ένα κομμένο brownie σοκολάτας
  • Βρες την κατάλληλη ισορροπία: Δεν θέλεις να βάλεις πολύ καφέ γιατί μπορεί να λιώσει το παγωτό. Δεν θέλετε να βάλεις πολύ παγωτό γιατί θα καλύψει τη γεύση του καφέ. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεις τη χρυσή τομή, την τέλεια ισορροπία των δύο αυτών συστατικών.
  • Επίλεξε την κατάλληλη παρασκευή καφέ: Σύμφωνα με τον Παναγιώτη, συμπυκνωμένος cold brew ή ο espresso ταιριάζουν καλύτερα με παγωτό γιατί μπορείς να έχεις μεγάλη γεύση καφέ σε μικρή ποσότητα υγρού. Ο συμπυκνωμένος καφές βοηθά να δημιουργηθεί η επιθυμητή ισορροπία.