Ο Blake Wood, ο καλύτερος φίλος της Amy Winehouse δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες της από ανέμελες στιγμές της ζωής της, αποκαλύπτοντας μια πλευρά της που -ίσως- δεν είχαμε ξαναδεί.

Η Amy και ο Blake -νεαρός τότε- γνωρίστηκαν το 2008 στο σπίτι της  Kelly Osbourne και η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους διήρκεσε μέχρι και το τέλος της ζωής της.

Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων μετά τη γνωριμία τους, ο Wood τη φωτογράφιζε σε στιγμές που η ίδια μακριά από τη φρενίτιδα της δόξας που τότε βίωνε. Από νυχτερινές λήψεις σε bowling στο Soho ή σε παμπ στο Camden, μέχρι πορτραίτα της στην Αγία Λουκία όπου διέφευγε για να ηρεμεί, οι φωτογραφίες μας δείχνουν μια άλλη πλευρά της Amy που δεν γνωρίζαμε.

Δέκα χρόνια μετά τη λήψη αυτών των φωτογραφιών, πάνω από 100 πορτραίτα θα κυκλοφορήσουν σε ένα λεύκωμα με τίτλο “Amy Winehouse” στις 23 Ιουλίου 2018, από τον Wood.

O Blake Wood διηγήθηκε στο Dazed Digital ότι η Amy ήταν πιο εξωστρεφής εκείνον, γι’αυτό και αμέσως μόλις τον γνώρισε άρχισε να του κάνει πολύ προσωπικές ερωτήσεις, χωρίς ωστόσο η ίδια να θεωρεί αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό. Μάθαμε, μάλιστα, ότι είχε έντονη αίσθηση του χιούμορ κάνοντας τους άλλους να γελούν συνέχεια, έχοντας παράλληλα και στιγμές που ήταν ντροπαλή.

Η Amy ήταν εκείνη που ενθάρρυνε τον Wood να πιστέψει στο φωτογραφικό του ταλέντο. Η φιλία τους τον άλλαξε πολύ και τον έκανε να πιστέψει στον εαυτό του, αφού ο ίδιος δεν θεωρούσε τον εαυτό του καλό φωτογράφο μέχρι τότε.

Ο θάνατός της τον Ιούλιο του 2011 του στοίχισε πολύ και τον ωρίμασε απότομα. Εκείνη τον δίδαξε την αγάπη, τη δημιουργικότητα και το να είναι αληθινός και αυθεντικός.

Αδημοσίευτες φωτογραφίες της Amy Winehouse μας δείχνουν μια πλευρά της που δεν γνωρίζαμε  

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.


photos: OZON Magazine