Ο Bradley Cooper και η Lady Gaga κατάφεραν με το ‘A Star Is Born’ να σαρώσουν τα box office και να αγγίξουν έσοδα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε δώδεκα μόλις μέρες από την πρεμιέρα της ταινίας, σύμφωνα με το Deadline. Μια τεράστια επιτυχία αν υπολογίσει κανείς πως το budget της ταινίας ήταν κάπου μεταξύ των 30-40 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια παραγωγή μέτριου επιπέδου, όσον αφορά το κεφάλαιο της παραγωγής. Και να σκεφτεί κανείς πως τις ίδιες μέρες παίζονταν στα σινεμά το Venom της Marvel. Όπως αναφέρει το Deadline, η ταινία του Bradley Cooper κατάφερε το ακατόρθωτο και ξεπέρασε σε εισιτήρια μια ταινία με super ήρωα της Marvel, με τα δεδομένα ως τώρα.

Στο ίδιο κύμα επιτυχίας προχωρά και το soundtrack της ταινίας, το οποίο έλαβε καταπληκτικές κριτικές και το άλμπουμ ανέβηκε ψηλά στα τσαρτ του Billboard. Την ίδια ώρα, τα τραγούδια της ταινίας σαρώνουν στο YouTube. Με τις προβολές να ανεβαίνουν κατά χιλιάδες καθημερινά και τα covers να ξεφυτρώνουν «σαν τα μανιτάρια». Σε αυτό ίσως βοήθησε ο τρόπος που γυρίστηκε η ταινία βέβαια. Οι σκηνές των συναυλιών γυρίστηκαν σε φυσικό χώρο και πραγματικό χρόνο στο φεστιβάλ του Glastonbury!

Το A Star Is Born είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Bradley Cooper

Η ταινία είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Bradley Cooper και το τέταρτο remake της κλασικής ταινίας. Το original film κυκλοφόρησε στο μακρινό 1937, με τη Janet Gaynor και τον Fredric March. Τότε και οι δύο ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι για Oscar καλύτερου ηθοποιού και η ταινία τελικά πήρε Oscar πρωτότυπου σεναρίου.

Με ταλαντούχους πρωταγωνιστές, δομημένη σκηνοθεσία και μια όμορφη ιστορία αγάπης στο σενάριο, το A star is born είναι ένα remake που μας κάνει να ερωτευτούμε ξανά με την ιστορία. Πολύ χαιρόμαστε που δεν βιάστηκαν να την κάνουν νωρίτερα. Φήμες λένε πως το project ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και ο πρωταγωνιστικός ρόλος προτάθηκε στον Bradley Cooper, ο οποίος τότε αρνήθηκε επειδή «ήταν πολύ νέος για να αποδώσει τον χαρακτήρα του με την βαρύτητα που του αρμόζει». Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες τότε «υποψήφια» για τον ρόλο της Άλι ήταν η Beyonce!

Δεν είμαστε σίγουροι αν εκείνη η εκδοχή της ταινίας θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη. Σίγουρα, όμως,  χαιρόμαστε με την εκδοχή που είδαμε τον προηγούμενο μήνα στα σινεμά.


featured image: variety.com