Πόσους διάσημους, ταλαντούχους και hot right now ηθοποιούς του Hollywood επιτρέπεται να έχει μια ταινία πριν αρχίσει να γίνεται γραφική; Αν το μυαλό σου πάει αυτόματα σε ταινίες του τύπου Love Actually και New York I love you δεν σε αδικώ. Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα.

Το καλό είναι πως στην περίπτωση του Bad Times at the El Royale αποφεύγονται όλα τα κακά κλισέ και δεν είναι μια ταινία για την αγάπη. Εκτός και αν αγαπάς τις ταινίες μυστηρίου. Τότε είναι για τη δική σου αγάπη. Στην πραγματικότητα, ο Drew Goddard σκηνοθετεί μια ταινία μυστηρίου, με γενναίες δόσεις θρίλερ και μικρά διαμάντια κωμικών στιγμών. Αν δεν είσαι γενικά φοβιτσιάρης, θα καταφέρεις να τα εκτιμήσεις. Είναι αρκετές οι φορές που θα πεις WTF σε αυτή την ταινία.

Το Bad times at the El Royale είναι τοποθετημένο στο μακρινό 1969 και αν είσαι φαν των καλών soundtrack, τότε καταλαβαίνεις πως είναι σε μια καλή εποχή. Σύμφωνα με το επίσημο promo της ταινία, η ιστορία περιλαμβάνει επτά άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, οι οποίοι συναντιούνται από… τύχη στο El Royale. Ένα ξεπεσμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, οι ζωές όλων τους αλλάζουν δραματικά λίγο πριν πάνε όλα… κατά διαόλου.

Το ταλέντο του Jeff Bridges, η γοητεία του John Hamm, η φωνή της Cynthia Erivo, η χαριτωμένη ερμηνεία της Dakota Johnson και το ξεκούμπωτο πουκάμισο του Chris Hemsworth (μαζί με τους απίστευτους κοιλιακούς και το απόλυτο μαλλί #drooling) είναι από μόνα τους αρκετά για να σε πείσουν πως αυτή την ταινία πρέπει να τη δεις. Και μάλιστα σύντομα.

weminoredinfilm.files.wordpress.com

Μπορεί να μην πάει για Oscar καλύτερης ταινίας αλλά είναι καλή και ευχάριστη. Μπορείς να τη δεις με την παρέα σου, με τον φίλο σου, μόνος σου. Όπως και να έχει, θα την ευχαριστηθείς. Και αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει για όλες τις ταινίες. Plus: Έχει ένα feeling από Pulp fiction.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και αν δεν έχεις δει την ταινία, σίγουρα έχεις ακούσει κάτι για αυτήν χάρη στις non stop εμφανίσεις των πρωταγωνιστών του σε εκπομπές. Είναι τόσοι πολλοί και τόσο γνωστοί A listers, που είναι δύσκολο να μην τους πετύχεις κάπου. Το κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσα τους; Ότι δεν σταματούν να μιλούν για το εξωπραγματικό κορμί του Chris Hemsworth και του… χορού του.


featured image: usatoday.com