Το μπάνιο είναι το δωμάτιο του σπιτιού που συχνά είναι το πιο παραμελημένο. Ίσως εξαιτίας του κόστους που απαιτεί η κατασκευή ή η ανακαίνιση του, είναι ο χώρος που τις περισσότερες φορές χάνει σε στυλ και δημιουργικότητα.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να το κάνεις να φαίνεται πιο κομψό και συνάμα ακριβό.

Βάλε στο μπάνιο σου ένα κάθισμα

Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το μέγεθος του μπάνιου σου, γιατί πολλά μπάνια εκτός από παραμελημένα σε ύφος είναι παραμελημένα και σε μέγεθος. Αν παρόλα αυτά το μέγεθος σου το επιτρέπει, βάλε ένα σκαμπό ή ένα χαμηλό παγκάκι όπου θα μπορείς εκτός από το να κάθεσαι όσο κάνεις τις beauty θεραπείες σου, να στοιβάζεις μερικές πετσέτες, τις κρέμες, τα άλατά σου ή ένα αρωματικό κερί.

Colin Poole

Αποθήκευσε τα πράγματά σου

Η αταξία που μπορεί να επικρατήσει στο μπάνιο, ειδικά όταν δεν υπάρχουν πολλοί χώροι αποθήκευσης είναι πολλές φορές αυτό που χαλάει όλη την ατμόσφαιρα του χώρου. Σε όλους αρέσει τα πράγματά τους να είναι σε σημεία εύκολα προσεγγίσιμα. Αυτό, όμως, δεν εξασφαλίζει αρμονία στο χώρο. Αντί να βάλεις τους δίσκους ντεμακιγιάζ σε ένα γυάλινο βάζο, επίλεξε ένα όμορφο κουτί σε ουδέτερους χρωματισμούς. Βάλε τις οδοντόβουρτσες (φρόντισε να είναι μονόχρωμες) σε ένα ιδιαίτερο δοχείο και όχι μια κούπα ή ποτήρι. Θα δεις ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

elizabethroberts.com

Δώσε βάση στο χαλάκι του μπάνιου

Ένα βρώμικο, ταλαιπωρημένο ή κακής ποιότητας χαλάκι μπάνιου αρκεί για να διαλύσει την όποια αισθητική στο χώρο. Η νέα τάση, η οποία επίσης ενδείκνυται σε μεγαλύτερα μπάνια (για λόγους υγιεινής) είναι να αντικαταστήσεις τα συνηθισμένα μονόχρωμα χαλάκια μπάνιου με ανατολίτικου ύφους χαλιά όπως Περσικά ή Τούρκικα. Θα τραβήξουν την προσοχή σε ένα κατά τα άλλα λιτό μπάνιο και θα δώσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα στο μπάνιο σου.

elizabethroberts.com

Κρέμασε έναν καθρέφτη με μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια

Οι περισσότεροι καθρέφτες που κυκλοφορούν στα καταστήματα ειδών μπάνιου, είναι τουλάχιστον βαρετοί και κάποιοι τελείως παλιομοδίτικοι. Εσύ κάνε τη διαφορά και αν μπορείς βάλε έναν καθρέφτη με χαρακτήρα στο μπάνιο σου. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αρκεί για να αναβαθμίσει το αναβαθμίσει, όπως χρυσές ή μπρονζέ λεπτομέρειες, σχοινί ή ύφασμα. Ακόμα και ένα ιδιαίτερο σχήμα.

elizabethroberts.com

Φτιάξε ένα αντικείμενο με το μονόγραμμά σου

Γενικότερα τα initials προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας όπου και να τα συναντήσεις. Σε σχέση με το μπάνιο, επίλεξε να εντάξεις το μονόγραμμά σου στις πετσέτες μπάνιου ή χεριών ή σε ένα αποθηκευτικό κουτί.

spaceexplorationdesign.com

Να έχεις μια θέση για όλα

Έχεις ακούσει τη φράση «Μια θέση για το κάθε τι και όλα θα είναι στη θέση τους»; Ε, μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή δεν υπάρχει. Κάνε μια γενική εκκαθάριση στο μπάνιο σου και βρες που ανήκει τι. Σε πολλά μπάνια π.χ. δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να κρεμαστούν οι πετσέτες. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές κρεμάστρες μπάνιου οι οποίες προσαρμόζονται στον τοίχο, χωρίς να χρειαστεί τρύπημα. Το κόστος τους χαμηλό, ο κόπος να τις τοποθετήσεις μηδαμινός, αλλά το όφελος μεγάλο.

Βάλε κάποιο μεταλλικό στοιχείο

Αν έχεις το περιθώριο και δένουν αρμονικά, βάλε στο μπάνιο σου μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία. Κατά προτίμηση πιο “ταλαιπωρημένα”, όπως χάλκινα, ορειχάλκινα ή χρυσά. Αναβαθμίζουν στη στιγμή τον χώρο. Ένα πιατάκι για το σαπούνι, ένας καθρέφτης ή μερικά αποθηκευτικά βαζάκια είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που μπορείς να υιοθετήσεις αυτό το στυλ.

jhinteriordesign.com

Βάλε ταπετσαρία

Κάτι για τους πιο τολμηρούς και για εκείνους που θέλουν να κάνουν μια δραστική αλλαγή, έστω και με λίγο κόστος παραπάνω. Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα ανταμείβει. Δεν είναι φθηνή λύση, όπως οι μικρό-προσθήκες σε αξεσουάρ μπάνιου, αλλά μεταμορφώνει όλο τον χώρο με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις χωρίς τη βοήθεια ειδικού και δεν είναι τόσο ακριβό όσο τα πλακάκια.

katherinecarter.com

Τόλμησε να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο φωτιστικό

Ο φωτισμός σε ένα σπίτι είναι ένα δύσκολο task μιας και ενώ υπάρχει ποικιλία. Άλλες φορές δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, ενώ άλλες δεν βρίσκεις αυτό που ακριβώς είχες φανταστεί για το χώρο σου και συνήθως καταλήγεις σε συνηθισμένες, χωρίς έμπνευση, επιλογές. Κάνε τη διαφορά -αφού πρώτα κάνεις μια έρευνα αγοράς- και επίλεξε ένα φωτιστικό που να ταιριάζει με την όλη διακόσμηση και να προσθέτει χαρακτήρα στο μπάνιο σου. Φρόντισε, ταυτόχρονα να είναι μη αναμενόμενο.

spaceexplorationdesign.com

Δες ακόμα: Βρήκαμε τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου


featured image: Unsplash|Roberto Nickson