Κάποιες ταινίες μπορείς να τις δεις ξανά και ξανά. Ειδικά τις αγαπημένες ρομαντικές που τιμούν το είδος τους.

How To Lose A Guy in 10 Days

Ο Ben και η Andie έχουν δύο διαφορετικές αποστολές. Ο Ben, που έχει τον τρόπο του με τις γυναίκες, βάζει στοίχημα πως μπορεί να κάνει μια γυναίκα να τον ερωτευτεί μέσα σε 10 μέρες. Η Andie από την άλλη, έχει μια “How To” στήλη σε γυναικείο περιοδικό και το επόμενο θέμα της είναι για το πώς μπορεί να χάσει μια γυναίκα έναν άντρα σε 10 μέρες. Όταν οι δυο τους γνωρίζονται τυχαία σε ένα μπαρ, βρίσκουν τα “θύματά” τους ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.

When Harry Met Sally

Λογικά πρόκειται για την αγαπημένη ρομαντική ταινία της μαμάς σου. Ο Harry και η Sally γνωρίζονται επιστρέφοντας από την αποφοίτησή τους. Η ταινία τους ακολουθεί όσο ψάχνουν τον έρωτα από τα 20 μέχρι τα 30 τους. Με το πέρασμα των χρόνων, o Harry και η Sally συνεχώς επιστρέφουν ο ένας στον άλλο και αναπτύσσουν μια φιλία, όσο άλλα αισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια.

A Star is Born

Η Lady Gaga πρωταγωνιστεί, υποδυόμενη την Ally, μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Αφού γνωρίζει τον Jack (Bradley Cooper) τον ερωτεύεται και εκείνος τη βοηθά να γίνει η τραγουδίστρια που πάντα ήθελε. Η σχέση τους, όμως, δοκιμάζεται από το θέμα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει ο Jack.

Ghost

Αυτή η ταινία ίσως είναι το ιδανικό paranormal love story. Ο Sam και η Molly είναι το τέλειο ζευγάρι. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ο Sam δολοφονείται. Στην after life ο Sam βρίσκει ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του και προσπαθεί να προστατεύσει τη Molly.

She’s All That

Ο Zack είναι το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου, αλλά μετά τον χωρίζει δημόσια το πιο δημοφιλές κορίτσι, για έναν τύπο που είδε σε ένα reality show. Κάπου εκεί ερωτεύεται ένα κλειστό και nerdy κορίτσι, τη Laney, μετά από ένα στοίχημα που παύει να είναι στοίχημα μιας και τα αισθήματά του πλέον είναι ειλικρινή.

Pride and Prejudice

Το κλασικό βιβλίο της Jane Austen γίνεται ταινία και φέρνει στην οθόνη μας το love story της Elizabeth Bennet και του κυρίου Mr. Darcy. Το love/hate story στην ιδανικότερη μορφή του, αν μας ρωτάς.

The Fault in Our Stars

Η Hazel Grace Lancaster και ο Augustus Waters γνωρίζονται σε ένα support group καρκινοπαθών. Η αθώα χημεία αυτών των δύο νέων και ο έρωτάς τους σε ένα κρίσιμο σημείο και για τους δύο θα “σκοτώσει” για μια ώρα και κάτι τον κυνικό εαυτό σου. ΟΚ, ίσως και τα αποθέματά σου σε χαρτομάντιλα.

A Walk to Remember

Το αθώο κορίτσι που ερωτεύεται το κακό παιδί. Ακόμα και αυτό το κλισέ, φαίνεται κάπως όμορφο όταν το ενσαρκώνουν η Mandy Moore και ο Shane West στα καλύτερά του. Ό,τι είπαμε παραπάνω για τα χαρτομάντιλα, ισχύει και για το A Walk to Remember.

Blue is the Warmest Color

Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς σου μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Adele όταν συναντά την Emma σε αυτή τη γαλλική ταινία. Γρήγορα ερωτεύεται το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά και οι δυο τους ανακαλύπτουν και διαχειρίζονται έντονα συναισθήματα, όσο περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Δες ακόμα:

5 ταινίες που είδες στις αρχές των ’00s και σου έμαθαν πόσο σημαντική είναι η γυναικεία φιλία

featured image: The New York Times