Όλοι αγαπάμε να μισούμε τις ρομαντικές κομεντί, βλέποντας τις συνωμοτικά με ένα ηδονικό αίσθημα ενοχής. Τρέλα! Το κακό βέβαια είναι πως οι επιπτώσεις της προβολής μιας τέτοιας ταινίας δεν περιορίζονται μόνο στην αυξημένη κατανάλωση γλυκών και προϊόντων χάρτου. Δυστυχώς δημιουργούν μια εσωτερική αγωνία για το εάν και εμείς θα βρούμε ποτέ το δικό μας προσωπικό Νόα, αφήνοντας σύξυλο τον επίσης θεογκόμενο παραλίγο σύζυγο μας.

Και επειδή το Notebook το έχω πολύ άχτι, αποφάσισα να είμαι εγώ αυτή που θα σου πει τη σκληρή αλήθεια φιλοδοξώντας να σε ξεστραβώσει. Οι ταινίες αυτές αφενός εξιδανικεύουν χωρίς  μπέσα την πραγματικότητα μιας ερωτικής σχέσης και αφετέρου νομιμοποιούν συμπεριφορές και σκεπτικά που στην πραγματική ζωή θα απορρίπταμε ακαριαία. Ακολουθούν τα 9 πιο διαστρεβλωτικά ψέματα που έχουμε καταπιεί αμάσητα.

Το να είσαι stalker είναι cute

giphy

Ρε φίλε όχι. Δεν είναι καθόλου ρομαντικό το να σε πετυχαίνω έξω από το μπαρ που συχνάζω με την πρόφαση ότι «δε σου άρεσε ο τρόπος που κλείσαμε το τηλέφωνο». Το να με ξαναπάρεις τηλέφωνο ας πούμε δε σου πέρασε από το μυαλό; Και στην τελική πώς ήξερες ότι θα έρθω και πόση ώρα είσαι εδώ; Τώρα θα σκέφτεσαι ότι έχω δει πολύ Κοκκινόπουλο στη ζωή μου. Κι όμως, δεν έχω δει ποτέ.

Η αγάπη είναι αρκετή

giphy-1

Το να είναι ο έρωτας αμφίδρομος είναι ευλογία. Αυτό είναι δοσμένο. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Στην πραγματική ζωή, τη σκληρή, την άτιμη, η αγάπη δε φτουράει και πολύ όταν δύο άνθρωποι απλά δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Αν βλέπεσαι δε χρειάζεται καν να ψάξεις

giphy-2

Σύμφωνα με τα chick flicks του Χόλυγουντ, αν είσαι γκόμενα εμφανισιακά άνω του μετρίου, με στήθος – μέση – οπίσθια σε μια αναλογία που τρώγεται, έχεις τη δουλίτσα σου την οποία και φέρεις εις πέρας ικανοποιητικά και έχεις και κανένα φράγκο στην άκρη για ώρα ανάγκης, μάντεψε! Δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς για να βρεις σύντροφο, ενδεχομένως και σύζυγο. Ναι. Ότι πεις.

Υπάρχει η τέλεια γκόμενα και είναι ακαταμάχητη

giphyd

Ξέρεις. Αυτή η φιγούρα της κουλ τύπισσας που ξέρει και να ντύνεται και να βάφεται και να ρέβεται σαν άντρας. Αυτή που διαβάζει καλά βιβλία, φτιάχνει το τέλειο cocktail στο σπίτι, κάνει παθιάρικο σεξ, δε ζηλεύει, δε γκρινιάζει και γυμνάζεται συστηματικά. Αυτή που λες τη γκόμενα τη γουστάρουν όλοι ανεξαιρέτως. Ωραία. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Υπάρχει;

Η κολλητή σου δεν έχει ζωή

giphy-4

Οι φίλες  της πρωταγωνίστριας ζουν στο μικρόκοσμο της ίδιας της πρωταγωνίστριας δίνοντας μας την εντύπωση ότι δεν έχουν και τίποτα καλύτερο να κάνουν. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τη λιβανίζουν λύνοντας της τα ερωτικά θέματα με μεγάλη αυταπάρνηση για τυχόν δικές τους υποχρεώσεις και ανάγκες όπως το να φάνε ας πούμε. Τώρα ή αυτό δε συμβαίνει πουθενά ή η δική μου κολλητή είναι για επιστροφή.

Όλα σου πάνε στραβά μέχρι να βρεις αυτό τον ΕΝΑ που σε συμπληρώνει

giphy-9

Η κακή σου τύχη είναι τρομακτική, τα ψυχολογικά σου προβλήματα στο ζενίθ, μισείς τη ζωή σου φλερτάροντας με την αυτοκτονία, δεν έχεις λύσει τα daddy issues σου και με τη μάνα σου έχεις να μιλήσεις τρία χρόνια ΑΛΛΑ όταν γνωρίσεις αυτό, τον άνθρωπο αυτό, όλες αυτές οι μικρολεπτομέρειες βρίσκουν τον τρόπο να λυθούν μόνες τους. Τι; Όχι;

Σε καταπιέζει γιατί σε αγαπάει

giphy-6

Μπορεί ο Ross να είναι η αδυναμία μου στα Φιλαράκια, αλλά το να σε πιέζει τόσο πολύ ο άλλος κάνοντας σου έλεγχο αδιαφορώντας για το αν η ζήλια του σε πνίγει επικίνδυνα, δεν είναι αγάπη. Μπορεί και να είναι βασικά. Αλλά δεν είναι διαχειρίσιμη, δεν είναι cute και γενικά δεν τη γουστάρουμε.

Αν δε σε τσακίζει στα κλισέ απλά δε σε γουστάρει

giphy-7

Κάτσε για να καταλάβω. Αν δηλαδή δε προσπαθεί να σκαρφαλώσει στο παράθυρο μου με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του, αν δεν επιδιώκει να με φιλήσει στη βροχή και αν δε με κυνηγάει στα αεροδρόμια για να μου πει μια παπάτζα της τελευταίας στιγμής, δε με γουστάρει. Αν είναι έτσι, Θεέ μου, κάνε να μη με γουστάρει κανείς σε αυτή τη ζωή.

Όταν έρθει το happy ending όλο το δράμα εξαφανίζεται

giphy-8

Έχουμε παλέψει, παίξει ξύλο, έχουν γκριζάρει τα μαλλιά μας, έχουμε κάνει από δύο γάμους, αλλά όταν εν τέλει είμαστε μαζί έχοντας καταφέρει παραδόξως να μη μισήσουμε ο ένας τον άλλο ανεπανόρθωτα όλο αυτό το δράμα μαγικά εξαφανίζεται. Πετάμε αλεύρι ο ένας τον άλλο φτιάχνοντας κέικ στην καινούρια μας κουζίνα αδιαφορώντας για το ποιος θα καθαρίσει τη φλοκάτη μετά. Ναι. Όχι.