Με τον COVID-19 να αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης και το βομβαρδισμό ειδήσεων καθημερινά, τίποτα δεν φαίνεται να είναι σταθερό ή δεδομένο. Οι εξελίξεις δεν σταματούν και εσύ δυστυχώς ή ευτυχώς, παραμένεις ακόμη στο σπίτι.

Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που εργάζονται ακόμη, μπορεί αυτή η περίοδος «ξηρασίας» να αποτελεί για εσένα μια ευκαιρία για λίγη ξεκούραση από το φόρτο εργασίας τόσο καιρό ή αντίθετα, να σε γεμίζει αρνητικές σκέψεις και να μην έχεις τρόπο να το διαχειριστείς. Σε κάθε περίπτωση, θα έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεση σου αυτή την περίοδο. Πώς μπορείς λοιπόν, να τον εκμεταλλευτείς και να αξιοποιείς όσο περισσότερο μπορείς την ημέρα σου;

1. Κάνε όσα έλεγες πως δεν είχες χρόνο να κάνεις

Σίγουρα θα υπάρχουν εκείνες οι μικρές «υποχρεώσεις» που άφηνες στην άκρη ακριβώς γιατί θα σπαταλούσες αρκετό χρόνο στο να τις ολοκληρώσεις. Ώρα πια, δεν έχεις αυτή τη δικαιολογία. Για παράδειγμα, μπορείς να αναδιοργανώσεις τα ντουλάπια σου, να αλλάξεις τη διακόμσηση του χώρου σου, να καθαρίσεις τα πινέλα του make up σου, να ξεχωρίσεις ποια ρούχα δεν χρειάζεσαι και να τα δωρίσεις. Αυτό μπορεί να φάνταζε περιττό εν μέσω μιας καθημερινότητας που απαιτούσε το 100% σου, αλλά πλέον, μπορείς να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο και να το κάνεις με μεράκι.

2. Πειραματίσου με νέες συνταγές

Λίγος καφές και ένα τοστ φαντάζει το ιδανικό πρωινό για κάποιον που ξυπνάει νωρίς το πρωί και τρέχει για τη δουλειά του. Όχι όμως και τώρα. Τώρα έχεις όλο το χρόνο να ψάξεις συνταγές που σου αρέσουν ή να δοκιμάσεις εκείνα που αποθήκευες από το Tasty τόσο καιρό. Αφιέρωσε παραπάνω χρόνο στην ποιότητα του φαγητού σου και κάνε ένα ωραίο πρωινό/μεσημεριανό/βραδινό δώρο σε εσένα/ και την οικογένεια σου.

3. Καθαριότητα

Αν δεν είχες χρόνο να καθαρίσεις τις γωνίες, τα πιο κρυφά σημεία του ψυγείου, τώρα τον έχεις. Δες το σαν ευκαιρία να διατηρείς τον χώρο που περνάς τόσες ώρες καθαρό, όμορφο και περιποιημένο. Θα αλλάξει αμέσως η διάθεση σου και η όρεξη σου μόλις αρχίσεις να καθαρίζεις το πρώτο έπιπλο.

4. Τακτοποίησε λογαριασμούς

Το καταλαβαίνουμε πως οι υποχρεώσεις σου μπορεί να μην σε άφηναν να είσαι απόλυτα οργανωμένη σε ότι αφορά τα γραφειοκρατικά έγγραφα που όλοι έχουμε. Να η ευκαιρία. Μπορείς να ταξινομήσεις σε φακέλους ανά μήνα τις πληρωμές σου και τις αποδείξεις σου. Μπορείς επίσης, να ολοκληρώσεις τις οφειλές σου σε κάποιο λογαριασμό που είχες αμελήσει.

5. Φτιάξε μάσκες ομορφιάς

Το πιο απλό είναι να την αγοράσεις από το κοντινό φαρμακείο. Παρόλα αυτά, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τη δική σου μάσκα ομορφιάς ή scrub, με απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου- όπως μέλι ή γιαούρτι. Θα ανανεωθείς και θα νιώσεις πιο φρέσκια.

6. Δες το σόου/διάβασε το βιβλίο για το οποίο μιλάνε όλοι

Μπορείς να δώσεις μια ευκαιρία σε εκείνο τη σειρά, την ταινία ή το βιβλίο που όλοι λένε πως αξίζει. Ίσως να μην είχες το χρόνο ή ακόμα και τη διάθεση να ασχοληθείς με κάποιο από αυτά. Είναι ευκαιρία να εξερευνήσεις και ένα διαφορετικό ίσως είδος από αυτά που συνήθως προτιμάς.

theeverygirl.com

7. Ψάξε το ιδανικό για σένα home workout

Με τα περισσότερα γυμναστήρια κλειστά, έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα δικός ου πρόγραμμα γυμναστικής. Την ώρα που εσύ επιθυμείς και με το ρυθμό σου. Κάνε μια έρευνα στο διαδίκτυο καθώς προσφέρονται πολλά βίντεο με προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι, κατέβασε μία αντίστοιχη εφαρμογή ή χρησιμοποίησε το skype/Facetime/viber για να γυμναστείς με τον personal trainer ή τον κολλητό/ή σου.

8. Κάνε εγγραφή σε διαδικτυακά μαθήματα

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα μαθήματα ξένων γλωσσών ή οι παρουσιάσεις επαγγελματικής εξέλιξης πλημμυρίζουν καθημερινά το διαδίκτυο. Αν δεν είχες το χρόνο να βρεις κάποιο που να σου τραβήξει την προσοχή, είναι η στιγμή να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει και να εγγραφείς. Μπορείς επίσης, να κατεβάσεις κάποια αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σου. Plus: Τα περισσότερα διατίθενται δωρεάν!

Σε γενικές γραμμές, έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις το πρόγραμμα σου ακριβώς όπως έκανες και προ κορωνοϊού. Δεν χρειάζεται να περνάς όλη τη μέρα μπροστά σε μία τηλεόραση ή κάνοντας μόνο scroll στα social media. Κάνε και αυτά αλλά αξιοποίησε και το χρόνο που σου δίνεται –κάτι καλό θα βγει και από αυτό στο τέλος.

gif: giphy.com