Όταν ήμασταν μικρά παιδιά πιστεύαμε πως δυο άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να χωρίσουν επειδή δεν αγαπιούνται πια. Μεγαλώνοντας καταλάβαμε πως ίσως και να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι γάμοι διαλύονται, και καταλήγουν σε διαζύγιο. Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που μπορούν κάνουν ένα ζευγάρι να χωρίσει;

Απιστία

Η απιστία είναι ένα αρκετά μεγάλο λάθος για να ξεπεραστεί. Ακόμα και αν ο απατημένος έχει κάθε καλή διάθεση και θέληση να προσπαθήσει να το αφήσει πίσω του, ο θυμός και η στεναχώρια κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια και όλα θα γκρεμιστούν. 

Χρήματα

Τα χρήματα αποτελούν πρόβλημα είτε τα έχεις είτε όχι. Οι διαφορετικές συνήθειες όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων όπως επίσης οι οικονομικούς στόχοι και ο τρόπος ζωής σε μία οικογένεια μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο. Σε τέτοιες καταστάσεις είναι εύκολο να δημιουργηθούν προβλήματα εξουσίας. 

Επικοινωνία

Όπως έχουμε ξανά πει πολλές φορές, το παν σε μία σχέση είναι η επικοινωνία. Αν δεν μιλάτε και δεν εκφράζετε τα θέλω σας και τα προβλήματα σας, κάποια στιγμή κάποιος θα κάνει μπαμ και όλα θα γκρεμιστούν. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν υπάρχει συνεννόηση. Αν δεν υπάρχει συνεννόηση, δεν μπορεί να υπάρξει σχέση. 

Τσακωμοί

Εννοείται πως όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Το θέμα είναι να μην γίνονται οι τσακωμοί πάντα για το ίδιο θέμα και να μην καταλήγουν πάντα σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Μην κρύβετε κάτω από το χαλί κάτι που σας δημιουργεί προβλήματα συνεχώς. Με τη σωστή επικοινωνία όλα λύνονται. 

Μεγάλη αύξηση βάρους

Ακόμα και αν ακούγεται ρηχό και παράλογο, η μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι να απομακρυνθεί και στη συνέχεια να χωρίσει. Θεωρητικά αγαπάς τον σύντροφο σου για αυτό που κρύβει μέσα του και η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι ο κύριος λόγος. Αλλά συνήθως πίσω από μία μεγάλη αύξηση βάρους κρύβονται βαθύτερα προβλήματα, τα οποία αν δεν λυθούν θα ταλαιπωρήσουν και τους δυο σε μία σχέση. 

Μεγάλες προσδοκίες

Είναι λογικό και αναγκαίο να υπάρχουν προσδοκίες για τη σχέση, για το σύντροφο, για την οικογένεια. Αλλά αν οι προσδοκίες και τα όνειρα είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, μπορούν να φέρουν απογοήτευση. Και εκεί ξεκινάει η κάτω βόλτα. 

Ερωτική σχέση

Όσο περνάνε τα χρόνια, ειδικά αν μπουν και παιδιά στη μέση ο χρόνος, η όρεξη ή ακόμα και η ενέργεια για σεξ μειώνονται. Αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης. Σας φέρνει πιο κοντά. Είναι οι τρυφερές στιγμές που απογειώνουν την αγάπη σας. Είναι κομμάτι της μαγείας της σχέσης σας. 

Ισότητα

Όταν δεν υπάρχουν ισορροπίες, οι γάμοι καταλήγουν να έχουν προβλήματα. Δεν ζούμε πια στο 1910. Δεν υπάρχουν πια ρόλοι για τα δύο φύλα. Πρέπει λοιπόν να διατηρείται μία ισορροπία για να μπορέσει να συντηρηθεί και η σχέση χωρίς να υπάρχουν προβλήματα εξουσίας. 

Δεν ήσασταν έτοιμοι 

Για να φτάσετε στο γάμο πρέπει να είστε σίγουροι πως είστε έτοιμοι να περάσετε την υπόλοιπη ζωή πλάι σε αυτό το άτομο. Αν βιαστείτε μπορεί στην πορεία να πνιγείτε σε αυτή τη σχέση επειδή δεν ήταν ακόμη η ώρα. Ίσως να μην ήταν και με το κατάλληλο άτομο. Αλλά καλό είναι να μη γίνονται τέτοια πειράματα. 

Featured image: YouTube