Από την εμπειρία μου θα πω ότι τα λεπτά και τα φυσικά σγουρά μαλλιά ή ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι η δυσκολότερη αποστολή μιας hairstylist να κάνει τα πρώτα να φαίνονται πλούσια και τα δεύτερα να αποκτήσουν ένα styling που θα κρατήσει χωρίς να χαλάσει την ίδια μέρα  και χωρίς να φριζάρουν.

Αν δε μια γυναίκα έχει τον τυχερό συνδυασμό τότε η αποστολή φαντάζει mission impossible. Μπορείς να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα αρκεί να ακολουθήσεις τις εξής συμβουλές:

  1. Όσο πιο μεσαίου ή κοντού μήκους είναι το κούρεμα σε λεπτά μαλλιά με ευθεία κουρεμένες τις άκρες, χωρίς αραίωμα τόσο πιο πλούσια θα φαίνονται.
  2. Μόλις λουστείς και σκουπίσεις τα πολλά νερά βάλε έναν αφρό ρίζας όπως τον Volume lift της L’oreal professionnel σε όλες τις ρίζες με νοητές χωρίστρες και κάνε μασάζ απαλά με τις άκρες των δαχτύλων, να απλωθεί παντού.
  3. Αφού στεγνώσεις την πολλή υγρασία γύρισε ανάποδα και συνέχισε σκουπίζοντας τις ρίζες των μαλλιών μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Με τις άκρες δεν ασχολούμαστε, τις στεγνώνουμε όταν θα ξανασηκώσουμε το κεφάλι.
  4. Αφού στεγνώσουν τελείως ψεκάζουμε ένα dry shampoo όπως το Dry me της Wella Professionals σε όλες τις ρίζες.
  5. Οτιδήποτε κι αν χρησιμοποιούμε στο λούσιμο (μάσκα, μαλακτική κτλ.) δεν πρέπει να μπαίνει παρά μόνο στις άκρες.
  6. Αν πιάνουν τα χέρια σου αγόρασε όσο πιο μεγάλα ρόλευ μαλλιών αντιστοιχούν στο μήκος των μαλλιών σου και αφού στεγνώσουν τοποθέτησέ τα για όση παραπάνω ώρα μπορείς.
  7. Γύρνα ανάποδα πιάσε τα κοτσίδα με τα χέρια σου όσο πιο ψηλά γίνεται και κάνε έναν κότσο μπαλαρίνας όχι πολύ σφιχτό αφού έχουν στεγνώσει όπως είπαμε παραπάνω, αν είναι δυνατόν κοιμήσου έτσι.
  8. Μη λούζεσαι με πολύ ενυδατικά βαριά σαμπουάν, προτίμησε κάποιο ειδικό για λεπτά μαλλιά όπως το Bain Densite της Kerastase.

Αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά αλλά και σγουρά τότε ακολουθείς τα 1,2,4,5 και 8 tips και τα στεγνώνεις αποκλειστικά με φυσούνα στην αρχή όρθια και μετά ανάποδα μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

featured photo: advicefromatwentysomething.com