Πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή αν πιστεύαμε πάντα στον εαυτό μας; Αν ήμασταν σίγουροι για τις δυνατότητες και τις δυνάμεις; Πόσο πιο όμορφα θα ήταν όλα;

Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Παρακάτω θα βρεις 8 πράγματα που μπορούμε να σκεφτούμε πρόχειρα ότι συμβαίνουν όταν αρχίζεις να πιστεύεις στον εαυτό σου!

1. Αυτοαποδοχή

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, αποδέχεσαι αυτό που πραγματικά είσαι. Δεν φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου και θα είσαι περήφαν@ για το άτομο που γίνεσαι μέρα με τη μέρα.

2. Νιώθεις περισσότερη ενέργεια

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, νιώθεις ότι μπορείς να διαχειριστείς τον κόσμο! Η θετική ενέργεια και λίγη αυτοπεποίθηση μαζί, δίνουν μεγάλη ώθηση. Δεν χρειάζεσαι αυτούς τους τρεις καφέδες για να ξεκινήσεις, απλά έχεις το πρωί της Δευτέρας.

3. Έχεις πάντα καλή διάθεση

Αν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, νιώθεις καλύτερα με όλα, κάτι που σε βάζει σε υπέροχη διάθεση όλη μέρα. Φυσικά, άνθρωποι είμαστε και θα έχουμε κακές μέρες, κάτι που είναι απολύτως εντάξει, αλλά θα μάθεις να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις λιγότερο προσωπικά αν γνωρίζεις καλύτερα και πιστεύεις τον εαυτό σου! Μια πολύ ωραία παρενέργεια του να πιστεύεις στον εαυτό σου, αν με ρωτάς.

4. Η επιτυχία θα είναι εγγυημένη

Αν πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά, θα είναι. Λέγεται νόμος της έλξης. Προσελκύεις τα πράγματα που επιθυμείς. Εάν πιστεύεις πραγματικά ότι θα πάρεις προαγωγή ή τελικά θα καταφέρεις να γυμνάζεσαι τρεις φορές την εβδομάδα, θα το κάνεις. Είναι τόσο απλό.

5. Μπορείς να παρακινήσεις και τους άλλους

Όταν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, μπορείς να εμπνεύσεις και να παρακινήσεις και τους άλλους να σε ακολουθήσουν. Ο κόσμος λατρεύει να ακούει μεγάλες ιστορίες επιτυχίας και πίστεψέ με η ιστορία σου αξίζει σίγουρα να ειπωθεί.

6. Η θετικότητα είναι το νέο σου μάντρα

Δεν υπάρχει χώρος για αρνητικότητα στη ζωή σου. Έχεις στόχους να πετύχεις και προθεσμίες για να πιάσεις. Έτσι, όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, θα περιτριγυρίζεσαι από θετικούς ανθρώπους που φέρνουν μια καλή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

7. Θα λάμπεις

Παρόλο που η αληθινή ομορφιά ξεκινά από μέσα, μόλις πιστέψεις στον εαυτό σου θα τη δεις και εξωτερικά. Τα μαλλιά, το δέρμα και η διάθεσή σου θα είναι καλύτερα από ποτέ. Προχώρα!

8. Σεβασμός

Οι άνθρωποι θα σε εκτιμήσουν για αυτό που είσαι. Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, αποπνέεις αυτοπεποίθηση κι αυτό αυτόματα οδηγεί τους άλλους να σε θαυμάζουν και να σε σέβονται. Ακριβώς αυτό που χρειάζεται κάθε ένας μας σωστά;