Τις προάλλες, γράψαμε για τους 33 λόγους για τους οποίους αξίζει να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί. Δεν ξέρω αν ήταν Δευτέρα και δεν έχει σημασία κιόλας, γιατί εκείνη την ημέρα μπορούσαμε να σου γράψουμε 133 λόγους. Σήμερα όμως, αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε όλα εκείνα που σου προσφέρει το κρασί στην υγεία σου και γενικότερα στη ζωή σου όλη.

1. Οι πιθανότητες να αποκτήσεις άνοια, λιγοστεύουν δραματικά

Συμφωνά με έρευνες που έχουν γίνει στο Loyola University Medical Center, ο μέσος πότης έχει 23% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσει άνοια από κάποιον που δεν πίνει κρασί.

2. Ακόμη και οι πιθανότητες να αποκτήσεις κάποιο πρόβλημα στο συκώτι σου λιγοστεύουν

Το να πίνεις κρασί μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες να αποκτήσεις κάποια ασθένεια στο συκώτι σου. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο UC San Diego School of Medicine, δεν πρέπει να είναι κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό παρά μόνο κρασί καθώς εκείνοι που πίνουν μπίρα ή κάποιο άλλο δυνατό ποτό τετραπλασιάζουν τις πιθανότητες για κάποια ασθένεια στο συκώτι τους.

Διάβασε επίσης, 7 προορισμοι για ανθρωπους που αγαπουν το κρασι

3. Σε προστατεύει από το κάψιμο του ήλιου

Ερευνητές του University of Barcelona έχουν βρει πως το κρασί μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την επίδραση που έχουν οι UV ακτίνες πάνω στο σώμα σου. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή πίνεις πολύ κρασί μπορείς να κάτσεις στον ήλιο με τις ώρες. Ας μην υπερβάλουμε για λίγο.

4. Μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του μαστού

Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά φαίνεται να αυξάνουν την πιθανότητα για να αποκτήσει κάποιος καρκίνο μαστού αλλά ερευνητές του Cedars-Sinai Medical Center βρήκαν πως το κόκκινο κρασί μπορεί να να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

5. Μειώνει την πιθανότητα τύφλωσης 

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο Washington University School of Medicine η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την στάση ανάπτυξης αιμοφόρων αγγείων στα μάτια σου.

6. Καθυστερεί την διαδικασία της γύρανσης

Το Harvard Medical School  προσφάτως βρήκε πως το κόκκινο κρασί έχει την μαγικό συστατικό της ρεσβερατρόλης και το SIRT1 που συνδέεται με την αύξηση των χρόνων ζωής σου.

7. Μειώνει την πιθανότητα κατάθλιψης

Με βασικό άξωνα το μέτρο, σύμφωνα με μια έρευνα στην Ισπανία, το κρασί μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να αποκτήσεις κατάθλιψη. Αυτό βέβαια ισχυεί για γυναίκες και άντρες που πίνουν από 2 μέχρι 7 ποτήρια κρασί την εβδομάδα. Τώρα για περισσότερο από αυτό, δεν θα ήθελες να το συζητήσουμε. Κανείς μας δεν θα ήθελε γιατί δε μας συμφέρει.

8. Σε προστατεύει από τον καρκίνο στους πνεύμονες και βοηθά στη γενική λειτουργία τους 

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να μειώσει δραματικά την πιθανότητα να αποκτήσεις καρκίνο στους πνεύμονες, σύμφωνα με τον Chun Chao. Αντίθετα, το να πίνεις μια μπίρα κάθε μέρα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σου να αποκτήσεις καρκίνο στους πνεύμονες γιατί αυτό λειτουργεί μόνο με το κρασί. Ενώ το λευκό κρασί έχει αποδειχθεί να βοηθάει στην σωστή λειτουργία τους.

Διάβασε επίσης, Αποφυγε τους λεκεδες κρασιου στα δοντια και Τα λαθη που κανεις οταν παραγγελνεις ενα μπουκαλι κρασι