8 καλοι τροποι στο τραπεζι

Πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι σε ένα εστιατόριο ή αλλιώς Dinner Etiquette. Γιατί μην το ξεχνάς δε φτάνει μόνο να φαίνεσαι κυρία, πρέπει και να είσαι. Μικρά μυστικά που σου είπε στο αυτί η μαμά σου όταν βγαίνατε για φαγητό με φίλους και άλλα τέτοια..

#Μη βιαστείς να πάρεις το μενού στα χέρια σου, είναι πιο σοφό να δείξεις στην παρέα σου ότι δεν πήγες αποκλειστικά για το φαγητό. Μίλησε μαζί τους, δείξε ότι σε ενδιαφέρει τι έχουν να σου πουν και όταν τελικά πάρεις τον κατάλογο φρόντισε να μην κρύβει το πρόσωπό σου.

 #Τα ποτήρια αριστερά από το πιάτο, ή αλλιώς στα αριστερά τα στερεά και στα δεξιά τα υγρά. Το πιρούνι πάντα στα αριστερά και το μαχαίρι με το κουτάλι δεξιά.

#Πριν γεμίσεις το δικό σου ποτήρι με νερό ή με κρασί, να θυμάσαι να γεμίζεις πρώτα των υπολοίπων.

  

#Πρόσεχε τον τρόπο που θα μιλήσεις στους σερβιτόρους, είναι άνθρωποι και παρότι είναι στις υπηρεσίες σου ανά πάσα στιγμή, πρέπει πάντα να σκέφτεσαι ότι ένας αγενής πελάτης μπορεί να τους χαλάσει ολόκληρη τη μέρα. Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελο σου και φτιάξε τη μέρα του, αλλά και αυτών που κάθονται γύρω σου στο τραπέζι. Η ευγένεια είναι δύναμη.

  

#Πες με διακριτικό τρόπο ότι θέλεις να πας στην τουαλέτα, μην ξεχνάς ότι οι γύρω σου προσπαθούν να απολαύσουν το φαγητό τους.

    

#Περίμενε μέχρι να έρθουν τα πιάτα όλων και μετά ξεκίνα να τρως, είναι αγενές.

  #Το κινητό μακριά από το τραπέζι. Χωρίς επεξήγηση.

   #Μη γλύφεις τα δάχτυλά σου. Δεν είσαι ο JOHNNY.

 

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.