Η αρχική σκέψη ήταν να τις κατατάξουμε από την καλύτερη στην λιγότερο καλή. Μέχρι και αυτό είναι αδύνατον όταν μιλάμε για τον Timothée Chalamet. Ίσως να λέγαμε απλά ότι οι λιγότερο καλές είναι εκείνες στις οποίες δεν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά και πάλι δεν το λες και αντικειμενικό το συγκεκριμένο κριτήριο. Οπότε απλά παραθέτουμε τις ταινίες στις οποίες μας εξέπληξε με το υποκριτικό του ταλέντο – σχεδόν όλες.

1. Interstellar (2014)

Οι 8 καλύτερες ταινίες στην έως τώρα καριέρα του Timothée Chalamet

Στην ταινία όπου ο Matthew McConaughey καλείται να πάει στο διάστημα, ο νεαρός ακόμα Timothée καλείται να παίξει τον γιο του. Με λίγες αλλά αρκετές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο ρόλος του αυτή τη φορά δεν είναι και τόσο καθοριστικός για την εξέλιξη της υπόθεσης. Σε σημείο μάλιστα που αν έχεις χρόνια να δεις την ταινία να μη θυμάσαι αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Όπως και να’χει, στη συνέχεια του έργου αντικαθίσταται από τον μεγαλύτερό του, Casey Affleck, μιας και τα χρόνια υποτίθεται περνούν οπότε το baby face του Chalamet δεν είναι και το ιδανικότερο.

2. The Adderall Diaries (2015)

Οι 8 καλύτερες ταινίες στην έως τώρα καριέρα του Timothée Chalamet

Άλλη μια ταινία όπου ο νεαρός Chalamet κλήθηκε να παίξει τον νεότερο εαυτό ενός από τους πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά είναι ο έφηβος εαυτός του James Franco σε μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen Elliott. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αυτοβιογραφική ταινία που αναφέρεται στο βιβλίο που ανέλαβε να γράψει ο ίδιος ο Stephen Elliott με αφορμή τη δολοφονία που έπραξε ο Hans Reiser to 2005. To βιβλίο κυκλοφόρησε το 2009 και η ταινία μερικά χρόνια αργότερα.

3. Miss Stevens (2016)

Οι 8 καλύτερες ταινίες στην έως τώρα καριέρα του Timothée Chalamet

Μια ταινία στην οποία πραγματικά ξεχώρισε το ταλέντο του Timothée. Ίσως να ήταν και η στιγμή που αναγνωρίστηκε επιτέλους, αν κρίνουμε από την ταινία που ακολουθεί αμέσως μετά χρονολογικά. Στo Miss Stevens, μια ομάδα τριών μαθητών, συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους την κυρία Stevens, πηγαίνουν σε έναν μαθητικό θεατρικό διαγωνισμό. Φυσικά και δεν έχουμε καμία αντικειμενικότητα, φυσικά και ο Chalamet ήταν ο καλύτερος από τους τρεις.

4. Call Me By Your Name (2017)

Σχεδόν αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη ταινία θα βρισκόταν σε αυτή τη λίστα. Απλά σε κρατούσαμε σε αγωνία λόγω χρονολογικής σειράς. Στο Call Me By Your Name ο Chalamet επιτέλους ξεδιπλώθηκε. Και αυτό που είδαμε εμείς στις οθόνες μας, μάς έκανε να κλάψουμε, να ανατριχιάσουμε και ζήσουμε έναν μεγάλο έρωτα με διάρκεια 132 λεπτά. Τα καλά νέα είναι ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο – sequel του Luca Guadagnino με τίτλο “Find Me”. Επομένως, πάντα θα ελπίζουμε σε μια επόμενη ταινία.

5. Hot Summer Nights (2017)

Η ταινία αυτή μας σύστησε στην “αλήτικη” πλευρά του Chalamet. Όταν εκείνος πηγαίνει να περάσει το καλοκαίρι κοντά στη θεία του, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ξεκινά να ακολουθεί έναν αλλιώτικο τρόπο ζωής. Μέσα από κάποιες νέες γνωριμίες, μπλέκεται στο τοπικό εμπόριο ναρκωτικών από το οποίο δεν είναι και πολύ εύκολο να ξεφύγει τελικά. Μια ταινία που ξεφεύγει λίγο από τα όρια του coming of age, αλλά και πάλι ο Chalamet είναι εκεί για να σώσει την υπόθεση.

6. Lady Bird (2017)

Οι 8 καλύτερες ταινίες στην έως τώρα καριέρα του Timothée Chalamet

Όπως όλοι καταλάβαμε, το 2017 ήταν όντως η χρονιά του Chalamet. Και οι τρεις ταινίες στις οποίες συμμετείχε έλαβαν πολύ καλά σχόλια και θεωρούνται από τις καλύτερες του έτους. Σειρά έχει η ταινία Lady Bird, η οποία και εγκαινίασε την συνεργασία του Chalamet με την Greta Gerwig. Και μπορούμε πια με ασφάλεια να πούμε ότι δεν έχουμε δει ιδανικότερο ταίριασμα στον κινηματογράφο εδώ και καιρό. Περιμένουμε και το Little Women τον Δεκέμβριο για να επιβεβαιωθούμε.

7. Beautiful Boy (2018)

Άλλη μια φορά που ο Timothée μας εξέπληξε με το εύρος των δυνατοτήτων του. Στο Beautiful Boy, παίζει τον γιο του Steve Carell. Η ταινία υποτίθεται ότι εστιάζει στην πορεία ενός πατέρα που βοηθά τον γιο του να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Δεν μπορούμε όμως παρά να θαυμάσουμε τον Chalamet στο δικό του “ταξίδι” αυτό με την εξάρτηση μέσα στην ταινία.

8. The King (2019)

Οι 8 καλύτερες ταινίες στην έως τώρα καριέρα του Timothée Chalamet
imdb.com

Εδώ ο Timothée είναι αυτό που λέει και ο τίτλος της ταινίας. Είναι ο βασιλιάς. Ποιος βασιλιάς; Ο Ερρίκος Ε’ και η ταινία είναι βασισμένη στα όσα έγραψε ο William Shakespeare σε μια συλλογή από έργα αφιερωμένη στον βασιλιά αυτό. Ίσως ο πιο επιβλητικός ρόλος που του έχει ανατεθεί ποτέ. Κατάφερε όμως να φέρει και αυτόν εις πέρας αφήνοντας πολλούς με το στόμα ανοιχτό. Ειδικά οι fans των ιστορικών ταινιών, πάμε στοίχημα πως έχουν πολύ ψηλά τον Chalamet στην εκτίμηση τους.

Featured Image: imdb.com