• Βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας θα πρέπει να αποτελεί η σωματική άσκηση. 10 λεπτάκια τρέξιμο σε καθημερινή συχνότητα, είναι μια καλή αρχή για να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό μας και να παραμείνουμε γεροί και δυνατοί. Οπότε keep moving!
  • Λένε πως η πικάντικη ζωή είναι και η μακροβιότερη. Κι όταν λέμε πικάντικη, το τονίζουμε στην κυριολεξία του. Πρόσθεσε στα φαγητά σου ένα «κάτι» από spicy υλικά και κάνε τη ζωή σου λιγάκι πιο απολαυστική.
  • Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να παραμείνουν υγιείς, συνηθίζουν να κοιμούνται αποφεύγοντας τις ηλεκτρικές συσκευές όλων των ειδών. Προσπάθησε λοιπόν να κλείσεις το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση σου το βράδυ και σίγουρα θα παρατηρήσεις διαφορά στον ύπνο σου.
52004b4cf6fe36e5059d42814bf93260-summer-sunglasses-sunglasses-for-sale
  • Άλλη μια βασική λεπτομέρεια αποτελεί και η στάση του σώματός μας. Μια λάθος στάση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα αλλά και έντονους πόνους στην πλάτη. Γι’αυτό λοιπόν πρόσεξε τη σωστή σου στάση και κράτα το κορμί σου ίσιο και υγιές.
  •  Όσον αφορά τις διατροφικές μας συνήθειες, η ζάχαρη αποτελεί το number one συστατικό που θα πρέπει να περιορίσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Γνωρίζω πως είναι δύσκολο, αλλά μια προσπάθεια αρκεί για να προστατέψουμε την υγεία μας.
  • Εξίσου σημαντικό παράγοντα αποτελεί και το στρες. Έρευνες δείχνουν πως λίγη χαλαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και πόσο μάλλον ωφέλησε και με το παραπάνω. Η αποβολή του στρες σε συνδυασμό με την άσκηση, τη διατροφή και τον ύπνο αποτελούν τα 4 βασικά κλειδιά για την πύλη της μακροζωίας.
  • Οι άνθρωποι που τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια, συνηθίζουν να κάνουν πράξη το meditation. Αυτό σημαίνει πως σκέφτονται, στοχάζονται, συλλογίζονται και δεν σταματούν ποτέ να μελετούν και να μαθαίνουν νέα πράγματα. Αυτό βοηθά το νου να λειτουργεί σωστά και να ενεργοποιεί τη θετική ενέργεια.
  • Last but not least, οι περισσότερες γυναίκες που ξέρουν να φροντίζουν το δέρμα του, καταναλώνουν βιταμίνη B3, η οποία βοηθά στην άμεση καταπολέμηση της ακμής των ενηλίκων.