Από το smoky eye μέχρι το cat eye, ο τρόπος που χρησιμοποιείς τη μάσκαρα μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως το make up. Παρακάτω θα βρεις τις επαγγελματικές συμβουλές και τα μυστικά που ανακάλυψε η Global Beauty Director, Newby Hands για το Porter για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη μάσκαρα που έχεις στο νεσεσέρ σου.

Για έντονο smoky eye

Η λύση είναι να απλώνεις με πλάγιες κινήσεις τη μάσκαρα, ακριβώς στη ρίζα των βλεφαρίδων και στο μέσο του μήκους. Μην φτάνεις το βουρτσάκι στις άκρες των βλεφαρίδων, αυτό δεν θα μακρύνει τις βλεφαρίδες μακριές αλλά θα τις κάνει πιο έντονες. Χρειάζεσαι πυκνότητα ακριβώς στη βάση της βλεφαρίδας. Αυτή η τεχνική δίνει επίσης ένα υπέροχο πλαίσιο, ειδικά στα μπλε ή πράσινα στα μάτια, εάν χρησιμοποιείς μαύρη μάσκαρα.

Για το τέλειο cat’s eye

Είναι αυτό το κλασικό make up στα μάτια της Lauren Bacall. Πέρασε τη μάσκαρα με κινήσεις προς τα έξω, σχεδόν οριζόντια – πλάγια, όχι προς τα πάνω – μέσα από τις βλεφαρίδες. Χρησιμοποίησε μια μάσκαρα που δίνει όγκο, καθώς αυτές τείνουν να είναι πιο υγρές, οπότε όταν στεγνώνουν, κρατούν τις βλεφαρίδες στη θέση τους καλύτερα. Οι μάσκαρα όγκου δεν είναι ιδανικές για να δώσεις μήκος, αλλά είναι εξαιρετικές για την ένταση και τη δημιουργία σχήματος.

Για να δείχνουν τα μάτια μεγαλύτερα

Πρέπει να δώσεις έμφαση στο κέντρο του ματιού. Χρησιμοποίησε τη μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες και, στη συνέχεια, ακριβώς στο κέντρο των βλεφαρίδων (πάνω από την ίριδα), χρησιμοποίησε μια μάσκαρα που δίνει όγκο – και άπλωσέ την κρατώντας τη κάθετα. Αυτό πυκνώνει και τονίζει τις βλεφαρίδες που βρίσκονται στη μέση.

Κάνε layering με τη μάσκαρα σου

Χρησιμοποίησε τη καθημερινή σου μάσκαρα πρώτα, σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων, και μετά πέρασε με μια που δίνει όγκο – αλλά χρησιμοποίησέ τη μόνο για τη βάση των βλεφαρίδων, στις ρίζες.

Πώς να φροντίσεις τις βλεφαρίδες σου

Ο Vincent Ford, global makeup artist της Nars στο άρθρο μας θυμίζει ένα παλιό κόλπο, το καστορέλαιο για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια. Απλώς εφάρμοσέ το με ένα βαμβάκι και άφησέ το όλο το βράδυ. Τα serum βλεφαρίδων θα βοηθήσουν τις βλεφαρίδες να μακρύνουν, αλλά δεν θα τις κάνουν απαραίτητα πιο πυκνές -που αυτό είναι και το ζητούμενο. Επιπλέον, ένα ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι, καθαρίζει και μαλακώνει τις βλεφαρίδες.