Ύπνος : αξία ανεκτίμητη. Είτε πρόκειται για την παραλία, είτε για μπροστά στο τζάκι, είτε απλά στον καναπέ, ο πιο ωραίος ύπνος είναι αυτός που δεν είναι προγραμματισμένος. Πόσες φορές έχεις μετανιώσει για τα παιδικά σου χρόνια, που είχες τόσο πολύ χρόνο, αλλά ο ύπνος είναι το τελευταίο πράγμα που σε ένοιαζε; Για να είμαστε ειλικρινείς, η ενηλικίωση είναι δύσκολο πράγμα. Και από τα δύσκολα πράγματα, έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάποια διαλείμματα.

1. Όταν έξω βρέχει

Κακά τα ψέματα, όταν βρέχει, κανείς δεν θέλει να κάνει τίποτα παρά μόνο να βρίσκεται σπίτι του και ιδανικά να κοιμάται. Ο σκοτεινός ουρανός και ο χαλαρωτικός ήχος των σταγόνων της βροχής που πέφτουν είναι η ιδανική συνθήκη για ύπνο.

2. Τις Κυριακές

Η Κυριακή, ενώ είναι μέρος του Σαββατοκύριακου, μπορεί εύκολα να επισκιαστεί από τη Δευτέρα που πλησιάζει απειλητικά. Η ανάγκη για έναν υπνάκο, ώστε να εκμεταλλευτείς τις ελεύθερες ώρες και να ξεφύγεις από τη θλίψη του “δουλειά αύριο” γίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική.

3. Στην παραλία

Άλλοι βλέπουν την παραλία σαν ευκαιρία να κολυμπήσουν, να παίξουν ρακέτες ή να ξεφαντώσουν πίνοντας κοκτέιλ σε κάποιο beach bar, εσύ όοοοοοχι! Η θάλασσα σε εμπνέει να ξεκουραστείς, πώς να το κάνουμε; Να υπενθυμίσω το αντηλιακό κάπου εδώ.

4. Όταν το κατοικίδιό σου έρχεται για αγκαλιές

Αν έχεις κατοικίδιο γνωρίζεις καλά το συναίσθημα του να θες να σηκωθείς από τον καναπέ αλλά να μην το κάνεις γιατί έχει βολευτεί τόσο καλά στην αγκαλιά σου, που δεν θέλεις να το ενοχλήσεις. Και με την αφορμή αυτή, κοιμάσαι και εσύ λίγο παραπάνω.

5. Όταν είναι με το αγόρι σου μπροστά στο τζάκι

Ο ιδανικός ύπνος είναι ζεστός και άνετος, οπότε όταν βρίσκεσαι μπροστά στο τζάκι αγκαλιά με το άλλο σου μισό, δεν θες τίποτε άλλο παρά μόνο να κοιμηθείς. Αν και το έτερο ήμισυ αγαπάει τον ύπνο όσο εσύ, τότε καταλαβαίνεις ότι βρήκες τον ιδανικό.

6. Στην αιώρα

Οι αιώρες έχουν φτιαχτεί για να σε κοιμίζουν, γιατί έχουν όλα τα χαρακτηριστικά: είναι άνετες, κάνουν μια ομαλή, αλλά αρκετή για να σε κοιμίσει, επαναλαμβανόμενη κίνηση, βρίσκονται συνήθως σε εξωτερικούς χώρους υπό σκιά. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην κοιμηθείς σε μια αιώρα.

7. Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά

Και τότε το έχεις πραγματικά ανάγκη και το αξίζεις και περισσότερο απ’ όλες τις φορές. Μην αφήσεις τίποτα να σε εμποδίσει (κινητό, υπολογιστής, τηλεόραση). Με το που φτάσεις στο σπίτι, το κρεβάτι θα σε περιμένει.

8. Πριν βγεις το βράδυ

Τα power naps είναι πιο ουσιαστικά από όσο νομίζεις. Είκοσι λεπτά αρκούν για να ξεκουραστείς και να ανακτήσεις δυνάμεις. Πριν μπεις στη διαδικασία να ακυρώσεις τη βραδινή σου έξοδο, γιατί είσαι «κομμάτια», βρες είκοσι λεπτά και κοιμήσου. Είναι το ίδιο σημαντικό με το να διαλέξεις το κατάλληλο outfit.


Δες ακόμαΚαλύτερος ύπνος σε 5 απλά βήματα