Αν αυτή τη στιγμή στέκεσαι καμαρωτή καμαρωτή με μία πετσέτα τυλιγμένη γύρω από τα βρεγμένα μαλλιά σου και το στέγνωμα τους φαντάζει μαρτυρικό, ενώ η ισιωτική αργότερα ένας γολγοθάς, διάβασε αυτό το άρθρο και αναθεώρησε μία και καλή για τα σγουρά μαλλιά σου.

Προσοχή! Δε θα διαβάσεις για πιστολάκια, ισιωτικές και άλλα ζεστά αντικείμενα. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σου λύσει τα χέρια από κάθε μαραφέτι που σου καίει το μαλλί.

#Το μυστικό βρίσκεται στο conditioner

Ο σκοπός για να βάλεις στα μαλλιά σου σωστά το conditioner και να τους δώσεις την περιποίηση που το προϊόν υπόσχεται είναι να πιέσεις. Αφού, λοιπόν, το τοποθετήσεις κατά μήκος των μαλλιών σου πίεσέ το  μέχρι να φτάσεις στις άκρες. Μετά πέρασε τα δάχτυλά σου από μέσα τους για να διαχωρίσεις τις τούφες των μαλλιών σου. Ξέβγαλε με κρύο νερό για να «κλειδώσεις» την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας.

#Στριφογύρισε

Το δεύτερο μυστικό είναι να στριφογυρίσεις τις τούφες των μαλλιών σου. Όσο είναι νωπά ψέκασε ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος, διάλεξε τούφα-τούφα τα μαλλιά σου και στριφογύρισέ τις.

#Ασχολήσου με τις άκρες

Αφού τελειώσεις με το στριφογύρισμα, διαχώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα, πιάσε με τη χούφτα σου τις άκρες των μαλλιών του κάθε τμήματος, κράτησε τις εκεί για 2-3 λεπτά, πίεσέ τις και ελευθέρωσε. Επανάλαβε τη διαδικασία σε κάθε τμήμα των μαλλιών σου.

#Άσε την πετσέτα, πιάσε ένα t-shirt

Είναι γεγονός ότι οι πετσέτες φριζάρουν και εν τέλει σπάνε το μαλλί ακόμη περισσότερο, -αφού το τρίψιμο που σου έκανε από μικρή η μαμά σου με την πετσέτα και που συνεχίζεις να κάνεις θεωρώντας το ως τον σωστότερο τρόπο- ταλαιπωρεί στο μέγιστο την τρίχα. Η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα T-Shirt για αυτή τη δουλειά.

#Χρησιμοποίησε μία φυσούνα

Όλα τα πιστολάκια περιλαμβάνουν στα εξαρτήματά τους και μία φυσούνα. Μέσω της φυσούνας η θερμότητα που απελευθερώνεται είναι μικρότερη με αποτέλεσμα να μην καίγεται το μαλλί. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις τη μπούκλα κομμωτηρίου ή αλλιώς την πολυπόθητη περμανάντ. Το δεύτερο αντικείμενο που θα χρειαστείς είναι ένας αφρός για να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο την τρίχα. Extra tip: στέγνωσε τα μαλλιά σου σκύβοντας το κεφάλι σου, για να τους προσφέρεις μεγαλύτερο όγκο.

#Χρησιμοποίησε chopsticks

Ποιος είπε ότι τα chopsticks χρησιμοποιούνται μόνο στο κινέζικο; Ή έστω αν είσαι κι εσύ από εκείνους που δε μπορούν με τίποτα να φάνε κινέζικο με chopsticks με αποτέλεσμα να τα παίρνουν μαζί τους ως αποδεικτικό ότι έφαγαν κινέζικο, θα τα χρησιμοποιήσεις κάλλιστα στα μαλλιά σου. Αφού τα έχεις στεγνώσει πέρασε σε κάθε τούφα από τη μέση προς τις ρίζες των μαλλιών σου ένα chopsticks πιέζοντας την κάθε τούφα. Αυτό ήταν όλο.

#Κοιμήσου σωστά

Πριν πέσεις για ύπνο κάνε έναν ομοιόμορφο κότσο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να διατηρήσεις τις καλοσχηματισμένες μπούκλες σου και θα πεις όχι στη μασιά μία και καλή. Εναλλακτικά, μπορείς να πιάσεις με ένα λαστιχάκι (βλ. εκείνα που μοιάζουν με ελατήρια) σε έναν «ανανά», κάνοντας απλώς μία αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού σου.

#Ενυδάτωσε τις άκρες

Οι άκρες των μαλλιών έχουν γενικά την τάση να υπερξηραίνονται, οπότε μία καλή λύση είναι να ψεκάσεις τις άκρες σου με χλιαρό νερό και μετά να τις περάσεις με λίγο έλαιο καρύδας ή και ελαιόλαδο.