7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

Είναι καιρός να αφιερώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στις πιο τεμπέλικες στιγμές διαβάζοντας ένα από τα παρακάτω βιβλία. Επειδή από την Παρασκευή προγραμματίζεις πώς θα χαλαρώσεις το Σαββατοκύριακο, σκεφτήκαμε πως δεν υπάρχει καλύτερη χαλάρωση από ένα βιβλίο. Αν δεν έχεις σκοπό να ζήσεις αυτό το διήμερο παρτάροντας, τότε λίγο διάβασμα θα σε αποφορτίσει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Τα παρακάτω βιβλία είναι 7 επιλογές που διαβάζονται σε ένα Σαββατοκύριακο μέχρι τέλους. Ή μάλλον κάποιο Σάββατο μέχρι να ξημερώσει.

Φωτιά στα Σαββατόπαχα - Αύγουστος Κορτώ

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

public.gr

Ο Αύγουστος Κορτώ κατάφερε να γράψει ένα από τα πιο χιουμοριστικά βιβλία που θα διαβάσεις. Για την ακρίβεια δε μπορεί να το φανταστεί κανείς αν δε νιώσει αυτές τις περιγραφές του συγγραφέα. Μας κάνει να αναρωτηθούμε για πολλά πράγματα. Ας πούμε για το αν μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προκαλέσουν διαταραχές και πώς αντιμετωπίζονται αυτές. Το Φωτιά στα Σαββατόπαχα είναι συλλογή ευθυμογραφημάτων. Μας θυμίζει για μια ακόμα φορά ότι το γέλιο είναι το μόνο αντίδοτο στο σκοτάδι που μας περιβάλλει, όπως λέει και ο ίδιος ο Κορτώ.

Ο χλομός βασιλιάς - Wallace David Foster

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

public.gr

Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας είναι ένας νεαρός υπάλληλος μιας εταιρείας που ασχολείται με Φορολογικά ζητήματα. Μέσα από την καθημερινότητά του προσπαθεί να αναλύσει τη συμπεριφορά των συναδέλφων του μέσα από όσα αντιμετωπίζουν στη δουλειά. Μέσα από όλες αυτές τις αναλύσεις καταφέρνει να διακρίνει τη μαγεία της προσωπικότητας που κρύβει ένας άνθρωπος. Ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο που δεν θα σε κάνει να το βαρεθείς ούτε λεπτό.

Τα απομεινάρια μιας μέρας - Ishiguro Kazuo

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

public.gr

Ο Ishiguro Kazuo είναι ένας από τους πιο εξαιρετικούς συγγραφείς του 21ου αιώνα. Το ίδιο και τα βιβλία του, τα οποία βραβεύονται σχεδόν αμέσως. Στα απομεινάρια μιας μέρας περιγράφει τη ζωή του Στίβενς, του τέλειου μπάτλερ, και του κόσμου του, που ξεθωριάζει στον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα κλασικό μυθιστόρημα που εκτός από ιστορικά γεγονότα αναλύει και την ουσία της ίδιας της ζωής μέσα στη διαχρονικότητα των καιρών.

Πώς φιλιούνται οι αχινοί - Αλεξάνδρα Κ*

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

public.gr

Η Αλεξάνδρα Κ* περιγράφει ένα καλοκαίρι στην Αθήνα. Κάθε λεπτομέρεια που συμπληρώνει την καθημερινότητα. Πέντε άνθρωποι καθηλωμένοι στους δρόμους της Αθήνας, στις μνήμες τους, σε όσα έγιναν και σε όσα δε θα γίνουν. Ανάμεσά τους, μια γερασμένη χελώνα παρακολουθεί βουβή την ατελείωτη παρέλαση των ανθρώπων που έχουν ήδη εξαντληθεί, μα συνεχίζουν να πορεύονται για χάρη των άλλων.

Ο Μπουκόβσκι για τον Μπουκόβσκι - Bukowski Charles

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

public.gr

Ο αιώνια αγαπημένος Buckowski ξέρει να φιλοσοφεί ακόμα και όσα δε βλέπουμε. Σε αυτό το βιβλίο καταφέρνει να αναλύσει μέχρι τέλους την κάθε λεπτομέρεια της ζωής. Να βρει λύσεις για τα αιώνια ερωτήματα των ανθρώπων. Όπως λέει κι ο ίδιος  "Η πίστη είναι εντάξει γι' αυτούς που την έχουν. Μόνο μην τη φορτώνετε σ' εμένα. Έχω περισσότερη πίστη στον υδραυλικό μου απ' ό,τι στην αιώνια ύπαρξη".

H Τέχνη της Ρουτίνας - Mason Currey

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

public.gr

Πραγματικά αυτό το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε πολλά μυστικά. Πώς παράγεις σημαντικό δημιουργικό έργο ενώ ταυτόχρονα πρέπει και να κερδίζεις το ψωμί σου; Από τον Μαρξ έως τον Γουόρχολ και απ’ τον Μότσαρτ μέχρι τον Μουρακάμι, η Τέχνη της Ρουτίνας εξετάζει τα καθημερινά τελετουργικά της ζωής των πιο σπουδαίων προσωπικοτήτων της διανόησης των τελευταίων 400 ετών. Ένα από τα βιβλία που ακόμα κι αν δε το διαβάσεις τώρα, πρέπει να το προσθέσεις στη λίστα σου.

Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν -  Robbins Tom

7 βιβλία για το πιο τεμπέλικο Σαββατοκύριακο

politeia.gr

Ο Tom Robbins σε αυτό το βιβλίο περιγράφει με χιουμοριστικό τρόπο τις πιο ιδιόρρυθμες προσωπικότητες που μπορεί να συναντήσει κανείς. Γύρω τους μαίνεται μια θύελλα ρηξικέλευθων ιδεών, ανθρώπων και γεγονότων. Μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως το χιούμορ μπορούν ενίοτε να συνοδεύονται από βάθος σκέψης.

Featured image: friends.fandom.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.