7 τροποι να καψεις θερμιδες χωρις να πας γυμναστηριο

Όταν η μέρα σου είναι γεμάτη δουλειά, υποχρεώσεις και μοιάζει ατελείωτη, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το αν θα προλάβεις να πας γυμναστήριο. Κάτι που μεταξύ μας, ακόμη κι αν προλάβεις, θα το αγνοήσεις. Γιατί είσαι ήδη κουρασμένη και είναι λογικό.

Όμως αφενός το κορμί δε χτίζεται μόνο του και αφετέρου, υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις να καις θερμίδες, χωρίς καν να χρειαστεί να πατήσεις στο γυμναστήριο. Παρακάτω, θα βρεις οκτώ από αυτούς που θα σε συντροφεύουν στις πιο γεμάτες ημέρες σου.

Όποτε έχεις την ευκαιρία να μην καθίσεις, μείνε όρθια.

Κατά μέσο όρο, ένα άτομο καίει 20 θερμίδες την ώρα χωρίς να κάνει τίποτα. Αν αποφασίσεις να μείνεις όρθια για περίπου 3 ώρες τη μέρα συνολικά, τότε θα έχεις χάσει 3 κιλά μέσα σ’ ένα χρόνο. Χωρίς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ.

Βοήθησε κάποιον.

Με το να κρατήσεις δυο σακούλες, μια κούτα, το λάπτοπ σου πηγαίνοντας στη δουλειά βοηθάς και τους φίλους και συνεργάτες σου μα κυρίως τα μπράτσα σου. Άσε που το κάρμα παίζει πολύ τελευταία.

Κάνε το γραφείο σου μέρος γυμναστικής.

Περίπου δηλαδή. Φρόντισε να έχεις πάντα τα anti-stress μπαλάκια, τα οποία όχι μόνο βοηθάνε με το άγχος σου αλλά γυμνάζουν και τα χέρια σου. Επίσης, μπορείς καθισμένη να σφίγγεις την κοιλιά σου για 5 λεπτά κάθε ώρα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάλλιστα οπουδήποτε.

Κανόνισε να πηγαίνεις για περπάτημα αντί για καφέδες.

Αντί να δεις την κολλητή σου την Κυριακή για brunch, κανόνισε να πάτε για περπάτημα. Στη Φιλοθέη, το Καβούρι, ακόμη και το κέντρο, μπορείτε να πείτε τα νέα σας καθώς περπατάτε και ύστερα να κάτσετε για ένα γρήγορο εσπρεσάκι. Είχες κάτι καλύτερο στο μυαλό σου;

Κάνε την ρουτίνα σου διασκέδαση.

Για κάθε mail που θα παίρνεις, θα κρατάς σφιχτή την κοιλιά σου για 3 λεπτά. Για κάθε φορά που θα κοιτάς την ώρα θα κάνεις ένα κάθισμα και κάθε φορά που θα σε πιάνεις στο χασμουρητο θα κάνεις 3 push-ups. Και πάει λέγοντας…

Γίνε ο άνθρωπος που πίνει καφέ.

Ή καλύτερα φέρνει τον καφέ. Πήγαινε το πρωί στη δουλειά και προσφέρσου να φέρεις καφέ σε όλους. Μερικά έξτρα βήματα εδώ και εκεί, λίγη βιταμίνη D από τον ήλιο και έναν καφέ για σένα θα είναι το δώρο σου. Άσε που θα γίνεις η γλυκούλα του γραφείου.

Κάνε παρέα με τα σκυλιά.

Που λέει ο λόγος. Τα σκυλιά είναι το τέλειο παράδειγμα ενός ζώου που έχει ατελείωτη ενέργεια για ζωή. Και θέλει πάντα να παίξετε. Αν έχεις σκύλο λοιπόν, βγάζε τον μεγαλύτερες βόλτες στο πάρκο, πήγαινέ τον για τρέξιμο στην γειτονιά ή παίξε μαζί του στο σπίτι. Όλα μετράνε, αφού θα είναι ευτυχισμένο και εκείνο το κουτάβι αλλά και εσύ.