Μήπως είναι καιρός για εύκολες και φυσικές αλλαγές στα μαλλιά σου; Αν θέλεις να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου σου, σου έχουμε 7 απλά tips και εντελώς ακίνδυνα, για να δοκιμάσεις.

Για να ανοίξει το χρώμα σου, θα πρέπει να έχεις ανοιχτόχρωμα και λεία μαλλιά. Αν έχεις πιο σκούρα μαλλιά, μπορεί να πετύχεις κάποιους πιο πορτοκαλί ή κόκκινους τόνους, ανάλογα με το πόσο σκούρα είναι. Έτσι αν έχεις ξανθά μαλλιά, θα γίνουν πιο ξανθά. Αν έχεις ανοιχτά καστανά μαλλιά, θα πετύχεις κάποιους σκούρους ξανθούς τόνους. Αν έχεις κόκκινα, ένα πιο ξανθό – κόκκινο αποτέλεσμα (το χρώμα της φράουλας που λέμε).

*Αν ωστόσο έχεις σκούρα καστανά ή μαύρα μαλλιά, οι παρακάτω μέθοδοι δε θα λειτουργήσουν.

> Ανακάτεψε χυμό λεμονιού με το conditioner

Αν έχεις σκεφτεί να ανοίξεις τα μαλλιά σου φυσικά, ακόμα και σε μικρότερη ηλικία, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το λεμόνι. Μπορεί να είναι φυσικό συστατικό, όμως παραμένει όξινο και θα πρέπει να προσέξεις πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Ανακάτεψε το με το conditioner σου ή με λάδι καρύδας, ώστε ταυτόχρονα να δώσεις και ενυδάτωση.

> Χρησιμοποίησε βιταμίνη C

Μια άλλη ιδέα είναι η βιταμίνη C η οποία επίσης ανήκει στα οξέα, σε μορφή σαπουνιού. Βάζεις το προϊόν σε ένα spray μπουκάλι και το ψεκάζεις στα μαλλιά σου.

> Εφάρμοσε αλατόνερο

Τα μαλλιά μας το καλοκαίρι ανοίγουν από τον ήλιο και το θαλασσινό νερό, είτε είναι βαμμένα, είτε φυσικά. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις ένα διάλυμα με αλατόνερο να το ψεκάσεις στα μαλλιά σου και να βγεις στο μπαλκόνι σου να τα δει ο ήλιος, μέχρι να βγούμε στις παραλίες.

> Βάλε μηλόξιδο

Άλλο ένα υλικό που έρχεται από την κουζίνα μας. Το μηλόξιδο όχι μόνο θα σε βοηθήσει να ανοίξεις τα μαλλιά σου, αλλά θα περιορίσει και τη λιπαρότητα σε όλο το μήκος και τις ρίζες. Επίσης θα βοηθήσει στο ξεμπέρδεμα και στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος.

Ανάμειξε ένα μέρος μηλόξιδου και έξι μέρη νερού και ψέκασε στα μαλλιά σου. Για να δεις αποτέλεσμα θα χρειαστούν κάποιες εφαρμογές ωστόσο.

> Φτιάξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και οξυζενέ

Η πάστα από μαγειρική σόδα και οξυζενέ θα σε βοηθήσει να ανοίξεις τα μαλλιά σου. Το οξυζενέ από μόνο του δε μπορεί να κάνει δουλειά, γιατί στεγνώνει πριν προλάβει να γίνει κάποια χημική αντίδραση. Αν όμως το αναμείξεις με μαγειρική σόδα, δημιουργείται μια πάστα η οποία μένει στα μαλλιά και κάνει θαύματα.

Ανάμειξε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 3 κουταλιές της σούπας υοξυζενέ και άπλωσε την πάστα που θα δημιουργηθεί στα μαλλιά σου. Άφησε τη να δράσει από 30 έως 60 λεπτά (όχι παραπάνω) και θα δεις τα μαλλιά σου 1-2 τόνους πιο ανοιχτά.

> Εφάρμοσε μάσκα με κανέλα και μέλι

Αυτά τα δυο υλικά θα κάνουν θαύματα στα μαλλιά σου. Το μέλι περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου και ενεργοποιείται από την κανέλα και αν μείνει αρκετά στα μαλλιά σου θα τα βοηθήσει να ανοίξουν φυσικά.

Πως θα το πετύχεις; Ανάμειξε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας of λάδι (για έξτρα ενυδάτωση). Ανάμειξε τα καλά και αν είναι παχύρευστο το μείγμα, αραίωσε το με λίγο conditioner. Άφησε το μείγμα μισή ώρα ώστε να ενεργοποιηθεί το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Έπειτα άπλωσε το στα μαλλιά σου, κάνε τα ένα κότσο, φόρεσε ένα πλαστικό σκουφάκι και άστα για τουλάχιστον 4 ώρες ή αν μπορείς και ολόκληρη τη νύχτα για καλύτερο αποτέλεσμα.

> Προσοχή αν χρησιμοποιείς σχετικά προϊόντα

Αν χρησιμοποιείς προϊόντα για «άνοιγμα» χρώματος από το εμπόριο, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική. Μπορεί να υπόσχονται φυσικό αποτέλεσμα, ωστόσο παραμένουν χημικά και μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα αν σκοπεύεις να βάψεις τα μαλλιά σου σύντομα. Αν τα χρησιμοποιείς, την επόμενη φορά που θα πας κομμωτήριο, ενημέρωσε τον κομμωτή ή την κομμώτριά σου, ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

featured image: teenvogue.com