Πετάγεσαι απότομα από κρεβάτι, συνειδητοποιείς πως έχεις αργήσει υπερβολικά για την δουλειά/την σχολή/το ραντεβού, ετοιμάζεσαι όσο πιο βιαστικά γίνεται και κάνεις έναν αγώνα δρόμου για να φτάσεις τελικά με σημαντική καθυστέρηση. Ένα τυπικό πρωινό; Όχι πια.

Εκτός από τα διάφορα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος νομίζω αξίζει στον καθένα από όλους μας ένας χρόνος προσαρμογής μετά από τον βραδινό ύπνο στις απαιτήσεις της ημέρας.

Βρες ένα κίνητρο. Σημασία δεν έχει να ξυπνάς νωρίς μόνο για τον στόχο αυτόν καθεαυτόν. Το point είναι να βρεις την πρωινή δραστηριότητα ή συνήθεια που θα σε ευχαριστεί και θα δίνει θετική ώθηση στην ημέρα σου.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Αν δεν είναι μαθημένος μην πέσεις κατευθείαν στα βαθιά γιατί το πιο πιθανό είναι να αποτύχει η όλη προσπάθεια. Αν για παράδειγμα θέλεις να αρχίσεις να ξυπνάς στις 7 αντί για τις 8 βάλε το ξυπνητήρι την πρώτη φορά δέκα λεπτά νωρίτερα. Την επόμενη θα πας στα 20 λεπτά νωρίτερα και ούτω καθ’εξής μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό.

Πήγαινε νωρίς για ύπνο. Εντάξει αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις τις εξόδους και τα ξενύχτια, αλλά σε γενικές γραμμές αν θέλεις να ξυπνάς νωρίς και ταυτόχρονα να μην αποκτήσεις  τεράστιους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να κοιμάσαι νωρίτερα. Το σημαντικό είναι σε κάθε περίπτωση να συμπληρώνεις περίπου 8 ώρες ύπνου ημερησίως!

Άνοιξε αμέσως τα παράθυρα. Είναι η μαγική κίνηση. Το φυσικό φως του ήλιου, το αεράκι και γιατί όχι; οι θόρυβοι της γειτονιάς θα σε ξυπνήσουν αμέσως. Μην το αμελείς!

Απομάκρυνε το ξυπνητήρι από το κομοδίνο σου. Γνωστό και πολύ αγαπημένο τρικ για όσους έχουν εμμονή με το πάτημα του snooze στο κινητό. Όσο πιο μακριά το βάλεις από το βράδυ τόσο πιο δύσκολο θα είναι το πρωί όταν χτυπήσει να το κλείσεις και να ξανακοιμηθείς.

Νερό και πάλι νερό. Πριν ξεκινήσεις το πρωινό σου καλό είναι να πίνεις πάντα ένα ποτήρι νερό. Εκτός από το ότι ενυδατώνει τον οργανισμό που έχει μείνει πολλές ώρες χωρίς καθόλου νερό, βοηθάει τον μεταβολισμό και ξυπνάει το σώμα!

Στρώσε το κρεβάτι σου. Πέρα από την προφανή ένδειξη νοικοκυροσύνης, το στρώσιμο του κρεβατιού είναι ένας καλός και έξυπνος τρόπος να αποφύγει κανείς την πιθανότητα να ξαναξαπλώσει και να τον πάρει ο ύπνος.

Και… Μην ξεχνάς. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!