Λίγο πολύ κάτι από τα παρακάτω το έχεις ακούσει ή το έχεις διαβάσει. Συμβουλές που φτιάχτηκαν για ραντεβού περασμένων δεκαετιών και πλέον δεν ισχύουν όσο και αν συνεχίζουν να ακούγονται.

#not: Περίμενε μερικές μέρες πριν επικοινωνήσεις. Από τις πιο κλασικές συμβουλές που μάλλον δημιουργήθηκε το 1960 που έπαιρνες τηλέφωνο από το περίπτερο και ζητούσες τον άλλον στη γειτόνισσα του που είχε τηλέφωνο. Πλέον υπάρχουν 19 διαφορετικοί τρόποι να επικοινωνήσεις με κάποιον. Ακόμα κι αν είσαι πολύ απασχολημένη με δουλειές και υποχρεώσεις τις επόμενες μέρες στείλε ένα ”γεια” για να δείξεις τον ενδιαφέρον σου. Επίσης κακή συμβουλή το να αργείς επίτηδες να απαντήσεις. Εκτός εάν είσαι στη β γυμνασίου, τότε εντάξει.

#not: Μείνε μυστήρια. Από τις πιο αστείες συμβουλές. Ποιος θέλει να γνωρίσει κάποια που τις μισές φορές δεν απαντά και τις άλλες μισές απαντά ”δε ξέρω, ίσως”; Δε κάνει κάποιον πιο ενδιαφέρον το να μη δίνει καμία πληροφορία. Φυσικά δεν θα πεις μονομιάς τα πάντα για σένα αλλά διατήρησε μια κανονική στάση στο πόσα αποκαλύπτεις. Δεν είσαι πράκτορας, προς θεού.

#not: Ο καλύτερος τρόπος για σωστή γνωριμία είναι μέσω φίλων. Καλύτερος τρόπος; Δεν πρόκειται για συνταγή κέικ. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος. Μπορεί να γνωρίσεις κάποιον στον γάμο της φίλης σου, online ή στο γυμναστήριο.

#not: Περίμενε μέχρι να κάνεις ο άλλος τη πρώτη κίνηση. Ρομαντικό. Ρετρό. Εαν ταιριάζει στο χαρακτήρα σου να μη περιμένεις πολύ για κάτι που θες, τότε κρίνε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή και δείξε τι νιώθεις. Όλα τα άλλα είναι ιστορία.

#not: Μη κάνεις σεξ πριν το τρίτο ραντεβού. Ποιος το είπε; Και πως προέκυψε αυτός ο αριθμός; Και γιατί όχι μετά το 8ο ραντεβού; Κάνε σεξ όταν είσαι έτοιμη και θες. Στο τρίτο ραντεβού, στον τρίτο μήνα, στα τρία χρόνια, σε 3 ώρες.

#not: Γίνε δελεαστική. Το σέξι τίναγμα των μαλλιών ή το πετάρισμα των βλεφαρίδων γίνεται μόνο στις ταινίες και συνήθως με σαρκασμό. Εαν είσαι σέξι από φυσικού τότε εκμεταλλεύσου το. Διαφορετικά να είσαι ειλικρινής. Δεν έχει νόημα να πεταρίζεις τα βλέφαρα και να νιαουρίζεις εάν μετά στα κανονικά σου δεν είναι έτσι. Μπορεί απέναντι σου να έχει στο άλλο μισό του του πραγματικού εαυτού σου και εσύ να το αποπροσανατολίσεις με ψεύτικα εφέ.

#not: Συμβιβάσου. Το να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες είναι μια συμβουλή που βγάζει νόημα. Το να θες να βγεις με κάποιον που είναι πιο ψηλός από σένα, πάλι βγάζει νόημα. Να είσαι διπλωμάτης ΚΑΙ στα ραντεβού σου, όχι δε βγάζει νόημα. Δε χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου νοερή λίστα με όσα θες να πληροί το ραντεβού σου. Προσπάθησε να είσαι χαλαρή και να διασκεδάσεις. Μη λες ναι σε ραντεβού που δε σε ενδιαφέρουν από την αρχή.

Το γεγονός ότι βγήκες ένα ραντεβού δε σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσεις και σε δεύτερο. Τα ραντεβού είναι για να γνωρίσουμε κάποιον καλύτερα. Γίνε σαφής ότι είσαι φιλική εάν δε σε ενδιαφέρει ή δείξε ότι σε ενδιαφέρει κάτι περισσότερο. Τα πράγματα είναι τόσο απλά.