Πλέον επιθυμούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες eco-friendly επιλογές μπορούμε, χωρίς να αγοράζουμε άσκοπα ενδύματα ή να απορρίπτουμε αυτά τα οποία ήδη έχουμε.

Παρακάτω, λοιπόν, σου παραθέτουμε ορισμένα tips που ανακαλύψαμε σε περιοδικά, sites αλλά κι από προσωπική εμπειρία για πραγματικά stylish επιλογές και στάση ζωής.

  • Μην αγοράζεις κάτι αποκλειστικά για μια περίσταση

Αντί να προβείς σε αγορές για συγκεκριμένες εκδηλώσεις, προτιμότερο θα ήταν να αναζητήσεις κάτι πιο κλασσικό που θα μπορείς να φορέσεις ξανά και ξανά σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Άλλωστε μην ξεχνάς πως μπορείς να αναβαθμίσεις ένα outfit με τα αξεσουάρ σου.

  • Μην αποθηκεύεις τα ρούχα που δεν σου κάνουν πια

Μην κρατάς εκείνα τα ενδύματα που δεν σου χωράνε πια με την ελπίδα ότι θα τα ξαναφορέσεις μια μέρα, καθώς υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να το βάλεις ξανά. Να είσαι ρεαλιστικής και ειλικρινής. Αν δεν μπορείς να το φορέσεις τότε δώρισε το σε κάποιον που το χρειάζεται περισσότερο από εσένα.

  • Η παγίδα των προσφορών

Είναι εξαιρετικά εύκολο να παρασυρθείς από τις ισχύουσες προσφορές και να επενδύσεις τα χρήματα σου σε αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι στην πραγματικότητα. Ποτέ μην αγοράζεις κάτι αν δεν πρόκειται να το φορέσεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιήσεις άσκοπες σπατάλες.

  • Ανταλλαγή

Μια ενδιαφέρουσα λύση για να διατηρήσεις “φρέσκια” τη γκαρνταρόμπα σου είναι να ανταλλάξεις ορισμένα ρούχα ή αξεσουάρ που έχεις με τις φίλες σου. Με αυτόν τον τρόπο και δε θα ξοδέψεις χρήματα και θα λειτουργήσεις ευσυνείδητα, όσον αφορά το περιβάλλον.

  • Ανακάλυψε νέες εταιρίες

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το στυλ μας δεν διαφοροποιείται είναι η προσκόλληση μας σε συγκεκριμένα καταστήματα και εταιρίες. Είναι υπέροχο το να εμπιστεύεσαι ένα μόνο brand, όμως υπάρχουν χιλιάδες άλλα εκεί έξω που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alchimia (@alchimiaveganshoes)

  • Πάρε τη μεγάλη απόφαση

Σε κανέναν δεν αρέσει να αποχωρίζεται τα πράγματα του, αφού κάθε ρούχο συνδέεται με πολλές και διαφορετικές αναμνήσεις, συνεπώς είσαι συναισθηματικά δεμένη με αυτό. Αν δεν αντέχεις να το δωρίσεις σε κάποιον άλλο τότε μέτρησε πόσες φορές το έχεις φορέσει το τελευταίο 6μηνο.

  • Βιωσιμότητα

Χάρη στην αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση η ενοικίαση ρούχων είναι πια εύκολη υπόθεση. Αρχικά, αισθάνεσαι πως φοράς κάτι καινούργιο, ενώ έχεις τη δυνατότητα να το ενοικιάσεις και για μια συγκεκριμένη περίσταση χωρίς ενοχές. Παράλληλα, αν είσαι λίγο πιο τολμηρή μπορείς να επιλέξεις και ενδύματα που είναι λίγο πιο extravagant, όσον αφορά το δικό σου στυλ, ώστε να βγεις εκτός του comfort zone σου.

Κλείνοντας, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου με απλούς και οικονομικούς τρόπους. Ακολούθησε μερικά από τα προαναφερθέντα tips και τόλμησε την ανανέωση άφοβα.

featured photo: @datsmrjones2u