Στην προσπάθειά σου για απώλεια βάρους και τοπικού λίπους, σημασία δεν έχει μόνο η ποιότητα του φαγητού σου αλλά και η ποσότητα που βάζεις στο πιάτο σου σε κάθε γεύμα.

Για να μην το παρακάνεις και να καταφέρεις να χάσεις πόντους μέχρι και στο πιο δύσκολο σημείο που είναι γύρω από τη μέση και τα χέρια, ακολούθησε τα παρακάτω tips.

1. Περίμενε 10 λεπτά

Το στομάχι σου χρειάζεται περίπου τόσο ώστε να σηματοδοτηθεί στον εγκέφαλο ότι είναι γεμάτο. Αν νιώθεις ακόμα πείνα, φάει περισσότερη σαλάτα.

2. Μην «καθαρίζεις» το πιάτο σου

Οι περισσότεροι έχουν τη συνήθεια να καταναλώνουν ο,τι υπάρχει στο πιάτο τους άσχετα με το πόσο μεγάλη ήταν η μερίδα κι αν νιώθουν υπερβολικά φουσκωμένοι μετά. Μία καλύτερη στρατηγική είναι να τρως μέχρι εκεί που νιώθεις πλήρης, όχι φουσκωμένος.

3. Μην τρως από τη συσκευασία

Αν καταναλώνεις φαγητό απ’έξω, μετάφερε τη σωστή για εσένα ποσότητα σε ένα πιάτο και άφησε το υπόλοιπο για κάποια άλλη στιγμή ή και για καθόλου. Μετά κάθισε και απόλαυσε με την ησυχία σου το γεύμα σου.

4. Θέλεις μεγάλη ποσότητα στο πιάτο σου; Βάλε περισσότερα λαχανικά

Γέμισε όσο θέλεις το πιάτο σου με λαχανικά και σαλάτα ή μπορείς να απολαύσεις ένα μεγάλο πιάτο σούπας, τα συγκεκριμένα τρόφιμα – φαγητά είναι πλούσια σε νερό και χαμηλά σε λίπος και θερμίδες. Έτσι, η μεγάλη ποσότητα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι πρόβλημα.

5. Μικρότερα μεγέθη

Χρησιμοποίησε μικρότερο πιάτο για τα γεύματά σου. Λιγότερος διαθέσιμος χώρος στο πιάτο σου σημαίνει αυτομάτως και μικρότερη μερίδα. Ακόμα κι αν παραγγείλεις κάποιο γεύμα εκτός, επίλεξε το μικρότερο μέγεθος. Έτσι θα απολαύσεις με λιγότερες τύψεις ακόμα και ένα πλούσιο σε θερμίδες γεύμα.

6. Αγόρασε μονή συσκευασία

Αγόρασε ή φτιάξε παχυντικά φαγητά σε ατομική συσκευασία ή μερίδα. Για παράδειγμα, την επόμενη φορά προτίμησε ένα παγωτό της αρεσκείας σου σε ατομική συσκευασία και όχι οικογενειακή, ή όταν μαγειρέψεις pancakes, μην φτιάξεις για παραπάνω άτομα από αυτά που έχεις υπολογίσει, ώστε να μην περισσέψουν και μπεις στον πειρασμό αν τα φας.

7. Τελείωσε με ένα φρούτο

Καθώς έχεις αρχίσει να τρως μικρότερες ποσότητες φαγητού, ίσως να έχεις περισσότερες λιγούρες για παραπάνω φαγητό. Πρόσθεσε στο τέλος του γεύματος σου ένα φρούτο που προτιμάς.

Δες ακόμα3 βασικοί κανόνες για την απώλεια βάρους


www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr
featured photo: unsplash.com | Brooke Lark