Τα ραντεβού είναι αμήχανα, άβολα και μερικές φορές αχρείαστα. Αχρείαστα γιατί μπορεί να κάνεις την συζήτηση της ζωής σου σε ένα μπαρ μια εντελώς άκυρη ημέρα, με κάποιον εντελώς άγνωστο. Παρ’ όλα αυτά, ως άνθρωπος που αγαπάει τα ραντεβού και όλα αυτά που φέρνουν μαζί τους (αν είναι τα σωστά, τα παλαιοληθικά, δηλαδή). Μερικές φορές όμως, το να γνωρίζεις κάποιον καλύτερα μπορεί να γίνει αφοπλιστικό. Γιατί μπορεί να έχετε απίστευτη χημεία, αλλά να μην μπορείτε να συζητήσετε. Να μην κυλάει το πράγμα. Τι κι αν ρωτήσεις κάτι πάρα πολύ προσωπικό για πρώτο ραντεβου; Τι κι αν ρωτήσεις κάτι πολύ βαρετό; Κι αν δεν τον ξαναδείς; 

Προτιμάς να μείνεις στην αμήχανη σιωπή.

Αλλά να σου πω κάτι, μπορείς κάλλιστα να βρεις κάτι να πεις. Κι ας είναι βαρετό. Είναι απλώς η αρχή.

Έτσι, για να σπάσει αυτή η αμήχανη σιωπή και να μην θυμάστε ο ένας το βλέμμα του άλλου ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την υπόλοιπη ζωή σας, μπορείς να ανοίξεις συζήτηση για τα παρακάτω:

Την οικογένειά σου

Ρίξε αδέρφια, ξαδέρφια, χωριά και οικογένειες στο τραπέζι. Ξέρω, δεν είναι η ιδανική αρχή συζήτησης ή γενικά συζήτηση αλλά έχει ζουμί. Όλοι γνωρίζουν πως οι ελληνικές οικογένειες είναι τεράστιες και θα μπορούσαν να κάνουν άνετα ένα δικό τους μεξικάνικο mini series, η κάθεμια ξεχωριστά.

Τι να μην πεις: Για το πότε θα γνωρίσεις τους γονείς του. Ή κάτι που να το υπονοεί.

Τα μέρη που έχεις ταξιδέψει ή θέλεις

Πόλεις, χωριά και αγαπημένα hobbies θα βγουν στην φόρα. Έχεις πάει στην Αφρική για σαφάρι, στις Άλπεις για σκι, στην Ινδονησία για κατάδυση και στην Στεμνίτσα για rafting. Τι κι αν τελικά μετά από αυτή την συζήτηση σταματήσεις να ταξιδεύεις σόλο; Εκτός αν φοβάται τα ύψη, το νερό και την ένταση. Μπορείτε να ταξιδεύετε για τα μουσεία του κόσμου, για συναυλίες, γιατί έτσι θέλετε. Όμως, για να μην προτρέχω, τώρα μπορείς να μάθεις πως έχει περάσει τη ζωή του και για όλα αυτά που του αρέσουν.

Τι να μην πεις: Όλα σου τα hobbies μονομιάς. Σιγά σιγά.

Για τον σκύλο σου

Ή την γάτα σου. Ή τη σαύρα σου. Ότι και να είναι θα είναι ενδιαφέρον. Γιατί ποιος δεν αγαπάει τα σκυλιά; Ποιος δεν έχει κατοικίδια; Και πάνω απ όλα ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ; Πολλοί, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που σίγουρα δεν θα γίνει τώρα. Ίσως γίνει στο ραντεβού. ΛΕΣ; Δε θα θέλαμε.

Τι να μην πεις: Ότι γεμίζουν το σπίτι τρίχες. ΤΑ ΑΓΑΠΑΣ. 

Όλα εκείνα που αγαπάς στη δουλειά σου

Αν κάνεις μια βαρετή δουλειά, ίσως καλύτερα να το κάνεις skip αυτό το θέμα. Αν όμως, αγαπάς αυτό που κάνεις και έχεις το πάθος που πρέπει για να μπορείς να το υποστηρίξεις, είναι ένα τέλειο θέμα συζήτησης για να σπάσει η σιωπή. Άσε που μπορείς και να μιλήσεις για όλα εκείνα που σου την σπάνε στο αφεντικό σου, σιχαίνεσαι όταν συμβαίνουν και σε κάνουν να νιώθεις ότι πληρώνεις κάποιου τις αμαρτίες.

Τι να μην πεις: Για γνωστούς στη δουλειά. Δεν έβγαλε ποτέ σε καλό όλο αυτό. Κανέναν.

Για την τελευταία συναυλία που πήγες

Το πιο πιθανό είναι να αγαπάει τις συναυλίες όσο τις αγαπάς κι εσύ. Ή ακόμη καλύτερα, να πηγαίνατε τόσο καιρό στα ίδια live και να μην είχατε ιδέα. Να του λες για το live των Κόρε Ύδρο τον Ιανουάριο του 2014 και να σου λέει ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ; Και να πάει κάπως έτσι. Κατάλαβες.

Τι να μην πεις: Για την συναυλία του Μαζωνάκη στο Θέατρο Βράχων. Ίσως κάποια άλλη φορά, σ’ ένα παράλληλο σύμπαν.

Για τα προηγούμενα ραντεβού

Ξέρεις, τα τσαντάκια στους άντρες, για εκείνον που σε πήγε το καλύτερο πρώτο ραντεβού της ζωής σου στα σουβλάκια της γειτονιάς (μιας γειτονιάς, όχι της δικής σου) και εκείνον που σου είπε κερνάω εγώ και στο αυτοκίνητο σου λέει “να μην ξεχάσουμε τα 12 ευρώ από τα ποτά σου”. Και όλα αυτά να τα πεις γελώντας. Και θα γελάσει κι αυτός και θα σου πει τα αντίστοιχα δικά του.

Τι να μην πεις: Κάτι του στυλ “το αγόρι πρέπει να πληρώνει”. Γιατί δεν πρέπει, απλώς θέλουμε να κάνει την κίνηση.

Διάβασε επίσης, Το κλειδί του κάθε ραντεβού: Η σωστή ερώτηση και Οι άντρες που συμφωνούν σε όλα μένουν στα πρώτα ραντεβού