Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή σου αν υπάρχει περίπτωση να σε σοκάρει κάποιος χωρισμός, όσο ο δικός σου ή αυτός της κολλητής σου. Και σίγουρα οι παρακάτω επτά σκηνές χωρισμού σε ταινίες σου έδωσαν μια κάπως ωμή απάντηση.

Sex and the City

Κατά τη διάρκεια του SATC είδαμε την Carrie να αντιμετωπίζει κάποιους βίαιους χωρισμούς. Ποιος δε θυμάται το post-it του Berger ή τον χωρισμό της με τον Aidan; Ωστόσο, η σκηνή στην οποία η Carrie χωρίζει με τον Mr.Big στην αρχή της πρώτης ταινίας είναι ίσως από τις πιο δύσκολες που έχουμε παρακολουθήσει. Ναι, εκείνη που ο Big πανικοβάλλεται πριν τον γάμο και τελικά αποφασίζει τελευταία στιγμή να πάει στην τελετή. Όταν πια η Carrie είχε “παραιτηθεί”.

La La Land

https://www.youtube.com/watch?v=rtXpocBVCf0

Δεν υπάρχουν δράματα και φωνές σε αυτή τη σκηνή. Στην πραγματικότητα, η Mia και ο Sebastian δεν λένε καν ξεκάθαρα πως χωρίζουν, αλλά αυτό ακριβώς γίνεται. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που αυτή η σκηνή χωρισμού είναι τόσο στενάχωρη. Την αφήνει να κυνηγήσει το όνειρό της, δηλώνοντας πως και εκείνος θα κάνει το ίδιο. Το “πάντα θα σε αγαπάω”; Απλά ό,τι χειρότερο μπορούσε να δηλωθεί σε αυτό το love story.

Her

Ο Theodore καταλήγει να ερωτεύεται τη Samantha, ένα OS. Τελικά, όμως, εκείνη του δηλώνει πως θα εγκαταλείψει εκείνη και όλα τα OSs την ανθρωπότητα και του ραγίζει την καρδιά. Όχι μόνο τη δική του, αλλά και τη δική μας. Που ούτως ή άλλως δεν ξέραμε τι ακριβώς περιμέναμε από αυτή την ιστορία αγάπης.

Someone Great

Η ταινία ξεκινάει με βάση της αυτόν τον χωρισμό. Ωστόσο, για κάποιον παράξενο λόγο, παρακολουθώντας την, περιμέναμε πως η Jenny και ο Nate θα τα ξαναβρούν. Αλλά όχι. Εκείνη απλά βρίσκει τον τρόπο να αφήσει την ιστορία αυτή πίσω και να κυνηγήσει την καριέρα της. Αυτό το ειλικρινές γράμμα της στο Nate μας έκανε οριακά να θέλουμε να σταματήσουμε την ταινία πριν τους τίτλους τέλους.

Blue Valentine

Γενικά, θα έλεγε κανείς πως όλο το Blue Valentine σε έχει με τα χέρια όσο πιο κοντά γίνεται στο κουτί με τα χαρτομάντιλα. Παρόλα αυτά, η σκηνή του χωρισμού ήταν απλά too much. Εκείνη καταλήγει να του λέει πως δεν μπορεί να το κάνει άλλο αυτό, αρνούμενη να του δώσει άλλη ευκαιρία.

Brokeback Mountain

Το ότι ο Jack και ο Ennis είναι ερωτευμένοι δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το πρόβλημα; Το love story τους λαμβάνει χώρα σε μια εποχή και ένα μέρος όπου η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή. Αυτός είναι και ο λόγος που ο χωρισμός τους πληγώνει τόσο πολύ. Δεν τον θέλουν, απλά νιώθουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή.

Notting Hill

Το love story του ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου, William Thacker και της γνωστής ηθοποιού Anna Scott, λήγει κάπως άδοξα όταν εκείνη τον προσκαλεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, αλλά τους διακόπτει ο… σύντροφός της. Το λες και σοκ.

featured image: Netflix