Περίμενες τις διακοπές σου πώς και πώς. Έκανες αντίστροφη μέτρηση, διέγραφες μέχρι και τις ημερομηνίες από το ημερολόγιό σου. Τώρα όμως που έφτασε η ώρα είσαι σε πανικό, μήπως είναι κάτι που δεν έχεις κάνει. Έβαλες αρκετά χρήματα στην άκρη, αλλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει αρκετό απόθεμα ακόμα. Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τα σουβενίρ, τις περιπέτειες και το φαγητό που θα βρεθούν στο δρόμο σου. Γι’ αυτό και χρειάζεται να ξέρεις κάποιες συμβουλές της τελευταίας στιγμής για να κάνεις οικονομία πριν τις διακοπές. 

1. Φτιάξε τον καφέ σου στο σπίτι, μην πάρεις απ’ έξω 

Όταν έχεις βρει τον αγαπημένο σου καφέ έξω, η μηχανή στο σπίτι πιάνει σκόνη. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό και τη χαρά του να σου ετοιμάζει κάποιος άλλος έναν καφέ, αλλά για χάρη των διακοπών σου πρέπει να κάνεις και θυσίες. 

2. Απόφυγε το delivery

Είναι πιο εύκολο το να παραγγέλνεις από το να μαγειρεύεις. Πόσο μάλλον μετά από μία κουραστική μέρα στο γραφείο. “Ξεσκόνισε” όμως τις μαγειρικές σου ικανότητες. Τα έξοδα δεν θα καταλάβεις πώς θα ανέβουν από παραγγελία σε παραγγελία. 

3. Προτίμησε μία νύχτα μέσα με φίλους

Όταν οι φίλοι θα προτείνουν έξοδο, εσύ να τους προσκαλείς στο σπίτι σου. Δεν θα ήθελες να μπεις σε πειρασμούς όταν βρεθείς σε ένα μπαρ ή σε κάποιο εντυπωσιακό εστιατόριο. 

4. Δες ταινίες στον υπολογιστή

Τα εισιτήρια για το σινεμά είναι αρκετά ακριβά, αλλά εσύ θέλεις να δεις την ταινία που μόλις κυκλοφόρησε. Μπορείς όμως να κάνεις υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει και να δεις κάτι άλλο για την ώρα. 

5. Κάνε λίστα για τα ψώνια

Κάθε φορά που πήγαινα χωρίς λίστα στο super market κατέληγα με διάφορα άχρηστα προϊόντα. Και φυσικά, μην πω για το να ψωνίζεις όταν είσαι πεινασμένος. Πάντα να πηγαίνεις με αυστηρή λίστα, και θα δεις πόσα θα μείνουν στην άκρη. 

6. Εκμεταλλεύσου τα κουπόνια και τις εκπτώσεις 

Μπορείς να ψάξεις για κουπόνια και κωδικούς στο διαδίκτυο και να γνωρίζεις πάντα τις προσφορές.  Θα σου λύσει τα χέρια. 

7. Υπολόγισε πόσα θέλεις να ξοδεύεις μέσα σε μία εβδομάδα

Κάνε μερικούς σύντομους υπολογισμούς και θα είσαι έτοιμη. Μπορείς να ψάξεις και για κάποια εφαρμογή που θα σε βοηθάει στον εβδομαδιαίο στόχο σου. 

Δες ακόμα: 7 σειρές να binge-άρεις όσο κάνεις οικονομία για τις διακοπές


Πηγή: elitedaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Jamie Grill Atlas/Stocksy