Έχεις την αίσθηση πως η σχέση σου είναι σαν αδιέξοδο; Ότι και να κάνεις για να την αλλάξεις είναι μάταιο; Τότε ίσως να βρίσκεσαι στη λάθος σχέση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ορισμός του τι σημαίνει λάθος σχέση. Υπάρχουν όμως μερικές ενδείξεις για να καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μία τέτοια. Ίσως η αρχή να ήταν καλή αλλά κάπου στην πορεία να συνειδητοποίησες ότι τελικά δεν ήταν όλα όπως τα ονειρευόσουν.

Δεν εξελίσσεστε

Δεν προχωράτε σε κανένα επίπεδο. Προσωπικό, επαγγελματικό, ακαδημαϊκό. Αν το μόνο που κυριαρχεί είναι η αναβλητικότητα και το να μένεις πίσω σε πράγματα, δεν υπάρχει εξέλιξη. Ο σύντροφος σου πρέπει να σε υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την πρόοδο σου. Όπως και εσύ για αυτόν.

Δίνεις πάντα εξηγήσεις

Δικαιολογείσαι για καθετί. Πού πήγες, τι έκανες με ποιον. Εννοείται πως θα μοιραστείς τις σκέψεις σου με το σύντροφο σου. Αλλά όχι να νιώθεις σαν να δίνεις κατάθεση για το πώς πέρασες την ημέρα σου.

Δεν νιώθεις άνετα

Αν μετά από κάποιο διάστημα, υπάρχει δισταγμός σε αρκετά θέματα, δεν είσαι αρκετά άνετη. Δεν νιώθεις οικειότητα και δεν έχεις ανοιχτεί όσο θα περίμενες σε μία αληθινή σχέση.

Δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του

Και αντίστοιχα ούτε και αυτός σε εσένα. Η εμπιστοσύνη αλλά και αξιοπιστία είναι σημαντικά θεμέλια σε έναν δεσμό. Αν λείπουν, τότε δεν έχεις την άνεση να μιλήσεις για ό,τι σε απασχολεί. Μπορεί να μη σε ακούσει ή να μην πάρεις την απαραίτητη προσοχή. Δεν μπορείς επίσης, να εκφραστείς σχετικά με τα όνειρα σου γιατί ξέρεις ότι ακριβώς δεν θα έχεις την αντίστοιχη στήριξη.

Δεν νιώθεις ασφάλεια

Ο σωστός σύντροφος θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια και προστασία. Θα είναι ο άνθρωπος που μπορείς να στραφείς όταν όλα σου μοιάζουν δύσκολα.  Αν δεν σου βγάζει αυτό το αίσθημα της ασφάλειας, τότε θα πρέπει να κάνεις μία αξιολόγηση της σχέσης και όσων σας ενώνουν.

Δείχνεις ενδιαφέρον και σε άλλα άτομα

Όταν είσαι επικεντρωμένος σε ένα άτομο που σε ενδιαφέρει, δεν έχεις την ανάγκη να προσέξεις και άλλους. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις ή να φλερτάρεις. Γιατί απλά είσαι καλυμμένη και ικανοποιημένη με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Δεν είσαι χαρούμενη

Αν το συμπέρασμα όλων αυτών, συγκεντρώνεται σε αυτή την πρόταση, φύγε. Το νόημα μιας σχέσης είναι να είσαι χαρούμενη και ευτυχισμένη. Αν σου λείπει συνεχώς το αίσθημα ότι είσαι πραγματικά ευτυχισμένη, είσαι σίγουρα σε μία ακατάλληλη σχέση. Και πρέπει να αποχωρήσεις.

featured photo: Twenty20.com/NamNguyenHai