Είναι σημαντικό τις ημέρες που διανύουμε να μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεσαι δικαιολογία για κάτι τέτοιο, ούτε κάποια συγκεκριμένη αφορμή. Χρειάζεται μόνο να θυμηθείς ότι πρέπει να σε προσέχεις για να μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις. Αν είχες μία δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά, αν πέτυχες έναν στόχο που είχες θέσει ή αν απλά θες κάτι να σου φτιάξει το κέφι, δοκίμασε να σου πάρεις κάτι από τα παρακάτω. Και κυρίως, καν’το χωρίς να το πολυσκεφτείς.

Ένα wellness journal

Αν είσαι φαν της yoga, του διαλογισμού και ολόκληρης της κουλτούρας γύρω από το self-care, τότε ένα wellness journal δεν πρέπει να λείπει από το κομοδίνο σου. Είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να καταγράψεις τις σκέψεις και όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Παράλληλα, μπορείς να θέσεις και νέους wellness στόχους για το επόμενο διάστημα.

Ένα mist για ρούχα και υφάσματα

Η όσφρηση είναι μία αίσθηση άμεσα συνδεδεμένη με την καλή μας διάθεση. Τα ευχάριστα αρώματα στο χώρο δίνουν μία ξεχωριστή νότα που σίγουρα θα εκτιμήσεις σε αυτή τη φάση. Αν βρίσκεις όλα τα υπόλοιπα αρώματα βαριά, ένα τέτοιο mist θα σε σώσει. Ψέκασε με αυτό τα μαξιλάρια του καναπέ, τα σεντόνια ή και τα ρούχα σου στη ντουλάπα.

Μία συλλογή τσαγιού

Απανταχού tea lovers, μαζευτείτε. Ξέρουμε ότι μπορεί να έχει μπει καλοκαίρι, αλλά εσείς παραμένετε με το τσαγιερό στο χέρι. Αν θέλετε λοιπόν να ανανεώσετε αυτή τη ρουτίνα μπορείτε να προτιμήσετε μία συλλογή με διαφορετικά είδη τσαγιού. Έτσι θα γνωρίσεις νέες γεύσεις και θα προσθέσεις νέα τσάγια στην καθημερινότητά σου.

Ένα αρωματικό κερί

Επανερχόμαστε στην αίσθηση της όσφρησης, αυτή τη φορά με ένα αρωματικό κερί. Ειδικά τώρα που τα κεριά είναι το highlight στη διακόσμηση ενός σπιτιού, χρειάζεσαι απαραιτήτως ένα από αυτά. Πλέον, τα περισσότερα είναι και φιλικά προς το περιβάλλον καθώς φτιάχνονται από σόγια και μπορείς να τα βρεις σε υπέροχα αρώματα και σχέδια.

Ένα νέο φυτό

Αν αισθάνεσαι τη διάθεσή σου πεσμένη τελευταία, έχει αποδειχθεί ότι ένα νέο γλαστράκι στο σπίτι μπορεί να ισιώσει και την πιο στραβή μέρα. Είναι και μάλιστα ιδανική λύση για όσους δε μπορούν να δεσμευθούν σε ένα σκύλο ή μία γάτα, αλλά θέλουν κάτι κοντά τους για να το φροντίζουν.

Ένα ζευγάρι σατέν πιτζάμες

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις φόρμες και τα loungewear που φορούσες τόσους μήνες στις καραντίνες, ήρθε η ώρα να κάνεις μία αλλαγή. Μπορείς να σου αγοράσεις ένα ζευγάρι σατέν πιτζάμες στο αγαπημένο σου χρώμα ή pattern. Έτσι και θα σε φροντίσεις κατάλληλα και τα ρούχα σου δε θα θυμίζουν πια τους μήνες που πέρασαν.

featured image: @Elisall