Μπορεί να ακούγονται πολλά τα 4 λίτρα, και είναι εδώ που τα λέμε, αλλά σκέψου ότι το σώμα σου αποτελείται από 60% νερό, γι’αυτό έχει λογική το να πίνεις τόσο πολύ καθημερινά. Ειδικά τώρα με τη ζέστη πρέπει να ενυδατώνεσαι συνεχώς και να κουβαλάς ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα σου απαραιτήτως.

1. Θα αισθάνεσαι φουσκωμένη Αυτό θα συμβεί αν αρχίσεις να πίνεις το νερό με την μία και όχι κατά διαστήματα. Αναπόφευκτα, επειδή το σώμα σου δεν θα είναι και συνηθισμένο, θα νιώθεις φουσκωμένη χωρίς όμως να είναι κάτι ανησυχητικό, αφού η αίσθηση θα υποχωρήσει γρήγορα.

2. Η τουαλέτα θα γίνει το δεύτερο… σπίτι σου

Όπως καταλαβαίνεις, με τόσα λίτρα νερό την ημέρα, θα επισκέπτεσαι πολλές φορές την τουαλέτα. Δες όμως την θετική πλευρά των πραγμάτων, αφού όχι μόνο θα αποβάλλεις τοξίνες αλλά θα βοηθήσει να γίνεται πιο σωστά και γρήγορα η πέψη.

3. Θα χάσεις κιλά

Κάτι που σίγουρα σε ενδιαφέρει, είναι η απώλεια βάρους. Με το νερό θα νιώθεις κορεσμό πιο εύκολα, που σημαίνει ότι θα σε βοηθήσει να χάσεις κάποια κιλά. Η διαδικασία της καύσης θερμίδων απαιτεί επαρκή και διαρκή παροχή νερού, προκειμένου να λειτουργήσει στο maximum. Η έλλειψη νερού επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης του λίπους.

4. Θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στην γυμναστική

Το νερό βοηθάει στην μεταφορά του οξυγόνου και της γλυκόζης μέσα στο σώμα σου, οπότε θα έχεις περισσότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της γυμναστικής. Επιπλέον, βοηθάει στις αρθρώσεις και στους μυς αφού δρα ως λιπαντικό. Ξεκίνα να πίνεις νερό δύο ώρες πριν την γυμναστική και κάθε 20 λεπτά για να παραμείνει ενυδατωμένο το σώμα σου.

5. Θα τρως λιγότερο

Υπάρχει λόγος που οι διατροφολόγοι συνιστούν να πίνεις νερό πριν από κάθε γεύμα. Η πείνα σου μετριάζεται και έτσι τρως λιγότερο. Άρα λιγότερες θερμίδες.

Διάβασε ακόμα: 5 τροποι να ενυδατωθεις χωρις να πιεις νερο

6. Οι μαύροι κύκλοι επιτέλους θα εξαφανιστούν

Οι ενοχλητικοί μαύροι κύκλοι εμφανίζονται κυρίως όταν είσαι αφυδατωμένη. Ένα αλμυρό γεύμα το προηγούμενο βράδυ, ίσως τους εμφανίσει το επόμενο πρωί. Η λύση σίγουρα είναι να κοιμηθείς σωστά, αλλά και να πιεις πολύ νερό.

7. Θα πίνεις με τον καιρό περισσότερο νερό

Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο περισσότερο θα θέλεις. Θα το ζητάει ο ίδιος σου ο οργανισμός άλλωστε. Τα καλά νέα είναι ότι το έχεις άφθονο, επομένως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Διάβασε ακόμα: 4 detox συστατικα που χρειαζεται να προσθεσεις στο νερο σου