Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να μη κάνεις αν δεν έχεις φάει κάτι. Απόφυγε τις 7 παρακάτω συνήθειες για να τα πας καλά με το στομάχι σου.

Να πιεις καφέ ή τσάι Μπορεί να σου φαίνεται πολύ λογικό να ξυπνήσεις και να πιεις ένα δυνατό εσπρέσο αλλά τα οξέα στο στομάχι σου δε συμφωνούν μ αυτό οπότε πριν ξεκινήσεις με την καφεΐνη φτιάξε ένα τοστ ή φάε ένα κουλούρι.

Να φας κάτι πολύ γλυκό Εάν καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα ζάχαρης με άδειο στομάχι το σώμα σου δεν θα είναι σε θέση να παράγει την ποσότητα της ινσουλίνης που απαιτείται για την ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Γιατί να δημιουργήσεις υπεργλυκαιμία στον οργανισμό σου όταν μπορείς να φας ένα φρούτο;

Να πας γυμναστήριο Εαν και υπάρχει ο μύθος ότι η άσκηση με άδειο στομάχι μπορεί να βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος, επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί. Η προπόνηση χωρίς επαρκή ενέργεια όχι μόνο θα μειώσει μόνο τη συνολική παραγωγικότητα αλλά θα αυξήσει και τον κίνδυνο για λιποθυμία.

Να πάρεις φάρμακα Προφανώς το ξέρεις ήδη αλλά πολλοί από εμάς το ξεχνούν όταν πρόκειται για κάποιο ελαφρύ παυσίπονο. Φάε μια μπανάνα ή μια φρυγανιά με μερικές κουταλιές γιαούρτι πριν πάρεις το φάρμακο σου, εκτός εαν η εντολή του γιατρού λέει να το πάρεις με άδειο στομάχι.

Να καταναλώσεις αλκοόλ Με άδειο στομάχι η πίεση σου θα πέσει, το αλκοόλ θα επιδράσει πιο γρήγορα και εσύ μερικές ώρες μετά θα νιώθεις συμπτώματα hangover χωρίς να έχεις πιει πολύ.

Να ταξιδέψεις Ενώ δεν είναι ευχάριστο να ταξιδεύεις με γεμάτο στομάχι το ίδιο ευχάριστο δεν είναι και να είσαι και με άδειο στομάχι. Πριν από ένα ταξίδι μπορείς να φας κάτι ελαφρύ μια ώρα πριν επιβιβαστείς στο μέσο σου. Έτσι δε θα νιώσεις άσχημα που παραέφαγες αλλά ούτε θα είσαι και πεινασμένη.