7 παράγοντες που αλλάζουν το μέγεθος τους στήθους σου

7 παράγοντες που αλλάζουν το μέγεθος τους στήθους σου

Έστω και προσωρινά.

Ανέκαθεν σύμβολο θηλυκότητας, το γυναικείο στήθος αποτελεί βασικό στοιχείο ομορφιάς για τις περισσότερες γυναίκες. Ήδη από την εφηβεία παρατηρούνται οι πρώτες αλλαγές στο σώμα. Όπως η απότομη αύξηση του μεγέθους του στήθους. Καθώς η γυναίκα ωριμάζει, το στήθος αναδεικνύεται σε σημαντικό κομμάτι της γυναικείας γοητείας αλλά και της μητρότητας.

Μεγάλο, μεσαίο ή μικρό, είναι σίγουρα για κάθε μια ξεχωριστό. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί αρκετές γυναίκες. Τι πραγματικά, όμως, καθορίζει το πόσο θα αυξηθεί; Η απάντηση βρίσκεται στα γονίδια.

Πέραν τούτου, υπάρχουν ακόμη μερικά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν - έστω και προσωρινά - το μέγεθος του στήθους:

Το βάρος

Κανένα συγκεκριμένο φαγητό δεν μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει το μέγεθος του στήθους. Για παράδειγμα, θα έχεις ακούσει πως η κατανάλωση περισσότερων τροφών με οιστρογόνο (όπως η σόγια) επηρεάζει το μέγεθος του μαστού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν, όμως, παίρνεις ή χάνεις κιλά, θα παρατηρήσεις μεταβολές. Καθότι, ο ιστός του μαστού αποτελείται κυρίως από λίπος. Επομένως, οι αλλαγές στο βάρος αντικατοπτρίζουν και αλλαγές στο μέγεθος του στήθους.

Το σεξ

Κατά τη διάρκεια του σεξ, η αύξηση της διέγερσης, του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης αυξάνει και τη ροή του αίματος στο στήθος. Κάτι που προκαλεί πρήξιμο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το στήθος μπορεί να διογκωθεί έως και 25% κατά τη διάρκεια του σεξ. Εξαιτίας αυτής της αύξησης της ροής του αίματος. Σαφώς, πρόκειται για προσωρινή κατάσταση. Μετά το σεξ, επιστρέφει στο κανονικό του μέγεθος.

Η άσκηση

Με την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και τη μείωση του σωματικού λίπους, ίσως υπάρχει μείωση του ιστού λίπους του μαστού. Η άσκηση αυξάνει τους μύες. Συγκεκριμένα, τονώνει το θωρακικό τοίχωμα, κάτω από το στήθος. Για τον λόγο αυτόν, η άσκηση βοηθάει στο να ανορθωθούν.

Η αντισύλληψη

Οι αλλαγές οφείλονται συνήθως στην κατακράτηση υγρών και στην προσωρινή αύξηση βάρους. Έτσι, αντίστοιχα τα αντισυλληπτικά μπορεί να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους σου.

Η ωορρηξία

Καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μεταβάλλονται κοντά στην ωορρηξία, υπάρχει αύξηση της ροής του αίματος στο στήθος. Άρα προσωρινά μεγαλώνει το μέγεθός τους και νιώθεις εκεί μεγαλύτερη ευαισθησία.

Η περίοδος

Όπως ειπώθηκε, οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν το μέγεθος του μαστού. Έτσι, όταν είναι εκείνη η ώρα του μήνα, νιώθεις τα στήθη σου διογκωμένα. Λόγω της επίδρασης των οιστρογόνων στον ιστό του μαστού.

Το κάπνισμα

Όταν καπνίζεις, υπάρχει λιγότερο οξυγόνο στα κύτταρα σου. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τους ιστούς γενικά. Αλλά και τον ιστό του μαστού, που δεν υποστηρίζεται καλά.

Η εμμηνόπαυση

Κατά την εμμηνόπαυση μειώνεται το μέγεθος του μαστού, επειδή χάνονται τα οιστρογόνα. Κι όταν χάνεις τα οιστρογόνα, χάνεις τον ιστό του στήθους.

featured image: Cosmopolitan
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.