Ένα κατοικίδιο μπορεί να φέρει πολλά οφέλη στην καθημερινότητα και την ψυχολογία ενός ζευγαριού. Ωστόσο μπορεί να αποτελέσει και ένα τεστ για τις βάσεις της σχέσης του.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πράγματα που ένα κατοικίδιο θα βοηθήσει εσένα και τον σύντροφό σου να καταλάβετε για τη σχέση σας.

Τι είδους γονείς θα γίνετε

Ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι και μια “πρόβα” πριν την απόκτηση ενός παιδιού. Ένα ζευγάρι μπορεί να δει πόσο έτοιμο είναι για ένα τέτοιο βήμα. Άλλωστε το να μεγαλώνει κανείς έναν σκύλο ή μια γάτα σε κάποια επίπεδα αποτελεί μια καλή αφορμή για να “τεσταριστούν” δυο άνθρωποι ως υποψήφιοι γονείς. Υπάρχουν ευθύνες, αγάπη, τρυφερότητα και αρκετά απρόοπτα, οπότε πρόκειται για ένα δύσκολο τεστ.

Πώς διαχειρίζεστε το στρες

Σίγουρα ένα ζευγάρι έχει βρεθεί αντιμέτωπο με το στρες, αλλά ένα κατοικίδιο αποτελεί νέα πίστα. Ίσως και πιο δύσκολη.

Πώς διαχειρίζεται ο σύντροφός σου έναν φαγωμένο καναπέ; Το παράδειγμα αυτό μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά του. Επίσης, πόσο καλά επικοινωνείτε; Γιατί προφανώς και θα τον εκνευρίσει ο κατεστραμμένος καναπές, αλλά εσείς τι μηχανισμούς έχετε ανακαλύψει για να μη δημιουργούνται τριβές μεταξύ σας σε τέτοιες περιπτώσεις;

Πώς αναλαμβάνετε νέες υποχρεώσεις

Το να φροντίζεις ένα κατοικίδιο, δείχνει και το πώς αναλαμβάνεις νέες υποχρεώσεις. Και εσύ, αλλά και ο σύντροφός σου. Η καθημερινότητά σας θα αλλάξει, θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, βόλτες, εκπαιδεύσεις, επισκέψεις στον κτηνίατρο. Είναι μοιρασμένες σωστά όλες αυτές οι υποχρεώσεις; Μήπως τελικά τις έχεις αναλάβει μόνη σου; Μήπως από την άλλη ο σύντροφός σου είναι σαν single dad στην αναμονή του κτηνιατρείου κάθε φορά;

Τα προβλήματα που μπορεί να φέρει στη σχέση σας ένα κατοικίδιο
bustle.com

Αν θα είστε μαζί μακροπρόθεσμα

Προφανώς, ένα ζευγάρι που αποφασίζει να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο, έχει στο μυαλό του πως η σχέση θα κρατήσει. Ωστόσο, αυτή η δέσμευση μπορεί να δείξει και κάτι ακόμα: Το κατά πόσο μπορείτε να το κάνετε με επιτυχία. Ένα κατοικίδιο θα δείξει το κατά πόσο μπορείτε να αλλάξετε προτεραιότητες, αλλά και το κατά πόσο συνδυάζονται. Η αλήθεια είναι πως αν μπει ένα ζωάκι στο σπίτι σας και ενώ εσύ το κάνεις βασική σου προτεραιότητα και ο φίλος σου έχει στο μυαλό του μόνο τη δουλειά, θα έχεις ένα καλό δείγμα για την εξέλιξη της πορείας.

Πώς διαχειρίζεστε μια κρίση

Τα κατοικίδια είναι απρόβλεπτα. Όχι μόνο λόγω ζημιών, αλλά και για ζητήματα υγείας. Κάποιες φορές, μπορεί να φέρουν στρεσογόνα ζητήματα στην καθημερινότητα και έτσι μπορούν να τεστάρουν και τη σχέση σου. Θα καταφέρεις όμως να δεις τι είδους “ομάδα” είστε με τον σύντροφό σου, πώς ανταπεξέρχεστε στις δύσκολες καταστάσεις και πόσο δημιουργικοί γίνεστε όταν καλείστε να βρείτε λύσεις.

Πώς περνάτε καλά

Ένας σκύλος ή μια γάτα είναι και μια καλή αφορμή για… παιχνίδι. Οι στιγμές με ένα κουτάβι μπορούν να φέρουν πολύ χαρά και γέλιο στην καθημερινότητά σας και να ανανεώσουν τη σχέση σας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Παρατήρησε τον φίλο σου όσο παίζει με το -εντελώς- goofy κουτάβι σας και το πιο πιθανό είναι πως θα τον ερωτευτείς ξανά.

Πόσο καλά επικοινωνείτε

Ένα κατοικίδιο αλλάζει το πρόγραμμα. Μπαίνουν στην καθημερινότητα νέες υποχρεώσεις και ο μόνος τρόπος να βγουν εις πέρας είναι η επικοινωνία. Θα χρειαστεί να μοιραστείτε πράγματα, να εκφράσετε τον ενθουσιασμό και το στρες σας και να αναπροσδιορίσετε πράγματα. Ειδικά στις περιπτώσεις που ο ένας έχει αναλάβει παραπάνω βάρη απ’τον άλλο. Το βασικό στοιχείο μιας υγιούς σχέσης είναι η επικοινωνία και ένα κατοικίδιο είναι το τέλειο και πιο διασκεδαστικό τεστ της.

featured image: Yulia Grigoryeva/Shutterstock