Αν προσπαθείς να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς, έχε στο μυαλό σου αυτά τα 7 πράγματα

Αν προσπαθείς να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς, έχε στο μυαλό σου αυτά τα 7 πράγματα

Δεν τελειώνουν όλες οι σχέσεις ομαλά, χωρίς δράματα και χωρίς δάκρυα. Ούτε με κοινή συναίνεση. Μερικές φορές αναγκάζεσαι να ξεπεράσεις έναν άνθρωπο τον οποίο αγαπάς και είσαι ακόμα ερωτευμένη. Όσο δύσκολο κι αν είναι, θα περάσει. Σου το υποσχόμαστε. Απλά σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μην ξεχνάς αυτά τα 7 πράγματα.

Δέξου ότι έχεις πληγωθεί, αλλά να είσαι καλή με τον εαυτό σου

Το να μειώνεις τα συναισθήματά σου είναι εξίσου μη υγιές με το να παθαίνεις εμμονή και να επιμένεις σε μια κατάσταση που έχεις τελειώσει. Δέξου ότι σε έχει πληγώσει η κατάσταση και ζήσε την περίοδο "πένθους" όπως της αρμόζει. Επικεντρώσου σε όσα νιώθεις και σκέφτεσαι, κάνοντας όμως παράλληλα και δραστηριότητες που σε κάνουν ευτυχισμένη, όπως το να πιεις έναν καφέ με τον κολλητό σου.

Μπορείς να αγαπάς κάποιον και από απόσταση

Ένας χωρισμός μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Από την απιστία μέχρι ασυμφωνία σε στόχους. Το ότι η σχέση σας έπρεπε να τελειώσει, δε σημαίνει πως η αγάπη εξαφανίζεται και δεν επιτρέπεται να τη βιώνεις. Μπορείτε να αγαπάτε και να στηρίζετε ο ένας τον άλλο, ακόμα και αν δεν είστε πια μαζί. Το να αγαπάς από απόσταση σημαίνει να αγαπάς διαφορετικά. Για φιλία πρόκειται, κι αν θεωρείς ότι μπορείς να το κάνεις, δώσε μια ευκαιρία.

Να θυμάσαι πως ο χωρισμός είναι το καλύτερο και για τους δυο σας

Τις στιγμές που μετανιώνεις τον χωρισμό σου, να σκέφτεσαι τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Προφανώς η σχέση σας είχε προβλήματα, δεν είχατε τόσο καλή συνεννόηση και κάποιες ανάγκες σας δε μπορούσαν να καλυφθούν. Οι άνθρωποι έχουμε τη συνήθεια να θυμόμαστε μόνο τα θετικά μετά από έναν χωρισμό. Μην το κάνεις αυτό. Επικεντρώσου στα προβλήματα που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αν πάλι, σιχαίνεσαι την ιδέα του ότι είσαι single, δες το σαν challenge. Δες φίλους, φλέρταρε, μάθε νέα πράγματα, δες μια καινούργια εκδοχή του εαυτού σου, μια ελεύθερη εκδοχή. Θα το απολαύσεις.

Αν προσπαθείς να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς, έχε στο μυαλό σου αυτά τα 7 πράγματα

Το "αν" δεν έχουν καμία σημασία

Ειδικά σε περιπτώσεις που η απόφαση του χωρισμού είναι μονόπλευρη, τα παράπονα, οι σκέψεις και τα "αν" παίρνουν φωτιά. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα σε εσάς, είναι το τέλος της σχέσης.

Προφανώς αν έχεις πέσει "θύμα" ghosting θες να ξέρεις όλα τα γιατί και τα πώς που σε βασανίζουν. Αν επικεντρωθείς όμως στο ότι όπως και να έχει, η κατάληξη είναι μια, το ότι δεν είστε πια μαζί, θα καταλάβεις πως δε χρειάζεται πάντα να τα ξέρεις όλα. Δεν υπάρχει λόγος για όλους τους χωρισμούς. Συμβαίνει.

Reminder: η σχέση αυτή δεν ήταν χάσιμο χρόνου

Η κάθε σχέση σημαίνει κάτι, κάτι διαφορετικό. Ακόμα και αν δυσκολεύεσαι να βρεις τη σημασία της, ακόμα και αν είναι κρυφή, υπάρχει. Όλοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για έναν λόγο, για μια περίοδο, ή για πάντα. Δέξου το μυστήριο.

Το self-care είναι το κλειδί

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου όσο ξεπερνάς έναν χωρισμό: Κάνε μια βόλτα, πάρε τηλέφωνο έναν φίλο, κάνε ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο. Άναψε ένα αρωματικό κερί, κοιμήσου το μεσημέρι, φάε καλά, κοιμήσου ακόμα καλύτερα. Επίσης, ένας χωρισμός πολλές φορές έχει γίνει αφορμή για το ξεκίνημα ψυχοθεραπείας. Αυτό και αν είναι δείγμα αγάπης προς τον εαυτό σου.

Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να επανέλθεις, δεν υπάρχει timeline

Υπάρχουν σχέσεις που δεν ξεπερνιούνται ποτέ, και χωρισμοί από τους οποίους επανέρχεσαι πολύ γρήγορα. Πάντα κάτι θα σου θυμίζει έναν άνθρωπο που υπήρξε σημαντικός για εσένα. Μια μυρωδιά, ένα τραγούδι, μια ταινία. Ή κάτι θα σε κάνει να καταλάβεις πως τελικά δεν ήταν σημαντικός, σε άσχετο χρόνο. Ίσως ο πρώην σου να είναι μέλος της παρέας σου, ή να δουλεύετε μαζί και να αναγκάζεσαι να τον βλέπεις κάθε μέρα. Πάρε τον χρόνο σου μέχρι να τον ξεπεράσεις. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να απολαμβάνεις τη ζωή στο μεταξύ.

φωτογραφίες: Thought Catalog
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.