Είσαι κουρασμένη όλη την ώρα. Έχουμε την αίσθηση πως για αυτό φταίνε κλασικές λανθασμένες πεποιθήσεις που αφορούν τον ύπνο. Μήπως πρέπει να τις ξεπεράσεις;

Ακολουθούν 7 μύθοι για τον ύπνο που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να πιστεύεις.

Μύθος 1: Χρειάζεσαι 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ

Η αλήθεια: Ο ύπνος ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο σε άνθρωπο. Στην τελική, η Madonna δήλωσε ότι 4 ώρες της αρκούν. Τις μέρες που ξέρεις ότι δεν θα καταφέρεις να “κλείσεις” 8ωρο, υπολόγισε πόσες ακριβώς ώρες μεσολαβούν ανάμεσα στις REM φάσεις του ύπνου σου. Πάντα πρέπει να στοχεύεις να ξυπνάς μεταξύ δύο κύκλων ύπνου και όχι κατά τη διάρκεια ενός.

Μύθος 2: Όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο ύπνο χρειάζεσαι

Η αλήθεια: Σίγουρα, τα μοτίβο ύπνου αλλάζουν όσο περνάνε τα χρόνια, οι ώρες, όμως, ύπνου που χρειαζόμαστε δεν αλλάζουν. Οχτώ με εννιά ώρες ύπνου είναι απαραίτητες, είτε είσαι 20, είτε 20, είτε 70.

Μύθος 3: Το να πατάς snooze είναι ΟΚ

Η αλήθεια: Πρόκειται για ακόμα ένα σημάδι ότι στερείσαι ύπνο. Συγκεκριμένα αν το παρακάνεις με το snooze, αυτές οι bonus διακοπές μπορούν να μπερδέψουν τον οργανισμό σου και να απορυθμίσουν το βιολογικό σου ρολόι. Όσο κακό και αν ακούγεται, είναι καλύτερο να χτυπάει το ξυπνητήρι σου την ώρα που πραγματικά χρειάζεται να σηκωθείς -και εδώ το πράγμα γίνεται δύσκολο- και να εγκαταλείψεις το κρεβάτι αμέσως.

RAMOS

Μύθος 4: Μπορείς να αναπληρώσεις τις ώρες ύπνου που έχασες το Σαββατοκύριακο

Η αλήθεια: Μελέτες δείχνουν ότι όταν το προηγούμενο βράδυ έχεις απολαύσει πραγματικά τον ύπνο σου -από άποψη χρόνου και ποιότητας- βοηθάει στο να ξυπνήσεις ανανεωμένη. Αλλά μόνο για τις επόμενες έξι ώρες της μέρας. Μετά από αυτό, θα παρατηρήσεις ότι ο χρόνος αντίδρασής σου είναι δέκα λεπτά πιο αργός από το συνηθισμένο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Αν, ωστόσο, δεν μπορείς να βελτιώσεις τον χρόνο ύπνου που απολαμβάνεις καθημερινά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, επικεντρώσου στην ποιότητα. Μικρά πράγματα -όπως το να επενδύσεις σε ένα καλύτερο μαξιλάρι- θα βοηθήσουν.

purewow.com

Μύθος 5: Οι μικροί ύπνοι κατά τη διάρκεια της μέρας είναι σπατάλη χρόνου

Η αλήθεια: Για μικρά διαστήματα (20 με 30 λεπτά) είναι πραγματικά για να κάνει ένα reset ο οργανισμός σου και να σε κάνουν πιο παραγωγική για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μύθος 6: Έχω προσέξει πολύ το στρώμα μου και ενώ το έχω αρκετά χρόνια, δεν χρειάζεται αλλαγή

Η αλήθεια: Το στρώμα σου χρειάζεται αλλαγή κάθε τέσσερα χρόνια και όπως και να το κάνουμε, όσο και να το έχεις προσέξει οι φθορές του είναι σίγουρες. Αν ξυπνάς με πόνους στην πλάτη, με δέρμα σε κακή κατάσταση και όχι και τόσο ανεβασμένη διάθεση, μάλλον το στρώμα σου ευθύνεται για αυτό.

candia-strom.gr

Από τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το στρώμα σου κάνει κακό στον ύπνο σου πρέπει να πάρεις απόφαση να επενδύσεις σε κάτι πραγματικά μοναδικό. Σε αυτό θα σε βοηθήσει η Candia, με τη συλλογή στρωμάτων BODYFIX. Τα στρώματα BODYFIX, φτιαγμένα από 100% φυσικά υλικά, όπως λάδι ελιάς (με όλες του τις ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό), βαμβάκι με μαλλί, αλλά και τρίχα αλόγου και καμήλας που βοηθούν στη διατήρηση του στρώματος αλλά και του ύπνου σε σταθερή θερμοκρασία κρατώντας μακριά την υγρασία, υπόσχονται έναν άνετο και ποιοτικό ύπνο. Χωρίς καθόλου χρήση χημικών ουσιών και με 25 χρόνια εγγύηση, το λες και μια επένδυση που πραγματικά πρέπει να κάνεις.

Μύθος 7: Το να ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα σημαίνει ότι θα είσαι κουρασμένη όλη την επόμενη μέρα

Η αλήθεια: Αυτό βασικά μπορεί να είναι και ο φυσιολογικός κύκλος ύπνου σου. Οπότε αν ξυπνήσεις και δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς μέσα σε 15 λεπτά, απλά μην κοιτάξεις το ρολόι. Αντίθετα, ακολούθησε τους ρυθμούς σου, σήκω από το κρεβάτι και διάβασε ένα βιβλίο ή άκουσε μουσική. Όμως μη δεις τηλεόραση. Όταν ξανανιώσεις να νυστάζεις, επίστρεψε στο κρεβάτι και συνέχισε τον ύπνο σου.


featured photo: MyDomaine