Η Άνοιξη είναι η εποχή που διχάζει τους ανθρώπους. Υπάρχουν αυτοί που την αγαπούν και την περιμένουν με ανυπομονησία και υπάρχουν και οι άλλοι που πρέπει για ακόμη μια φορά να έρθουν αντιμέτωποι με τις αλλεργίες της εποχής. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, απλά συνέχισε να διαβάζεις.

Αρχικά να σε ενημερώσουμε πως δεν είσαι μόνος σου στη μάχη της εποχιακής αλλεργίας, αφού το ποσοστό που υποφέρει κάθε Άνοιξη αγγίζει το 20%. Οι συνήθεις αλλεργίες είναι η αλλεργική ρινίτιδα, το αλλεργικό άσθμα, η αλλεργική κνίδωση και αγγειοίδημα, η αλλεργική επεπιφυκίτιδα και η αναφυλαξία. Προτού αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με φάρμακα και αντισταμινικά, έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες φυσικές μεθόδους που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου και θα προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία σου.

1. Επίλεξε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή

Αυτή η διατροφή έχει φυτική βάση ως επί το πλείστον καθώς είναι πλούσια σε σκούρα πράσινα φύλλα και παρέχει σημαντική πηγή αντιφλεγμονώδων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται σε ξηρούς καρπούς, σπόρους, κρύο νερό και ψάρια. Είναι σημαντικό να προσθέσεις στα πιάτα σου πολλά μπαχαρικά και μαγειρικά βότανα ώστε να ενισχυθεί η αντιφλεγμονώδης δράση των τροφίμων και να αποφύγεις τις τροφές με γλουτένη, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, τα φυστίκια, τη σόγια, τα οστρακοειδή και τα λαχανικά όπως είναι η ντομάτα, η μελιτζάνα, η πατάτα, οι πιπεριές και τα Gogi Berries ώστε να αποφευχθεί τυχόν αλλεργία.

2. Απόφυγε οτιδήποτε βλαβερό ερεθίζει την αναπνοή σου

Προφανώς και είναι τρομερά δύσκολο να αποφύγεις τα καυσαέρια όταν μένεις σε μια μεγάλη πόλη, όμως μπορείς να ελέγξεις τη χρήση αποσμητικών, σπρέι μαλλιών, καθαριστικών και πολλών άλλων προϊόντων που χρησιμοποιείς καθημερινά και να τα αντικαταστήσεις με αντίστοιχα οικολογικά προϊόντα τα οποία δεν θα επηρεάζουν το αναπνευστικό σου σύστημα.

3. Πρόσεξε την υγιεινή σου

Η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που ίσως φαντάζεσαι. Όπως έχει αποδειχθεί, τα βακτηρίδια και οι ιοί είναι στην πραγματικότητα απαραίτητα για την υγεία μας. Έτσι είναι καλό να επιλέγεις πιο ήπια καθαριστικά σώματος.

4. Δοκίμασε τεχνικές μείωσης του στρες

Αυτές θα μπορούσαν να είναι ο διαλογισμός ή οι περίπατοι στη φύση. Είναι γνωστό πως 1 ώρα διαλογισμού την ημέρα μειώνει τα επίπεδα άγχους και τους φλεγμονώδεις δείκτες. Επίσης, η επαφή με τη φύση θα σου προσφέρει γαλήνη και θα λειτουργήσει αποτελεσματικά απέναντι στο άγχος.

5. Να κοιμάσαι επαρκώς

Είναι γνωστά τα οφέλη του καλού ύπνου. Εκτός από το να κοιμάσαι για τουλάχιστον 8 ώρες, φρόντισε ώστε ο ύπνος σου να είναι συνεχόμενος, χωρίς διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, το σώμα σου θα έχει ο,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

6. Κάνε ρινικό καθαρισμό

Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα δοχείο ρινικού καθαρισμού που θα προμηθευτείς από το φαρμακείο. Θα σε βοηθήσει στην απομάκρυνση ακαθαρσιών και παθογόνων μικροοργανισμών και θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη όσον αφορά τις αλλεργίες.

7. Βάλε στη ζωή σου τα φυτικά φάρμακα

Η φύση έχει μεγάλη ποικιλία από βότανα και φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρά τονωτικά ενάντια στα συμπτώματα της αλλεργίας. Κάνε μια έρευνα για τις τσουκνίδες και τα μανιτάρια και σίγουρα θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.

featured image: vegnews.com