Η απιστία, όπως και αν συμβεί, είναι δύσκολη. Είτε πιάσεις τον σύντροφό σου να φλερτάρει με άλλη, είτε τον δεις να ψάχνεται σε κάποιο dating app, τα πράγματα είναι περίπλοκα. Κάποιες φορές, οι άνθρωποι που έχουν απατηθεί κατηγορούν τον εαυτό τους γι’αυτό, νιώθοντας υπεύθυνοι. Σίγουρα, το να αδιαφορείς για τον σύντροφό σου ίσως τον οδηγήσει στο να ψάξει την προσοχή αλλού. Κι όμως υπάρχουν και τύποι ανθρώπων που δεν χρειάζονται απτούς λόγους για να απιστήσουν. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποιος απατάει ποιον, το φύλο δείχνει να παίζει τον ρόλο του. Για να καταρρίψουμε το στερεότυπο, και οι γυναίκες απατούν.

Παρακάτω θα διαβάσεις τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες οδηγούνται στην απιστία.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ναι, δεν φταις εσύ. Ίσως να μην είσαι και ο πιο τρυφερός και υποστηρικτικός σύντροφος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μπορεί να σε απάτησε επειδή η αυτοπεποίθησή της είναι πολύ χαμηλή και έψαχνε κάτι για να της δώσει ένα boost. Αυτό ενδεχομένως την έκανε να νιώσει sexy και ποθητή, γιατί μέσα της δεν ένιωθε καθόλου έτσι.

Βαρεμάρα

Δεν θέλω να σε πληγώσω, αλλά ίσως το κορίτσι σου έχει βαρεθεί τη ζωή του. Ενδέχεται να νιώθει ανικανοποίητη, να βαριέται στη δουλειά, αγχωμένη που μεγαλώνει, κενή μέσα της. Αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε νιώσει στη ζωή μας, και είναι πιθανό να μας έχει οδηγήσει κατά καιρούς σε λάθος αποφάσεις. Σίγουρα δεν είναι μια καλή δικαιολογία, αλλά μπορεί να αποτελεί μια καλή εξήγηση.

Ρομαντισμός

Οι γυναίκες αποζητούν τον ρομαντισμό. Βέβαια, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι ανάγκες κάθε γυναίκας ποικίλλουν. Ωστόσο, πολλές γυναίκες εκεί έξω έχουν ανάγκη τον αγνό, oldschool ρομαντισμό. Όταν μια σχέση δεν τους τον δίνει, ίσως να τον ψάξουν αλλού. Μια κατάσταση, μια ιστορία που να τους θυμίζει ταινία. Η απιστία για έντονες στιγμές και φιλιά κάτω από τη βροχή, δεν είναι σπάνια μεταξύ γυναικών.

Απόσπαση από έναν “άρρωστο” σύντροφο

Σίγουρα θα έχει ακούσει κατά καιρούς για ιστορίες απιστίας που χρησιμοποιήθηκαν ως διαφυγή από έναν σύντροφο που ήταν αλκοολικός ή έκανε ναρκωτικά.

Εθιστική συμπεριφορά

Μπορεί να είναι εθισμένη στο σεξ, στα ψώνια, στον τζόγο. Αν υπάρχουν τέτοιου είδους παρορμητικές συμπεριφορές στην καθημερινότητά σας, υπάρχει ένα πρόβλημα εκεί που πρέπει να λυθεί.

Κρίση μέσης ηλικίας ή κάποιο ορμονικό πρόβλημα

Ίσως να περνάει κρίση μέσης ηλικίας. Δεν πανικοβάλλονται μόνο οι άντρες μεγαλώνοντας. Όλοι το παθαίνουμε. Ενδέχεται μια γυναίκα αφού έχει γίνει μάνα να νιώθει κενή από ενέργεια ή από διάθεση. Επίσης, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο επιλόχειας κατάθλιψης και η αίσθηση ότι χάνει τον εαυτό της μέρα με τη μέρα.

Νιώθει κενή

Αν την αγνοείς, δεν της δίνεις προσοχή και την κλείνεις έξω από τη ζωή και την καριέρα σου, κάποιος άλλος θα κερδίσει την επαφή, την οικειότητα και τη στοργή της.

Στην πραγματικότητα, μια απιστία δεν είναι απλό ζήτημα. Πρόκειται για μια σειρά κακών προσπαθειών επικοινωνίας, προβλημάτων και καταστάσεων που οδηγούν ένα άτομο στο να προδώσει τη σχέση του. Τις περισσότερες φορές όμως το πρόβλημα είναι προσωπικό, με τον εαυτό του, δεν έχει να κάνει με τους άλλους. Υπάρχουν κενά που το άτομο προσπαθεί να καλύψει.

Η αλήθεια; Μια παράλληλη σχέση ή ένα σεξ εκτός σχέσης δεν είναι η λύση. Μάλλον περισσότερα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και στο άτομο, αλλά και στη σχέση. Απλά μερικές φορές η εύκολη λύση φαίνεται πιο προσβάσιμη και άμεση από το να κάτσει κάποιος και να δουλέψει σκληρά για να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα.

Δες ακόμα:

Ο λόγος που οι άνθρωποι καταφεύγουν στην απιστία είναι πιο αναπάντεχος από ό,τι αντέχεις

Featured image: popsugar.com