Κάπου κάπου κουραζόμαστε κι εμείς να μιλάμε συνέχεια για τις ταινίες που μόλις κυκλοφόρησαν. Άσε που κι εσύ δεν μπορείς να κυνηγάς κάθε πρεμιέρα. Πόσω μάλλον τώρα που οι πρεμιέρες ταινιών είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πάτα, λοιπόν, ένα pause κι ξεκίνα μια γερή επανάληψη από τις παλιές και κλασικές ταινίες. Ξέρεις, αυτές που όλοι λένε ότι έχουν δει, αλλά κανείς δεν ξέρει το όνομα του πρωταγωνιστή. Έτσι, για να μη μας βγει και το όνομα ότι ως Millenials δεν βλέπουμε παλιές, κλασικές ταινίες. Όχι απλά βλέπουμε, αλλά κάνουμε και μαραθώνιους.

Rebel Without a Cause (1955)

Εδώ ο James Dean κατάφερε να εκπροσωπήσει μια ολόκληρη γενιά και τις ανησυχίες της. Οι προβληματισμένοι έφηβοι δεν είναι αποτέλεσμα της εποχής που ζούμε. Υπήρχαν πάντοτε και το αποδεικνύει η συγκεκριμένη ταινία μαζί με πολλές άλλες του είδους.

The Wizard of Oz (1939)

Σε όποιον σου ξαναπεί ότι βαριέται τις παλιές ταινίες, αλλά του αρέσει να βλέπει Disney, θύμισε του ότι ο Μάγος του Οζ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1939. Feeling old yet? Η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα μιούζικαλ με έντονο τη φαντασία και αποτελεί μέχρι σήμερα την ιο πετυχημένη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου στη μεγάλη οθόνη.

Casablanca (1942)

Δεν είναι τυχαίο που η Mia στο LaLaLand έχει μια τεράστια αφίσα της Ingrid Bergman στον τοίχο του δωματίου της. Κι επίσης δεν είναι τυχαίο που η Casablanca ως μέρος έγινε γνωστή και στις επόμενες γενιές εξαιτίας αυτής της ταινίας. Μίας ταινίας που σήμερα συγκαταλέγεται συνήθως στο τοπ10 των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών.

The Way We Were (1973)

Με αυτήν την ταινία μπορούν άνετα να σου μπουν ιδέες για να κάνεις έναν μαραθώνιο αποκλειστικά για τις ταινίες του Robert Redford στα νιάτα του. Δοσμένη μέσα από flashback, μας μιλά για την ιστορία δύο ανθρώπων που ερωτεύτηκαν πολύ των οποίων οι πεποιθήσεις είναι αρκετές για να τους χωρίσουν.

The Breakfast Club (1985)

Κάποτε νομίζαμε ότι τα 90s μας έδωσαν τις καλύτερες ταινίες αυτού του είδους, αλλά μάλλον δεν είχαμε δει ακόμη το Breakfast Club. Πέντε μαθητές συναντιούνται στο σχολείο ένα Σάββατο για την τιμωρία που τους επιβλήθηκε. Φαινομενικά, είναι πολλά αυτά που τους χωρίζουν. Το χάος όμως που προκαλούν με την παρουσία τους, τους δείχνει ότι τελικά δεν διαφέρουν και τόσο.

Thelma and Louise (1991)

Είπε κανείς κάτι για κινηματογράφο και γυναικεία φιλία; Το συγκεκριμένο μάθημα παραδίδουν η Thelma και η Louise. Αποφασίζουν μαζί να ξεφύγουν από τις ίδιες τους τις ζωές και τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Μια ιστορία που έφτιαξε μια πολύ καλή ταινία.

Dirty Dancing (1987)

Για επίλογο κράτησε την ταινία-προοίμιο για όλα τα Step Up που έχεις βαρεθεί να βλέπεις στην τηλεόραση. Ακόμα να χωνέψουμε ότι πέρασαν τα χρόνια από τότε που ερωτεύτηκε και χόρεψε ο Patrick Swayze με την Jennifer Gray και τους συγκαταλέγουμε πια στα κλασικά.

Featured Image: freecinema.com