Η μαγεία σε όλο αυτό -που δεν ξέρατε ότι υπάρχει- είναι πως βάζουμε και εμείς λίγο το χεράκι μας στο φρίζινγκ των μαλλιών μας. Με τις παρακάτω οκτώ συνήθειες:

1. Λούζεσαι με νερό που δεν έχει την σωστή θερμοκρασία. Μπορεί να σου ακούγεται μικρής σημασίας αλλά το πολύ κρύο ή το πολύ ζεστό νερό στο ντους μπορεί να κάνει την διαφορά στην τρίχα σου. Η ιδανική θερμοκρασία για να προλάβεις το συμβάν και να μην γίνεις “ήλιος” είναι το χλιαρό και προς το κρύο νερό.

2. Δεν χρησιμοποιείς τα εξαρτήματα στο πιστολάκι σου. Φρόντισε να έχεις πάντα το μπροστινό εξάρτημα στο πιστολάκι σου και να μην στεγνώνεις ποτέ τα μαλλιά σου χωρίς αυτό. Ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται εκεί είναι γιατί τείνει ν α σπρώχνει την τρίχα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και αυτό βοηθά τα μαλλιά να μην φριζάρουν.

3. Χρησιμοποιείς την λάθος βούρτσα. Μην χρησιμοποιείς ούτε την στρογγυλή, ούτε την πολύ σκληρή βούρτσα μαλλιών. Η μαλακή βούρτσα των extensions είναι ιδανική. Ή αλλιώς η boar bristle brush.

4. Παίρνεις απλώς τα πολλά νερά με την πετσέτα. Το να στεγνώνεις τα μαλλιά σου τρίβοντάς τα με την πετσέτα του μπάνιου μπορεί να μοιάζει σαν την τέλεια ιδέα για να φύγουν όλα τα νερά. Η αλήθεια όμως είναι πως η πετσέτα δημιουργεί στα μαλλιά σου την τάση να φριζάρουν άτσαλα, γι’ αυτό αν θέλεις να πάρεις τα πολλά νερά από αυτά μπορείς, όμως μετά θα πρέπει να κάνεις κάτι ακόμη.

5. Δεν δένεις πάνω τα μαλλιά σου πριν τον ύπνο. Το να στριφογυρνάς από εδώ και από κει στα μαξιλάρια σου είναι εξίσου κακό με το να τρίβεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Πριν λοιπόν, σε πάρει ο ύπνος, κάνε ένα μικρό bun και θα είσαι τέλεια. Υπάρχει βέβαια και η λύση του να πάρεις μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Τι λες;

6. Δεν προστατεύεις τα μαλλιά σου από τις ακτίνες UV. Μόλις κατάφερες να συνηθίσεις το αντηλιακό στο σώμα σου αλλά τα μαλλιά σου; Υπάρχουν προϊόντα που είναι ακριβώς γι’ αυτή τη δουλειά. Ρώτα στο κοντινότερο φαρμακείο σου.

7. Δεν δίνεις σημασία στα συστατικά των προϊόντων. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείς μια λακ για να μη φριζάρουν μάλλον δεν θα ξέρεις πως το βασικό της συστατικό είναι το νερό. Και απ’ όσο ξέρω τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής μου, το νερό ποτέ δεν ήταν φίλος του φριζαρίσματος. Όπως και τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ. Μακριά από τα μαλλιά σου, αυτά είναι για να τα πίνεις.

(Photo: Alex Freund)