Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παρατηρήθηκε πως περισσότεροι άνθρωποι κατέβασαν dating apps. Εγώ, σαν άνθρωπος που έχω κατεβάσει αρκετές φορές κάποιο dating app, δεν κρίνω. Είναι αρκετά εύκολο να ξεκινήσεις μια συζήτηση και απλά να την παρατήσεις αν τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν όπως δεν θες. Αν όμως θέλεις να ξεκινήσεις μια συζήτηση κι όλο αυτό να καταλήξει σε κάτι ενδιαφέρον και μια μέρα να γνωριστείτε και στην πραγματικότητα, ήρθε η ώρα να μάθεις τα 6 πράγματα που δεν πρέπει  ποτέ να πεις σε μία τέτοια εφαρμογή.

Γιατί χρησιμοποιείς ένα τέτοιο app;

Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να το ρωτήσεις, αλλά η απάντηση είναι η προφανής. Αν κοιτάξεις απλά τις πληροφορίες γι’ αυτό το άτομο, τις φωτογραφίες του και το πώς περιγράφει τον εαυτό του, έχεις πάρει την απάντησή σου. Επίσης, μην ξεχνάς ότι εύκολα μπορεί να πει ψέματα και να ακούσεις αυτό που πραγματικά ήλπιζες. 

Βλέπω είσαι [επάγγελμα]. Πόσα κερδίζεις;

Το να ρωτάς για τα οικονομικά κάποιου θεωρείται αγένεια. Αν ψάχνεις για sugar daddy, τότε υπάρχουν συγκεκριμένα app που είναι για αυτήν την κατηγορία. 

Τι ψηφίζεις; 

Ξέρω ότι είναι ένα φλέγον θέμα, πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και η ερώτηση έρχεται αβίαστα. Ωστόσο, παραμένει μία ερώτηση που δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πιστεύεις στο Θεό;

Πες το παλιομοδίτικο, πες ότι εγώ ανήκω σε μιαν άλλη γενιά, αλλά δεν πιστεύω ότι ένα dating app είναι ο κατάλληλος “τόπος” για μια τέτοια συζήτηση. Ακόμα κι αν το πρόσωπο αυτό δηλώνει ξεκάθαρα στο προφίλ του τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μην μπεις στον πειρασμό να ρωτήσεις αμέσως. 

Τι σχέσεις έχετε με την πρώην σου; Μιλάτε ακόμα;

Το δίχως άλλο πρέπει να αποφύγεις τις συζητήσεις σχετικά με πρώην και αποτυχημένες σχέσεις. Μπορεί να έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά μπορεί να γίνει αρκετά άβολο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε τέτοια app θέλουν απλώς να περάσουν καλά. Έτσι, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν είναι πράγματα για την προηγούμενη σχέση του ή να θυμηθούν άσχημες στιγμές του παρελθόντος. 

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη;

Μια συμβουλή: μην ρωτάς πολλά πράγματα. Πόσω μάλλον όταν είναι το ένα πίσω από το άλλο. Συνήθως οι άνθρωποι δεν είναι όλη μέρα πάνω από ένα κινητό. Οι χρήστες είναι συνήθως εκείνοι που ψάχνουν τρόπους να μην βαριούνται. Θα σου δώσουν όση προσοχή έχουν διαθέσιμη εκείνη τη στιγμή. Μην απογοητευτείς αν δεν σου απαντήσουν.

Αυτό που προτείνω είναι να μην βιάζεσαι και να κάνεις μικρά βήματα. Γιατί άλλωστε να βιαστείς; Κάτσε αναπαυτικά, πήγαινε δεξιά ή αριστερά ανάλογα με το τι σου αρέσει και πέρασε καλά. 

Μετάφραση: swoon.theodysseyonline.com