Δεν είναι εύκολο να βρεις την δουλειά των ονείρων σου, ειδικά εάν σκεφτείς το ποσοστό των ανθρώπων που αναζητώντας την περνάνε ολόκληρη τη ζωή τους σε ένα γραφείο που μισούν. Κάποιοι έχουν πραγματικό ταλέντο, κάποιοι άλλοι απλά τις απαραίτητες δεξιότητες και όμως για κανέναν δεν είναι εύκολο να παραδεχθεί αν νιώθει επιτυχημένος ή όχι σε αυτό που κάνει.

Και αυτό ίσως γιατί η πραγματική επιτυχία δεν κρύβεται σε ποσοστά και μπόνους παραγωγικότητας, αλλά στο πόσο ειλικρινά αγαπάς τη δουλειά που κάνεις. Δεν γίνεται κάθε μέρα να είναι γιορτή, άλλωστε κανείς μας δεν είναι ρομπότ. Όμως υπάρχουν κάποια σημάδια που σου αποδεικνύουν ότι πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις. Και αυτό είναι σίγουρα το κλειδί της επιτυχίας!

  1. Ξυπνάς χωρίς γκρίνια

Μπορεί να νιώθεις κουρασμένος ή να ήθελες αυτά τα επιπλέον 10 λεπτά ύπνου, αλλά μόλις ανοίξεις τα μάτια σου ετοιμάζεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη για τη δουλειά. Για την ακρίβεια βιάζεσαι και λίγο παραπάνω γιατί θυμάσαι όλα εκείνα που έχεις σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη ημέρα, όχι όμως γιατί σε αγχώνουν, αλλά γιατί ανυπομονείς να τα φέρεις εις πέρας.

  1. Ανυπομονείς για τα meetings

Περιμένεις πώς και πώς την έναρξη των meetings για να μοιραστείς όλες τις νέες ιδέες σου και να συμμετάσχεις ενεργά στη συζήτηση για τη λήψη αποφάσεων. Ακόμη και όταν δεν έχεις τον πρώτο λόγο, τα meetings σου φαίνονται ο τέλειος τρόπος για να νιώσεις σημαντικός και να εμπνευστείς από τις προτάσεις των άλλων.

  1. Ξεχνάς να κοιτάξεις το ρολόι

Ο ήλιος πέφτει και εσύ νιώθεις ότι μόλις μπήκες στο γραφείο. Και όχι επειδή έχεις αργήσει. Είσαι τόσο αφοσιωμένος στις εργασίες σου, που δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει η ώρα! Ξέρεις βέβαια τι λένε… Ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα όταν περνάς καλά!

  1. Βοηθάς χωρίς δεύτερη σκέψη

Μπορεί να νιώθεις πίεση, εκνευρισμό ή άγχος, αλλά τίποτα δε σε σταματάει από το να προσφέρεις τη βοήθεια σου σε όποιον τη χρειάζεται. Χαίρεσαι να βλέπεις την επιτυχία της συνολικής προσπάθειας για αυτό και δεν αρνείσαι μια χείρα βοηθείας σε όποιον σου τη ζητήσει.

  1. Δεν «κουτσομπολεύεις» τους συναδέλφους σου

Αλλά μιλάς με θαυμασμό για τη δουλειά τους! Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και νιώθεις πραγματικά χαρούμενος με τον εαυτό σου, δεν εστιάζεις στις προσωπικές αποτυχίες των γύρω σου, αλλά στις επιτυχίες. Άλλωστε ο χρόνος σου είναι υπερβολικά πολύτιμος για να γίνεσαι μικροπρεπής.

  1. Δε σκέφτεσαι τι να πεις και τι όχι

Εμπιστεύεσαι τους συναδέλφους και τα μέλη της ομάδας σου χωρίς να σε νοιάζει για το αν είσαι politically correct ή όχι και νιώθεις ότι μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φυσικά και δε θέλεις να προσβάλεις κανέναν, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει χαζή ή κακή ιδέα και για αυτό ακριβώς δε φοβάσαι πριν μιλήσεις.

  1. Σκέφτεσαι το μέλλον

Δεν δουλεύεις απλά για να πληρωθείς στο τέλος του μήνα, αλλά γιατί ξέρεις ότι κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα project ή μια πώληση, βάζεις ένα λιθαράκι και αυτό είναι το σημαντικό. Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να εξελίσσεται και να ανταμείβεται για την καλή δουλειά και για αυτό ακριβώς συνεχίζεις να αγαπάς αυτό που κάνεις… και να κάνεις αυτό που αγαπάς!