Όταν πιάνεις έναν άνδρα να σε κοιτάει διακριτικά και φευγαλέα, ξέρεις ποια ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά πάνω σου που κοιτάει και βρίσκει ελκυστικά;

Οι άνδρες από τη φύση τους είναι σχεδιασμένοι να ψάχνουν για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία είναι συνδεδεμένα με την γονιμότητα, τη νεότητα και την καλή υγεία. Υποσυνείδητα, κοιτώντας μία γυναίκα, όλοι οι άνδρες κρίνουν την αναπαραγωγική ικανότητα. Χωρίς καν να το καταλάβει, η κάθε γυναίκα γίνεται αυτομάτως ελκυστικότερη, αν ένας άνδρας θεωρήσει πως τα σωματικά χαρακτηριστικά της είναι αναπαραγωγικά κατάλληλα. Ο ανδρικός εγκέφαλος, υποσυνείδητα, ψάχνει μια γυναίκα με την οποία μπορεί να φτιάξει οικογένεια. Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν την υγιή όψη του δέρματος, μεγαλύτερους γοφούς, μεγαλύτερο στήθος και οπίσθια, μάγουλα και μεγαλύτερα μάτια.

Επιπροσθέτως, κάτι που επίσης ελκύει τους άνδρες είναι ένα όμορφο και ζεστό χαμόγελο με λευκότερα δόντια, καθώς και το πιο φυσικό μακιγιάζ.

Οι σημερινές γυναίκες δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που βρίσκουν ελκυστικά οι άνδρες, αφού τα media έχουν δημιουργήσει μια μη ρεαλιστική εικόνα της ομορφιάς, όπου έξυπνες γυναίκες με καριέρα νοιώθουν την πίεση να μοιάζουν σαν φωτοσοπαρισμένες celebrities. Αντιθέτως, πιστεύουν πως πρέπει να ξοδέψουν όλα τους τα χρήματα σε personal trainers, προσθετικές χειλιών και extensions. Κυρίες μου, ξεχάστε τα όλα αυτά γιατί, ό,τι ο ανδρικός εγκέφαλος βρίσκει ελκυστικό, ίσως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχετε στο μυαλό σας.

Ορίστε τα σωματικά χαρακτηριστικά που έρευνες έχουν δείξει ότι βρίσκουν πιο ελκυστικά οι άνδρες:

1. Τα μεγάλα μάτια

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες βρίσκουν τα μεγαλύτερα μάτια πιο ενδιαφέροντα. Θεωρούν τα μεγάλα μάτια το συνώνυμο της θηλυκότητας, της υγείας, της νεότητας και της αναπαραγωγικότητας. Τα μεγαλύτερα μάτια είναι σημάδι ότι μια γυναίκα έχει υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, γεγονός που τις κάνει αναπαραγωγικά κατάλληλες. Αυτό συμβαίνει γιατί η ορμόνη του γυναικείου φύλου (οιστρογόνο) αποτρέπει την ανάπτυξη των οστών του προσώπου, γεγονός που κάνει τα μάτια να φαίνονται ακόμα πιο μεγάλα.

2. Τα λευκά δόντια και το μεγάλο χαμόγελο

Τα όμορφα, άσπρα δόντια είναι σημάδι υγείας και καλών γονιδίων. Μερικοί άνθρωποι τα συσχετίζουν ακόμα και με την καταγωγή του ατόμου από μεγαλύτερα στάτους.

Ένα γυναικείο χαμόγελο στέλνει σήμα σε έναν άνδρα ότι είναι από τη φύση της ένα ευχάριστο άτομο, θετικό και προσιτό. Ωστόσο, ένα όμορφο χαμόγελο χωρίς τα αντίστοιχα όμορφα δόντια δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Match.com έδειχνε ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που κοιτάει κάποιος στο πρώτο ραντεβού είναι τα δόντια. Στα 5.550 αδέσμευτα άτομα, πάνω από το 21,60% των ανδρών και το 71% των γυναικών ισχυρίζονται πως σε ένα πιθανό ραντεβού τους νοιάζουν περισσότερο τα δόντια. Άλλες έρευνες έχουν προτείνει ότι ένα καλοσυνάτο χαμόγελο μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία ακόμα και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην επαγγελματική σταδιοδρομία.

3. Η καμπύλη της σπονδυλικής στήλης

Οι άνδρες ελκύονται ιδιαίτερα από τους μεγάλους γλουτούς – αλλά αυτό που τους κάνει να προεξέχουν με σέξι και προφανή τρόπο είναι η καμπύλη της σπονδυλικής σου στήλης.

Μελετητές στο Πανεπιστήμιο του Μπιλκέντ της Τουρκίας έδειξαν σε 300 άνδρες φωτογραφίες από γυναικείες φιγούρες με διαφορετικές μοίρες των γυναικείων καμπύλων της σπονδυλικής στήλης και τους ζήτησαν να επιλέξουν εκείνη που τους ήταν πιο ελκυστική. Η πλειοψηφία των ανδρών έβρισκε περισσότερο γοητευτικές τις γυναίκες που οι καμπύλες τους ήταν στις 45.5 μοίρες, διότι τόνιζε τα οπίσθια και τα έκανε να δείχνουν μεγαλύτερα.

4. Η αναλογία της μέσης και των γλουτών

Ένα από τα πιο γνωστά σωματικά χαρακτηριστικά που προτιμούν οι άνδρες στις γυναίκες είναι οι μεγάλοι γοφοί, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνδρες πιο συγκεκριμένα προτιμούν την αναλογία μέσης-γλουτών στα 7 προς 10, καθώς αυτές οι αναλογίες θεωρούνται οι ιδανικές για μελλοντική κύηση.

5. Η λάμψη του δέρματος

Το απαλό, λαμπερό δέρμα είναι δείγμα νεότητας, υγείας και καλών επιλογών ζωής. Μια γυναίκα με ωραίο δέρμα δείχνει ότι ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή και δεν κάνει καταχρήσεις. Στην πραγματικότητα, το υγιές δέρμα είναι ένα από τα λίγα δείγματα καλής υγείας που ένας άνδρας παρατηρεί όταν κοιτάζει φευγαλέα. Από μόνο του αυτό είναι ένα θελκτικό στοιχείο, το οποίο επίσης αποτελεί δείγμα γονιμότητας.

6. Πυκνά και υγιή μαλλιά

Τα πυκνά μαλλιά είναι συνδεδεμένα με την υγεία, τη νεότητα και την ενέργεια. Τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά με το πέρασμα του χρόνου ή αν σου λείπουν κάποια θρεπτικά χαρακτηριστικά. Τα μακριά, πυκνά και υγιή μαλλιά είναι άλλο ένα ερωτικά διεγερτικό χαρακτηριστικό για τους άνδρες.

Μετάφραση: Εύα Τόλιου   Πηγή: Your Tango
featured image: Someecards