Μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου για να είσαι επιτυχημένη στη ζωή; Είναι άραγε σαν τη γυμναστική, σαν να γυμνάζεις τους μύες σου; Αν σκεφτείς τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, από αστέρες του box μέχρι και γυναίκες επαγγελματίες θα πεις στον εαυτό σου “μα αυτός/αυτή, φυσικά και το έκανε”. Μα φυσικά και έκαναν κάτι για τον εαυτό τους. Αν παρακολουθήσεις συνεντεύξεις από τους δασκάλους των επιτυχημένων αυτών ανθρώπων, θα ακούσεις κάτι κλισέ όπως : “Ήταν γεννημένη γι’ αυτό” και “Ακολούθησε το δρόμο της”.

Η επιτυχία ωστόσο δεν είναι προκαθορισμένη από την προσωπικότητα του καθενός. Ή από τις επιδόσεις του στο σχολείο. Έχει να κάνει με όσα είσαι διατεθειμένη να κάνεις για τον εαυτό σου. Ορίστε τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και να μην παραμελήσεις αυτή τη χρονιά.

Βήμα 1

Επεξεργάσου τον τρόπο σκέψης σου

Ένας επιτυχημένος τρόπος σκέψης λέει ότι “όλα είναι πιθανά”. Πρέπει να βρίσκεσαι σε έναν χώρο και με την αυτοπεποίθησή σου να υποδηλώνεις ότι αξίζεις να βρίσκεσαι εκεί και ξέρεις ότι θα πετύχεις. Πρέπει να φέρεσαι στον εαυτό σου όπως του αξίζει. Να τρως υγιεινά, να γυμνάζεσαι και να επενδύεις στις δυνάμεις σου. Μόνο έτσι θα πετύχεις τους στόχους σου. 

Δεν είναι μόνο όνειρα. Μπορείς να τα δουλέψεις για να γίνουν πραγματικότητα. Βγες μπροστά, σκέψου θετικά και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς κάθε μέρα. 

Βήμα 2

Κάνε παρέα με άτομα που ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν

Αν προσπαθείς να γίνεις επιτυχημένη, πρέπει να έχεις γύρω σου άτομα που σε εμπνέουν να το κάνεις. Αν θέλεις να σπάσεις τα ταμπού μίας μικρής κοινωνίας, δεν θα σε βοηθήσουν άτομα που ακολουθούν αυτά τα ταμπού. Αντίθετα, πρέπει να βρίσκεσαι ανάμεσα σε άτομα που ξέρουν τι θέλουν και έχουν κάνει απίστευτα πράγματα για να το καταφέρουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αποτύχει, ώστε να προσπαθήσουν ξανά. 

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάθος και πιστεύουν στον εαυτό τους. Είναι εκείνοι που κίνησαν γη και ουρανό για να τα καταφέρουν, ενώ κάποιοι τους είπαν ότι δεν μπορούν. Μπορείς να στείλεις απλά ένα e-mail, να στείλεις ένα μήνυμα, θα δεις πόσο θα σε εμπνεύσουν για να ξεκινήσεις το δικό σου μοναδικό ταξίδι. 

Βήμα 3

Μην σταματάς να αισθάνεσαι άβολα

Είναι εύκολο να μένεις σε μία δουλειά που δεν σε γεμίζει. Αισθάνεσαι άνετα με τη ρουτίνα σου και δεν πιέζεις ποτέ τον εαυτό σου να πάει ένα βήμα παρακάτω. Το να αισθάνεσαι άνετα όμως κάποια μέρα θα σε “σκοτώσει”. Όταν βγαίνεις έξω από τα συνηθισμένα, τότε αρχίζεις να ζεις. Δες τον κόσμο έξω από το παράθυρό σου. Δοκίμασε κάτι που σε τρομάζει. Προσπάθησε κάτι καινούργιο και “πούλησέ” το στους άλλους. 

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί επιχειρηματίες δοκιμάζουν καινούργια πράγματα με τις επιχειρήσεις τους. Για να αισθάνονται άβολα. Είναι σημαντικό να συμβαίνει στη ζωή σου κάποια περιπέτεια.

Πώς να αλλάξεις τη ζωή σου το 2020

Βήμα 4

Χτίσε την ψυχική σου δύναμη

Αν θέλεις να είσαι επιτυχημένη, πρέπει να είσαι και δυνατή ψυχολογικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορείς να αντιμετωπίσεις το άγχος και την πίεση. Εννοείται ότι αυτό συνεπάγεται και το αρνητικό feedback και εκεί είναι που πρέπει να μείνεις ψύχραιμη. 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πολλές υποχρεώσεις. Αλλά το σπίτι τους πρέπει να είναι πάντα συμμαζεμένο. Γιατί όταν χάνουν την ψυχική τους δύναμη πρέπει όλα να βρίσκονται σε μία τάξη. Έτσι, θα υπάρχει μία ισορροπία. 

Βήμα 5

Μάθε πράγματα για τον εαυτό σου

Ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείς είναι να μάθεις πράγματα για τον εαυτό σου. Όταν έρθει στον δρόμο σου κάποια επιτυχία, τότε θα πάρεις τα πάνω σου. Στην πραγματικότητα, όσο πιο ψηλά πας, τόσο χάνεις επαφή με τη γη. Δεν πειράζει όμως. Αυτό που χρειάζεται είναι να βλέπεις με καθαρή ματιά την πραγματικότητα γύρω σου. 

Θέλεις να είσαι επιτυχημένη στη δουλειά, στις οικογενειακές σχέσεις, στο σπίτι και να είσαι καλός άνθρωπος. Για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να μάθεις καλά τον εαυτό σου. 

Βήμα 6

Μη σταματάς να εξερευνάς πράγματα από περιέργεια

Αν θέλεις να μάθεις να είσαι επιτυχημένη, πρέπει πάντα να εξερευνάς πράγματα που σου κινούν την περιέργεια. Αν μαθαίνεις συνέχεια πράγματα, θα εξελίσσεσαι και συνέχεια. Η περιέργεια θα σε βοηθήσει στο να είσαι επιτυχημένη. Γιατί πολύ απλά πάντα θα ψάχνεις πιο γρήγορους τρόπους να κάνεις διάφορα πράγματα ή να αναρωτιέσαι πώς λειτουργεί κάτι. 

Κράτα την παιδική αυτή περιέργεια. Θα σε βοηθήσει να τα βλέπεις όλα με μία πιο καθαρή ματιά.

Πηγή: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: MyDomaine