6 βηματα για αψογη επιδερμιδα

6 βηματα για αψογη επιδερμιδα

Ελάχιστες από εμάς έχουν τελικά αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Αυτό είναι γεγονός και μην ξεγελιέστε. Οι περισσότερες ταλαιπωρούμαστε από μικρά ή μεγαλύτερα προβληματάκια και απέχουμε πολύ από τις εικόνες που βλέπουμε στα περιοδικά και τις διαφημίσεις. Μπορούμε όμως εύκολα, να προσποιηθούμε οτί έχουμε! Ακολουθείστε τα παρακατω βήματα και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.

Βήμα πρώτο. Ξεκινήστε με απολέπιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόν με κόκκους ή κάποια μάσκα με οξέα φρούτων. Εάν έχετε ακμή ή ευαίσθητη επιδερμίδα προτιμήστε το δεύτερο γιατί η τριβή μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το πρόσωπό σας.

Βήμα δεύτερο. Απλώστε δύο-τρείς σταγόνες από ένα έλαιο κατάλληλο για εσάς. Όλες οι εταιρίες καλλυντικών έχουν πλέον ξηρά έλαια για ενυδάτωση, αντιγήρανση ή άλλες ανάγκες της επιδερμίδας σας. Ακόμη και οι λιπαρές επιδερμίδες μπορούν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες του κατάλληλου ελαίου.

Βήμα τρίτο. Χρησιμοποιήστε primer. Δημιουργεί τον τέλειο καμβά για τη συνέχεια και βελτιώνει αισθητά την εικόνα μας, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε λιγότερη κάλυψη, άρα λιγότερο make up. Όσο λιγότερο make up χρησιμοποιούμε, τόσο πιο φυσικό και λαμπερό το αποτέλεσμα.

Βήμα τέταρτο. Make up. Μην ξεχνάμε οτί σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια ομοιομορφία στον τόνο και όχι να καλύψουμε τα πάντα. Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα και απλώστε το στο πρόσωπό σας με το ειδικό σφουγγαράκι νωπό.

Βήμα πέμπτο. Κονσίλερ. Βασικός κανόνας του μακιγιάζ: Το κονσίλερ ποτέ πριν το make up. Κι αυτό γιατί καθώς βλέπουμε όλες τις ατέλειες βάζουμε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να δείχνουμε σοβατισμένες. Μετά λοιπόν, και μόνο όπου είναι απαραίτητο.

Βήμα έκτο και τελευταίο. Η πούδρα με μικρό πινέλο, όπου συνήθως “γυαλίζουμε”, δηλαδή στη μύτη, στο μέτωπο και στο πιγούνι. Μπορούμε να πουδράρουμε και κάτω από τα μάτια για να σταθεροποιήσουμε το κονσίλερ.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.